Virrigt försvarsspel gav 4-4 mot Nordvärmland

En bra start av Grebbestad med snabba 2-0 blev plötsligt 2-4. Men Grebbestad lyckades komma tillbaka och rädda poäng efter två avslutande mål av Christoffer Söderlund.

Första halvlek
Första halvleks försvarsspel var mycket klent och d gjorde framför allt Grebbestad ett par riktiga grodor som bäddade för två av målen för Nordvärmland samt ytterligare ett friläge som det dock inte blev mål på.

Men troligen är inte heller Nordvärmland speciellt nöjda med hur Grebbestad kunde gå till tidig ledning via två nickmål?

Men vi tar det väl från början. Och då tickade klockan bara fram till minuten innan det var ytterst nära att Niklas Bengtsson gett Nordvärmland ledning sedan Raúl da Silva missat att få kontroll på bollen efter ett halvt dygns regnande.

Kanske spelade regnet spelarna ett spratt men då får man kanske ibland spela med lite mer säkerhet?

I stället skulle det bli Grebbestad som öppnade bra och tog ledningen efter sex minuter. Andrew Palumbos hörna nickades ut, tillbaka mot Andrew som på nytt lyfte in bollen. Där kunde Raúl da Silva med sitt första seriemål för Grebbestad ge hemmalaget ledningen med 1-0.

En utmärkt start för Grebbestad som bara två minuter senare dubblade ledning. Ny hörna från Andrew Palumbo och denna gång nådde bollen Anton Henriksson som nickade in 2-0.

Snabb vändning
Även spelmässigt såg det så långt bra ut men så fick Nordvärmland en frispark som sköts av Nenad Vukoicic efter en kvart. Via Grebbestadshuvud i muren blev den en hörna för Nordvärmland.

Den följande hörnan i 16:e minuten blev livsfarlig och bollen gick fram och tillbaka men flera lägen för Nordvärmland innan bollen hamnade hos Niklas Bengtsson som satte 2-1.

Och som i inledningen av matchen när Grebbestad gjorde mål två minuter efter sitt första mål så svarade Nordvärmland upp på samma sätt. Detta efter en jättegroda av Raúl da Silva som försökte täcka bollen över kortlinjen. Men Nordvärmlands spelar lyckades sno bollen och spelade in till frie Erick Bloom som enkelt satte 2-2.

Oerhört tungt efter den fina inledning av Grebbestad. Nordvärmland blev sporrade av avhämtningen och efter bara 22 minuter kom matchens femte mål. Och det var Nordvärmland som ställde om snabbt och bra efter en hörna för Grebbestad och via en bra passning fick Linus Carlbäck ett friläge där han fint lyfte in bollen till 2-3.

Och det skulle bli ännu värre. Nytt misstag av Grebbestad som tappade boll mitt på egen planhalva till Bubakarry Fadika som sköt ett välplacerat skott utifrån som betydde 2-4 efter 29 minuter. 6 mål på knappa halvtimmen.

Nytt slarv i Grebbestad efter 36 minuter och Nordvärmland stötte fram bollen till Erick Bloom som blev fri men Jonatan Hårenberg kom ut bra och kunde rädda.

Minuten senare slog Christoffer Söderlund ett inlägg som i stället gick mot mål och Joseph Leke Asong fick jobba hemåt och tippa till en hörna.

Den följande hörna blev hyfsat farlig då andraboll hamnade hos Viktor Adebahr som sköt via ett försvarsben till en ny hörna.

I den 39:e minuten fick Grebbesta till en viktig reducering. Oskar Lindberg kom ner mot kanten och slog ett bra inspel som Joseph Leke Asong tippade utåt och bollen hamnade då hos Christoffer Söderlund som drog in 3-4.

Årets rödaste kort
Efter 43 minuter borde gästernas Niklas Bengtsson synat det röda korten. Uppretad tå Grebbestad ej sköt t bollen då Nordvärmland hade en spelare skadad så svarade han får en brutal kapning av Mathias Hegeland. Men domaren plockade fram det gula kortet???? Hur fick han ihop detta? Oerhört märkligt!


Andra halvlek
En halvlek fördes inledningsvis av Grebbestad, säg de första 25 minuterna. Det blev en kamp om att få till en värdefull kvittering.

Och det började ju bra då Mathias Hegeland stötte fram och bröt strax före mittlinjen. Han avancerade fram och sköt ett skott som räddades. Returen gick till Anton Henriksson men inte heller han fick in bollen i mål utan det blev höra för Grebbestad i 47:e minuten.

