GIF och ERLANDSSON i samarbete för miljön

Som en del i Partneravtalet mellan GIF och Erlandsson Bygg skall vi genomföra ett s.k. CSR-projekt som har till mål att ge samhällsnytta.
Detta genomfördes söndag den 2 juni då flera båtar stävade från Grebbestad till Morö, den yttersta ön i arkipelagen utanför Grebbestad.
Avsikten var att städa ön från plast och annat som flutit iland sedan senaste sommarsäsongen.
Morö är en fantastiskt fin ö som är mycket välbesökt under sommaren, både av Grebbestadsbor och förbiresande.
Hamnen på Morö ligger väldigt skyddad och ger underbara förutsättningar för bad och njutning.

På bilden ser ni de medverkande Reine Arvidsson, Thommy Nilsson, Kenneth Eriksson, Marcus Brink, Per Henriksson, Kenth Söderberg och Alf Johansson samt bakom kameran Ove Ohlson.

Läs mer nedan ....

Så här säger Markus Brink, VD på Erlandsson Bygg om varför de är med i projektet:
Erlandsson Bygg sponsrar ett flertal föreningar över hela Sverige. Vår sponsring är inte bara ekonomisk utan vi vill samtidigt lyfta fram andra delar i vårt samhällsengagemang. För oss är det viktigt att vi delar värderingarna med föreningen, att de jobbar med mångfaldsfrågor, hur fördelningen ser ut mellan tjejer och killar och att de aktivt gör något som ger ytterligare något tillbaka till samhället. Erlandsson väljer att stödja idrotten då det främjar hälsa, laganda, verkar för att minska utanförskap och ger ett samhällsengagemang, där insatserna ger stor återbäring till samhället.
Ett exempel på hur vi tar vår hållbara sponsring ytterligare ett steg är arbetet på Morö där vi städar tillsammans med Grebbestads IF!
GIF gör en stor samhällsnytta året runt genom att erbjuda barn och ungdomar möjligheten att spela fotboll.


Kenneth Eriksson, ordförande i GIFs Marknadsgrupp säger så här:
Vi är helt beroende av våra närmare 200 samarbetspartners för att kunna bedriva vår verksamhet. Vid årets dialog med Erlandsson uppkom idén att genomföra ett miljöprojekt tillsammans, vilket vi båda tyckte kändes helt rätt i tiden. Vi bestämde att vi skulle plocka allt skräp som samlats på och runt en av våra vackraste öar i regionen nämligen Morö. Detta är ännu ett exempel på hur en idrottsförening tillsammans med en ansvarstagande partner som Erlandsson kan göra samhällsnytta.

Jimmie = 66

Kval till division I
2019-10-26 15:00

IFK BERGA
0-2

Bergavik IP, Kalmar
Träningsmatch
2020-02-08 13:00
BENGTSFORS IF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.