Joakim Berggren klar för Grebbestads IF

Grebbestad har klart med ytterligare ett nyförvärv. Det är Joakim Berggren som närmast kommer Ljungskile. Tidigare har han ett antal matcher för dagens motståndare IFK Uddevalla mot Grebbestad.

Joakim skrev på redan igår men då Ljungskile hade önskemål om att publicera först på sin hemsida kl 15:00 idag har vi hållit på detta tills idag.

Vi passar även på att ta en pratstund med Joakim:

Hej Joakim och välkommen till Grebbestad
– Tack så jättemycket!

En första fråga måste ju bara bli: Med tanke på dagens match mellan IFK Uddevalla och Grebbestad: Hur gärna hade du viljat varit spelklar?
– Det hade ju varit jätteroligt och få spela direkt då och då mot IFK Uddevalla där jag varit tre år. Det hade verkligen varit kul att få möta dom.

Jag har förstått att du kanske inte riktigt varit nöjd med lite speltid i Ljungskile. Är det det som är huvudorsaken till att du flyttar på dig?
– Ja det är det.

Hur kommer det sig att just Grebbestad vann kampen om dig? Jag vet att även IFK Uddevalla gärna ville att du kom tillbaka
– Det var väl egentligen inte helt säkert att jag skulle flytta på mig. Jag pratade med Jörgen Wålemark och vi kom väl egentligen fram till att det var bäst för mig att flytta på mig så jag får speltid. Det var några klubbar som var intresserade men det kändes som Grebbestad var rätt väg att gå.

Berätta lite om vad du är för en spelartyp.
– Jag är en offensiv spelare. Jag gillar att springa i djupet, jag är ganska snabb och kan göra mål.

Du kan spela både forward och yttermittfältare. Viken plats föredrar du?
– Anfallare

Har du satt någon personlig målsättning?
– Nej, jag har inte hunnit med det men bara laget vinner så är jag nöjd.

Grebbestad har pratat med dig ett tag nu och Grebbestad mötte just Ljungskile i tisdags i DM. Var du på plats här och såg matchen?
– Nej. Jag såg faktiskt matchen på nätet.

Vad tyckte du om matchen då?
– Det var en riktigt bra match. Grebbestad stod upp väldigt bra. Ljungskile är ju inget dåligt lag. Framför allt i andra halvlek spelade Grebbestad riktigt bra.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, osv?
– Jag fyller 23 nu i augusti. Jag bor i Uddevalla och jobbar i skolan till vardags. Jag hoppas jag är en rolig person.
.
Har du varit i andra lag än Uddevalla och Ljungskile?
– Jag kommer från första början från Ljungskile innan jag gick till Uddevalla och sedan då Ljungskile igen, så inga andra lag än så.

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning fått böter för fortkörning?
– Noll

Hur många gånger har du fått felparkeringsböter?
– Oj, hahaha, 5-6

Favoritlag i fotboll?
– Arsenal

Värdens bästa lag?
– Barcelona

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

Världens bäste fotbollsspelare?
– Messi

Hur kort är du
– 180 cm

Hur lite väger du?
– 72 kg

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Lakrits

Vad läser du helst?
– Fotbollsnyheter

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Zlatan

Om du hamnade på en öde ö, vem hade du viljat ha med dig då?
– Mina närmaste vänner

Om du inte spelade fotboll, vad hade du gjort då?
– Pluggat

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tack så mycket

Joakim Berggren