Två minuter senare var Grebbestad nära igen när Andrew Palumbo lyfte in bollen till Christoffer Söderlund som sköt ett volleyskott. Bollen passerade målvakten men på mållinjen fanns en försvarare och kunde rensa undan bollen.

Nordvärmland var dock inte ofarliga och efter 58 minuter bröt man högt uppe och Bubakarry Fadika fick på ett bra skott som Jonatan Hårenberg inte kunde hålla. Returen gick rakt ut till Niklas Bengtsson (som inte borde varit kvar på planen) och han fick ett friläge mot Jonatan Hårenberg som svarade för en mycket viktig räddning och håll kvar Grebbestad i matchen.

Emellanåt blir det för öppet bakåt för Grebbestad på en snabb omställning var Niklas Bengtsson steget före David Karlsson och Jonatan Hårenberg tvingades till en ny bra räddning.

Men annars var det mestadels Grebbestad som tryckte på och Oskar Lindberg fick ett bra läge på en andraboll efter 66 minuter men hans skott från nära håll blockerades.

Men så, efter 70 minuter kom kvitteringen. Christoffer Söderlund bröt ett uppspel strax före mittlinjen. Avancerade fram och sökte väggspel. Men det blev till en Nordvärmlandsspelare som dock inte fick kontroll på bollen som gick tillbaka till Christoffer Söderlund som snyggt placerade in 4-4.

Efter detta svängde matchbilden något. Nordvärmland kom nu allt oftare i anfallssituationer då dom inte verkade nöjda med ett kryss och varför skulle dom vara det när dom haft en 2-målsledning.

Men trots att båda lagen verkade vilja vinna matchen så blev det inga fler riktigt bra lägen i matchen och det hela slutade med 4-4.

Resultatet gör att Grebbestad sjunker i tabellen och nu ligger på en 8:e plats. En seger hade kunnat innebära en 4:e plats.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, 4-4 hemma mot Nordvärmland i en skum match. Känslor så här direkt efteråt?
– Surt! Idag igen!

Det var nära vi åkte på en mardrömsstart med baklängesmål redan i första minuten då dom har ett friläge. Men i stället var det vi som fick en bra start på matchen med 2-0 efter bara åtta minuter. Men sedan hände något?
– Ja. Vi lyckades få 2-0 på bra inspel från Andrew Palumbo. Sedan vet jag väl inte riktigt vad som händer. Vi spelade här bra men individuella misstag och dom lyckades faktiskt göra fyra mål på kort tid. Det får inte hända på den här nivån.

Men ni fick in viktiga 3-4 strax före pausen
– Ja, det var jätteviktigt! Det gör j att vi känner att vi har möjligheten att komma tillbaka i matchen.

Andra halvlek till stora delar spel mot Nordvärmlands mål och vi jagar en kvittering som ändå dröjer
– Vi hade ganska många bra chanser i början av andra halvlek. Det hade givetvis gynnat oss om vi kunnat få hål på dom i inledningen av andra halvlek men nu fick vi inte det. Det dröjde innan 4-4 kom och det blev lite kort med tid på slutet.

Nordvärmland var ändå långt ifrån ofarliga och Jonatan Hårenberg fick göra flera bra räddningar.
– Dom har några individuellt skickliga spelare och det är klart att när dom kommer loss så fick dom lägen men Jonatan Hårenberg var på hugget där och räddade oss.

GIF-Nordvärmlands FF 4-4 Nordvärmlands FF Bilder Grebbestad-Nordvärmland Längsta resan för året när Grebbestad skall möta Nordvärmland - update

Tråkigt med förlusten men det var jättekul att kunna sitta hemma i soffan och titta. Bra bild och ljud. Hoppas ni fortsätter sända fler matcher. Kunde man köpa 50/50-lotter?

Div II Norra Götaland
Igår 19:00

VÄNERSBORGS IF
1-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2020-08-22 13:30
SÄVEDALENS IF (b)
Vallhamra, Sävedalen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (h)
15 minuter sedan
Sundvallen

HIF-GIF div. 6
IFK Strömstad lag 2 (h)
Idag 13:00
Sundvallen

HIF-GIF div. 6
Tanums IF (b)
2020-08-21 19:00
Sparvallen

P04/05
IFK Uddevalla (h)
2020-08-19 19:00
Sundvallen

P06
IK Oddevold (h)
Imorgon 16:00
Fjällbacka IP

F04-06
Åsebro/Brålanda (b) 10 - 3
Idag 12:00
Rudevi