Strömstads Filip Hansson återvänder till Grebbestad

2013 spelade Filip Hansson senast i Grebbestad. Nu efter 5 säsonger med spel i IFK Uddevalla, Stenungsunds IF och IFK Strömstad skrev ikväll Filip på för Grebbestad. Därmed blir Filip det tredje nyförvärvet och den andra ”hemvändaren”.

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Filip

Hej Filip, hur står det till?
– Det är mycket bra!

Du har i dag skrivit på för Grebbestads IF och blir därmed det tredje nyförvärvet och den andra återvändaren för 2020. Hur känns det?
– Det känns jättebra. Det skall bli väldigt roligt och kul att fortsätta utvecklas.

Det var ju några år sedan du var här så berätta lite om vem Filip Hansson är?
– Jag är 21 år. Jag bor i Bullaren med min sambo. Jag jobbar för tillfället i Strömstad. Jag är en glad och go kille som försöker sprida glädje.

Du har ju varit här tidigare men var då tämligen ung när du kom till Grebbestad 2013. Du fick då två matcher för a-laget. Vad kommer du ihåg från den tiden?
– Peter Levin var ju tränare även då. Jag kommer ihåg att jag lärde mig väldigt mycket. Jag var som sagt ung, 16 år och det var väldigt tufft att ta en plats i laget så det var lite mer titta och lära. Men nu kommer jag med en helt annan inställning.

Anledning till att du lämnade Grebbestad inför 2014 var väl skolgång i Uddevalla eller?
– Japp, det stämmer.

Du spelade med IFK Uddevalla några år och sedan med Stenungsunds IF. Vad känner du att du utvecklat mest under den tiden?
– Först och främst så har jag bytt position. Nu är jag innermittfältare och jag har fått en del rutin från att spela i div 2. Det har ju blivit fem säsonger där. Så rutin och tyngd. Och man har utvecklats som fotbollsspelare överlag.

Du tillhörde Stenungsund från start under 2019 men det blev inte så många matcher där innan du lämnade för IFK Strömstad. Var det någon anledning till att du valde att flytta hem?
– Jo det fanns en anledning. Jag hade motivationsbrist. Vi tränade väldigt hårt väldigt tidigt. Träningarna var inte dom mest varierande så det tog sin kraft och jag kände att det inte var roligt att spela längre. Det är ju en känsla man inte vill ha när man skall åka till träningen så jag ville hem och hitta glädjen igen vilket jag gjorde när jag var i Strömstad.

Härlig känsla att komma hem till Strömstad och hjälpa dom till kvalplats och sedan kvala upp till div 4?
– Ja, det kändes jättebra. Det var ju lite därför man ville hem med. Jag kände att jag kunde bidra med något och det gick ju vägen och det var jätteroligt.

Vad är det som gör att du nu väljer att lämna IFK Strömstad för Grebbestad när du hjälpt dom upp?
– Jag har ju fått upp glädjen igen. Jag tycker det är roligt och då vill jag satsa och utvecklas och bli så bra som möjligt. Det drivet har jag alltid haft sedan jag var liten.

Svårt beslut att lämna Strömstad?
– Ja, det får ja nog ändå säga. Det är ju alltid speciellt att spela för sin modersklubb och vi gick upp i 4:an. Men jag tror detta är det bästa för min utveckling.

Hur ser du på kommande säsong? Några mål uppsatta redan för dig? Antar du hoppas på mer speltid än under 2013?
– Ja självklart hoppas jag på mer speltid :-) Jag har väl lite individuella mål och så, vi får se sedan om dom slagit in.

Har du följt Grebbestad något under de år du varit borta?
– Jo, jag har allt följt laget och det har gått bra för dom. Väldigt kul med en så liten klubb som det går så bra för. Så jag har följt dom när dom var i 1:an och jag har spelat flera gånger emot dom i 2:an. Så jag har allt haft koll på dom.

Hur var känslan att möta Grebbestad med Uddevalla och Stenungsund?
– Det har väl alltid varit lite extra i och med att jag spelat då i Grebbestad tidigare och många av spelarna som ja spelat med var kvar där.

Får man vara nyfiken, var det andra lag som ryckte i dig för 2020, du behöver ju i så fall inte nämna vilket eller vilka lag som gjort det?
– Jo det har funnits andra lag med i bilden. Hur många och vilka håller jag för mig själv.

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot träningsstart i januari
– Definitivt, tack så mycket

Grebbestads trupp 2020

Se kort när spelarna skriver på för 2020

Klara för 2020:
• Markus Svensson : Läs mer om Markus Svensson
• Victor Edvardsson: Läs mer om Victor Edvardsson
• Mattias Jansson: Läs mer om Mattias Jansson
• Thomas Reinfjord: Läs mer om Thomas Reinfjord
• Granit Berisha: Läs mer om Granit Berisha
• Filip Hansson: Läs mer om Filip Hansson
2013 spelade Filip Hansson senast i Grebbestad. Nu efter 5 säsonger med spel i IFK Uddevalla, Stenungsunds IF och IFK Strömstad skrev ikväll Filip på för Grebbestad. Därmed blir Filip det tredje nyförvärvet och den andra ”hemvändaren”.

Filip Hansson

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.