GIF/HIF dras ur div. 5

Dessvärre har vi hamnat i en situation där vi tyvärr tvingas dra GIF/HIF-laget ur div. 5 Bohuslän. Vi har redan haft en wo-förlust och vi får inte ihop ett lag till lördagens match mot Henån/Gilleby och resterande matcher under hösten.

Ambitionen då samarbetet med Hamburgsunds IF utökades till att omfatta även seniorfotbollen var att skapa möjlighet för fler aktiva i föreningarna att spela seriefotboll.

Från GIF har Ulrika Mattsson, Mikael Mattsson, Daniel Uttgren, Patrik Jonasson och Mikael Albrektsson gjort allt i sin makt för att kunna hålla ett GIF/HIF, men beklagligtvis blir inte verkligheten alltid som vi hoppas, tyvärr …

Det finns flera orsaker till den uppkomna situationen - spelare som normalt sett spelat i laget studerar nu vidare efter studenten på andra orter, några spelare som går på gymnasium har lämnat GIF för andra klubbar närmare studieorten, flera bortamatcher har lagts på tider då det krockar med GIFs A-lagsmatcher och då är spelare som sitter på bänken i A-laget inte tillgängliga för spel i GIF/HIF och dessutom har vi i GIF för närvarande få egna spelare i åldern 15-17 år som kan spela i GIF/HIF.
Skulle vi fylla upp GIF/HIF-laget med fler spelare från Hamburgsunds IF skulle det slå tillbaka på vårt gemensamma HIF/GIF-lag i div. 6 istället och då skulle vi bara flytta problemet till detta lag.

Så här säger Anders Eklund, ordförande i GIF:
”Det är ytterst beklagligt att vi tvingas till detta drastiska beslut, men vi ser ingen annan möjlighet i nuläget. Ur en rättviseaspekt gentemot övriga lag i serien är detta det minst dåliga anser vi i GIF och HIF.
- Samverkan med HIF i HIF/GIF-laget i div. 6 Norra Bohuslän fortsätter som planerat under hösten. Efter säsongen skall föreningarna tillsammans utvärdera årets samarbete och dra upp riktlinjer för kommande år.”

.

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

Div II Norra Götaland
2019-09-14 16:00

LIDKÖPINGS FK
2-1

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 15:00
NORDVÄRMLANDS FF (b)
Lillängen, Sysslebäck


 
HIF/GIF div. 6
Munkedals IF lag 2 (b)
I övermorgon 15:00
Munkedals IP

F04-06
Hamburgsunds IF (b)
Igår 18:00
Sundvallen

F04-06
Groheds IF/LSK (b)
2019-09-22 11:00
Grohedsvallen