Update 10/11: GIFs kvalspel till division 1 och kvalmetod

En serieomgång återstår, GIF spelar borta mot Stenungsunds IF söndag 13 oktober.
Men efter att Stenungsund fick tre mål i baken på 3 minuter mot Torslanda och förlorade med 2-3 så är det nu klart att GIF kvalspelar för en plats i div. 1.

De 6 lag som kommer på andraplats i division 2 spelar kvalspel i 2 steg för att nå division 1 under 2020.

Se nedan hur kvalspelet ser ut för tvåorna i de tre södra division 2-serierna.

Kvalomgång 1, spelas i spannet lördag 19/10 – söndag 3/11:

De tre tvåorna spelar kvalomgång 1 i en trelagsgrupp.
A = Norra Götaland, Grebbestads IF.
B = Västra Götaland, BK Olympic från Malmö.
C = Östra Götaland, IFK Berga från Kalmar.

Spelordning:
• Match 1 – GIF möter BK Olympic lördag den 19 oktober kl. 14.00 på Sparvallen. Resultat 1-1. BK Olympic vann straffläggningen.
• Match 2 - IFK Berga möter Grebbestad lördag 26 oktober kl. 15.00 på Bergavik IP i Kalmar. Resultat 2-0. GIF utslagna ur kvalspelsstriden.
• Match 3 - BK Olympic möter IFK Berga på Lindhagen IP i Malmö 2 november. Resultat 2-3. IFK Berga vinner kvalgruppen.

Kvalmetod:
Varje lag spelar en match mot varje annat lag. Efter varje match genomförs en straffsparkstävling enligt spelreglerna.
Är lagens placering avgjord behöver straffsparkstävling inte genomföras.
Resultatet i straffsparkstävlingen gäller endast då lagen måste skiljas åt enligt nedan eller för att avgöra vilket lag som ska spela i match nr 2 och nr 3.

1. Om två eller flera lag efter tävlingens slut har lika poäng avgörs placeringen genom målskillnad, d.v.s. skillnaden mellan gjorda och insläppta mål.
2. Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål. Har lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande.
3. Därefter avgör de inbördes resultaten i straffsparkstävlingen.
4. Om placering inte kan avgöras enligt ovan, jämförs slutställningen i seriespelet (poäng, målskillnad, antal gjorda mål) för kvallag från samma serienivå.
5. Kan placering ändå inte avgöras utses lagen genom lottning av SvFF:s TK.

Segraren i gruppen IFK Berga går vidare till Kvalomgång 2.

Kvalomgång 2, spelas onsdag 6/11 och söndag 10/11:

Segraren i kvalomgång 1 spelar mot laget på 13:e plats i div. 1 Södra, vilket blev Oskarshamn.

Vinnaren efter matcher hemma/borta spelar i div. 1 Södra 2020.

6/11: Berga - Oskarshamn 0-2
10/11: Oskarshamn - Berga 2-0

Oskarshamn därmed klara för fortsatt spel i div. 1 under 2020.

Oskarshamns AIK BK Olympic IFK Berga

Testmatch på Valhalla onsdag 15.30