Jonte – Sista matchen?

Efter årets säsong väntar flytt till Göteborg för Grebbestads burväktare Jonatan Hårenberg, som även skall bli förälder, och då är det färdigspelat i Grebbestad eller?

Hej Jonatan, hur är läget?
– Jo, det är bara bra.

Grattis till utmärkelsen seriens bästa målvakt
– Det känns väldigt roligt. Det var väl ganska oväntat får jag säga me det är alltid kul att få priser

Det blir en annan bra målvakt i matchen i morgon då Bergas målvakt Oscar Johansson fick samma utmärkelse för sin serie
– Ja, så det blir en match i matchen. Jag har för mig att jag har haft Oscar i Smålandslaget och tränat honom där så det blir spännande och få se en adept.

Jonatan Hårenberg, i samband med att speakern i lördags läste upp laguppställningarna så fick jag reda på något som jag inte visste om. Berätta vad som är på gång
– Jag har fått jobb i Göteborg så jag et inte hur nästa säsong kommer att se ut? Sedan kommer frugan och jag att bli föräldrar i december. Så därför har jag förvarnat klubben om att jag inte kommer att ta något beslut om fotbollen före lite senare. Vad som då händer låter jag vara osagt.

På den gamla goda tiden (som många säger) när Grebbestad blev 2:a i gamla trean, då hade Grebbestad några spelare som pendlade från Göteborg. Med dagens vägar och motorväg hela vägen, varför gör du inte samma?
– Möjligheten finns ju och vi har ju spelare idag som gör det. Jag stänger inga dörrar helt och hållet men det är tid och så som skall räcka till med. Jag har väl sagt i fyra är att jag skall trappa ner men det har bara blivit tvärt om hela tiden så vi får väl se vad som händer nästa år.

När fick du besked om nytt jobb i Göteborg?
– Det kom egentligen under sommaren, lite i samma veva som vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar och därifrån rullade vissa bitar bara på.

Du dök plötsligt bara upp i Grebbestad (sent hösten 2013 och för spel 2014) sedan du fått jobb i Strömstad och då var det du som kontaktade Grebbestad om möjlighet att komma och spela, berätta
– Jo det stämmer. Jag fick ju jobb i Strömstad som sjukgymnast. Då kollade jag runt lite vad det fanns för klubbar och på vilken nivå som jag varit. Då var Grebbestad den klubb som låg närmast och via kontakter rullade det på och jag har inte ångrat en sekund.

Du har tidigare lämnat oss (2016 för spel i Oddevold) men var snart tillbaka. Kan det bli så igenom det nu blir så att du slutar i Grebbestad?
– Det finns alltid Grebbestad hos mig, det ligger varmt om hjärtat hos mig. Jag kommer på något sätt följa och bidra om det finns möjligheter, så där är inget att fundera på.

Nu skrevs frågorna före jag visste att dörren till Grebbestad inte är helt stängd men en nyfiken fråga, kommer du att fortsätta spela?
– Jag vet inte. Beslutat om detta tas tidigast i april helt enkelt. Vi får se och inget bestäms nu och det blir väldigt passivt med fotbollen i alla fall.

Om du blickar tillbaka på åren med Grebbestad, vad är ditt bästa minne?
– Det har varit många fina minnen från Grebbestad. Men det är klart att seriesegern 2017 och de första matcherna i div 1 var speciella och fantastiskt roligt att ha varit med på den resan. Jag har fått testa på en ledarroll så det har gett mig mycket på det personliga planet och även lagmässigt. Jag har fått umgåtts med ett härligt gäng här uppe.

Har du någon match som du tycker sticker ut, där du då kanske gjorde det extra bra?
– Det är väl några olika. Min bästa match var nog den borta mot Torn i fjol i div 1. Där gjorde jag väl en fantastisk match men frustrerande att vi inte fick med oss poäng hem bara. Därmed är ju ändå inte känslan på samma sätt att det är en bra match. Men annars minns jag väl två matcher mot FC Trollhättan 2017. Vi vann stort borta med 5-0 och sedan med 3-2 hemma på Siljevi.

2017 blev du utsett till årets spelare i Grebbestad, är det din bästa säsong eller är det i år när du får ett sådant pris som du nu fått?
– Jag tycker nog själv att 2017 var min bästa säsong. Jag känner väl att jag inte är fullt nöjd med min säsong i år även om jag inte är missnöjd heller. Men i år känns det som jag kunde haft lite mer att ge i vissa matcher. Men överlag är jag väl nöjd med säsongen och jag kan ju inte misskött mig med tanke på priset.

Kvalspel för Grebbestad i år för att försöka ta oss tillbaka till div 1. Vad är det som gör att vi har lyckats så bra i år trots att vi tappat ett antal spelare som var viktiga för oss?
– Jag tror i grund och botten att v ändå fick behålla en stor del av stommen. Vi var många som bestämde oss för att köra vidare och det har på något vis varit grunden för att vi kund komma tillbaka och få in de nya spelarna relativt snabbt. Det tar ett tag att spela ihop sig, men när det satt sig så visade vi vilken kämpaanda som finns i laget. Stommen är grunden och sedan har vi väldigt roligt tillsamman och det finns en go laget.

Om vi ser på det som sker nu då. I morgon är det ny kvalmatch. Är det din sista match i Grebbestad eller tror du på fortsatt kvalspel?
– Jag hoppas ju inte att det är min sista match Grebbestad, oavsett hur det går i morgon. Men det viktigaste nu är att vi går ut i morgon och siktar på att vinna matchen. Det är det vi kan påverka och det är det vi får lägga fokus på

Vad kommer att krävs av oss i morgon för att lyckas få till ett bra resultat?
– En sådan här kval match så är det bara att hålla fokus och vara riktigt taggad. Oavsett vad som händer i matchen så är det bara att tuta och köra och så måsta man behålla kontrollen i de situationer som behövs

Vad som än händer i morgon Jonatan, lycka till framöver med allt som händer och sker
– Tack så mycket. Det blir spännande att se vad som händer och sker, en spännande framtid i alla fall.

Jonatan Hårenberg

Bra jobbat Totte!