Kommentar från Anders Eklund om dagens signaturer

Idag har ju två man förlängt med Grebbestad och vi tar en snabbt ord med Anders Eklund om detta. Anders är ju för närvarande tf ordförande i GIF:s Seniorfotbollssektion.

Hej Anders, hur står det till?
– Jotack bra, lite underlig känsla utan nån GIF-match denna och ett antal helger framåt. Men det finns ju mycket annat GIF-jobb vi håller med nu istället.

Två man har glädjande skrivit på för 2020 idag, Markus Svensson och Victor Edvardsson
– Det känns jättebra, Andreas Ström och Rikard Söderlund har jobbat på bra sedan ett tag och det är viktigt att komma igång ordentligt .

I fjol var det segt med påskrifter så det måste vara skönt med ett par tidiga namnteckningar?
– Absolut, bra för föreningen, dialogen med partners, ledare och spelare så vi snabbt kan fokusera på det vi vill utveckla i laget och spelet på planen.

Vad jag förstår är klubben överens med ytterligare minst en spelare där påskrift kommer inom kort?
– Som sagt, Andreas, Rikard och andra jobbar på bra med detta.

Vad jag förstår jobbar klubben nu hårt med att spelare skall förlänga så vi är tidigare ute med att få fram en bra stomme till truppen
– Helt rätt, det skapar arbetsro och planeringsutrymme att vara ute i god tid.

Samtal förs även med ev. Nyförvärv och några tänkbara spelare har provtränat med Grebbestad sista tiden
– Vi bohusläningar är ju vana fiskare, så visst är vi ute i lite nya fiskevatten också …

Tränarteamet, då. Jag pratade med Andreas Ström igår och han ville ligga lite lågt tills han pratat med en av personerna idag. Men som det ser ut räknar vi med ett kunna presentera dessa inom kort?
– Att tidigt ha klart med ledarteamet är väldigt viktigt. De skall kunna vara med i arbetet att bygga vår trupp inför nästa säsong och det är också bra att tilltänkta spelare vet vilka som leder gänget. GIF-modellen är ju att ha kontinuitet i vårt tänk att vi skapar ett LAG med ledare och spelare som har GIF-känsla och god samverkan. Annars blir det lätt 20 till 22 individer som kämpar på planen och 3-4 individer som står vid sidan av gapar, det skapar inget bra LAG, det ger bara klen LAGKÄNSLA och svag FÖRENINGSKÄNSLA och det vill vi inte ha.

Något annat som är värt att nämna?
– Jag vill passa på att tacka alla de som bidragit till en fantastisk fotbollssäsong för GIF 2019. Man blir ödmjuk i det här jobbet när man ser hur många som stöttar oss med ideellt arbete för föreningen ! Det kallar jag FÖRENINGSKÄNSLA !!!

Då tackar vi för intervjun
– Det var så lite så och TACK själv Janne, du gör ett fantastiskt jobb för GIF !!!

Tack själv!

Grebbestads trupp 2020

Se kort när spelarna skriver på för 2020

Klara för 2020:
• Markus Svensson : Läs mer om Markus Svensson
• Victor Edvardsson: Läs mer om Victor Edvardsson

Anders Eklund

Känns spontant som att en anfallare till borde vara aktuell. Tror man hade en plats vigd för Anton Henriksson, men nu valde han att spela på en högre nivå, så GIF får söka vidare. Må hända kan Kungshamns Jesper Mattsson vara ett allternativ?

Träningsmatch
2020-02-14 19:30

IFK UDDEVALLA
3-2

Kamratgården, Uddevalla
Träningsmatch
Imorgon 18:20
IK ODDEVOLD (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
GLTK H70 (h) 0 - 3
Igår 11:00
Strömstad tennishall