Markus Svensson förlänger med Grebbestad

Glädjande ser vi att spelare börjar krita på tidigt för 2020 och först ut och visar vägen ser vi lagets kapten Markus Svensson.

Hemsidan passar naturligtvis på att ställa några frågor till Markus om den gångna säsongen, familjen och om kommande 2020.

Hej Markus, hur står det till?
– Jodå, det är bara bra. Jag har precis sett Totte (Tobias Carlsson) gå upp i allsvenskan

Du har nu tidig skrivit på för 2020. Hur känns det?
– Jo men det känns väl bra att det är klart. Det är gott att få det klart så att säga och då behöver man inte fundera mer på det.

Några tveksamheter med att förlänga eller var det självklart för dig?
– Nej det var väl inga större tveksamheter eller så. Jag trivs ju bra här och min familjesituation fungerar ju väldigt bra så det var inga konstigheter så sett.

I mina ögon gjorde Grebbestad en fantastisk säsong som ledde till kval i till div 1. Hur ser du på säsongen
– Väldigt bra och stark säsong tycker jag. Vi tappade en del spelar och truppen blev klar sent och vår start var väl så där. 1 poäng efter två matcher men sedan vann vi några raka innan vi kom in i svit på fyra raka utan vinst.

- Så det har varit lite upp och ner men vi har lyckats samla kraft och vi gjorde en jäkligt bra sista 12-13 matcherna. Så det var väldigt starkt, det går inte att säga något annat!

Kvalet till div 1 lyckades inte fullt ut. Varför räckte vi inte riktigt till?
– Nej, det är väl svårt att säga. Jag har sett matchen mot Berga efteråt. Det var ju inte något jättelag man mötte men vi fick inte riktigt till det sista, passningen eller målchansen. Men det blir så i kvalmatcher då det är tajt och jämt. Så vi räckte inte riktigt till i kvalmatcherna...även om vi gjorde det ganska bra i spelet i matcherna.

Berga vann ju kvalgruppen sedan dom besegrat Olympic i sista matchen. Överraskande eller trodde du att dom skulle ta hem det?
– Nja, jag är väl inte överraskad så, det är jag inte. Kvalmatcherna är ju som jag sa tidigare tajta och jämna så det blir små tillfälligheter som gör det. Allt ställs ju på sin spets och får man första målet kan man lite mer spela på resultatet och dom andra måste chansa så det är väldigt små marginaler bara.

Är du själv nöjd med din egen prestation under 2019?
– Jo men säsongen har väl varit helt okej väl? Jo men det täcker jag allt. Man har väl blandat lite där några matcher varit sämre samtidigt som man gjort några väldigt bra matcher. Så överlag får jag nog vara nöjd.

Målskytten Markus Svensson har lyst med sin frånvaro under 2019. Varför?
– Ja, det är väl den största besvikelsen, att jag inte har kunnat hålla mitt målsnitt på 1-2 mål per säsong. Men jag kan nog skylla detta mycket på min bror (Mattias Svensson)? Han är ju med och har varit tränare och sedan han kom in har jag inte fått gå över halva planen så det är lite hans fel. Han vill väl inte att jag skall gå om han i den interna skytteligan i Grebbestads IF genom tiderna? Jag skulle tro det är därför?

2018 i div 1 gjorde du två mål, lättare att näta i div 1? ;-)
– 2018 var ju inte Mattias Svensson med lika mycket och styrde så då fick jag gå över halva planen och det blir ju lättare då att göra mål.

Vilken säsong gick du senast mållös i för Grebbestad? (Rätt svar 2015)
– Det vet jag faktiskt inte? Har jag gått mållös tidigare? Har jag det? Jag gissar på 2013 då?

Du står nu på 335 matcher i Grebbestad (endast seriematcher räknas) och ligger där på en 8:e plats. Under säsongen lär du passera Henrik Edvardsson som ligger 7:a på 344 matcher. Är det målsättningen med 2020?
– Ja men det måste det ju vara. Det känns ju kul att kunna gå förbi honom. Jag jobbar ju med honom så då kan jag ju påminna honom lite då och då. Så det är ju ett rimligt mål.

Du har ju fått en stor förändring i ditt liv då din sambo och du fått barn. Är det en stor omställning i livet?
– Ja men så är det väl. Man får en väldig skillnad på vart man har fokuset. Man kan inte alltid sätta sig själv främst. Man kan inte bara lägga upp veckor och träningar och matcher hur man själv känner bara. Man får anpassa sig lite mer så det är väl dom bitarna som blir lite tuffare. Det kan göra att man missar lite fler träningar än vanligt men det får klubban vara med på.

Om vi blickar framåt då för säsongen 2020. Det kan bli en intressant säsong där vi kan få tre lag från årets div 1 till vår serie, Oddevold och Örebrolagen Rynninge och Forward (även om detta ännu inte är bestämt). Lägg därtill att Gauthiod och Stenungsund lär vilja vara med i toppen av serien
– Så lär det ju vara. Det blir riktigt roligt med Oddevold i vår serie så vi får möta dom. Det blir en extra krydda i derbyna. Stenungsund och Gauthiod lär vara med i toppen så det kan bli en spännande serie. Sedan slipper vi gärna Örebrolagen, dom kan väl hamna i en annan tvåa, det gör man inget.

Du passerad 30 år under den gångna säsongen. Börjar du se slutet av din karriär eller räknar du med att kunna försätta ett antal år till?
– Jag vet faktiskt inte. Man börjar väl känna att kroppen blir lite utför, hahaha. Man har lite mer ont och så men jag har väl inte börjat tänka på i dom banorna ännu. Jag känner mig väl ändå hyfsat fräsch, det tycker jag.

Får man vara nyfiken, var det andra lag som ryckte i dig för 2020, du behöver ju i så fall inte nämna vilket eller vilka lag som gjort det?
– Nej, jag har inte pratat med något annat lag.

Nu är det ju en period med vila. Något du ser framemot att göra när du inte har matcher och träningar att tänka på?
– Det är det väl då vi har en liten nyfödd och dom kräver en del tid i början framför allt. Så det skall bli gött att kunna vara hemma lite och ta hand om honom. Så det passar bra med et uppehåll just nu

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot träningsstart i januari
– Ja, det gör vi

Grebbestads trupp 2020