Tung förlust i Åmål för Grebbestad

Åmål vann lördagsdrabbningen med 1-0 efter ett mål i 69:e minuten. Men trots en inte alt för bra insats av Grebbestad så skapade man ändå chanser till att få med sig något hem. Men något saknas...

Första halvlek
Åtta matcher in i serien och efter en förlust måt Åmål med matchens enda mål kan jag bara konstatera att jag känner att det inte riktigt stämmer i Grebbestads spel. Van med hur vi med spel inom laget manövrerat ut motståndarna. Nu allt mer långa bollar och därmed så får vi inte spelövertag på motståndarna då dom många gånger vinner dessa långa bollar.

Men nu skapade vi ändå ett gäng ypperliga lägen men utan att få in bollen.

Matchens första 45 minuter tycker jag ändå att det var Grebbestad som hade kontroll på spelet i matchen och öppningen lovade gott. Första målchansen kom efter ett snabbt anfall på vänsterkanten där Christoffer Söderlund fick spela in till Victor Edvardsson som tog med sig bollen och sköt men han fick ingen fart på bollen som enkelt räddades av Albin Handel.

Men efter den fina starten av Grebbestad var det Åmål som skapade några lägen. Först efter slarv i Grebbestad i offensivrt läge. Åmål ställde om snabbt men kom med bara två spelare mot Grebbestads fyra och Alaedin Varatanovic valde att skjuta från håll och skottet gick högt över.

Felpass offensivt av Grebbestad några minuter senare gav Åmål nytt läge då Alaedin Varatanovic tog sig förbi ett par man på mitten innan han spelade i djupet på Pedro Henrique De Freitas Carvalho som kom i fint läge men inte fick någon kraft i skottet.

Grebbestad vann ofta boll i Åmåls uppspelsfas efter 25 minuter var det Christoffer Söderlund som vann boll och sedan spelade in till Andrew Palumbo som sköt men Albin Handel hade bra kontroll på skottet.

Halvlekens bästa målchans kom efterv 36 minuter sedan Victor Edvardsson slarvat och Åmål bröt och hittade fram till Oskar Wahl som blev helt fri mot Jonatan Hårenberg som räddade och även kunde fånga upp returen.

I halvlekens sista sekunde fick Åmål ett nytt bra läge med en djupledsboll över Grebbestads backlinje och Pedro Henrique De Freitas Carvalho kom fri mot utrusande Jonaton Hårenberg och lobbade över honom. Men bollen blev kort och Raul ´da Silva hade inga problem att hinna ifatt bollen.

Kontroll på matchen spelmässigt men det var Åmål som fick halvlekens två bästa lägen.

Andra halvlek
Efter första 45 minuterna och med tanke många bra andra halvlekar hade man förhoppningar om en ny bra halvlek som skulle kunna ge poäng.

Grebbestad öppnade med en chans efter en hörna efter 49 minuter men Albin Handel räddade enkelt Anton Henrikssons nick.

I stället var det Åmål som var det bättre laget första 30 minuterna av andra halvlek. Och Åmåls första halvchns kom efter 51 minuter då Peter Åqvist slog ett inspel som träffade David Karlsson och styrdes farligt mot första stolpen där Jonatan Hårenberg var bra med och räddade till en hörna.

På den följande hörnan kom Simon Schullström Jansson upp ganska bra men det blev bara en touch mot bakre stolpe där Åmål kom till skott som Grebbestad kunde täcka till en ny hörna.

Strax efter lyfte Åmål in en frispark som Jonatan Hårenberg kom ut på bra och boxade bort bollen. Men andraboll hamnade hos Alaedin Varatanovic som sköt via täckande Grebbestadsspelare till en ny hörna.

Hörnan i 54 minuter blev farlig då Åmål vann nickduell och nickade mo Enes Tandirovic som nickade vidare mot mål men Jonatan Hårenberg svarade för en ypperlig räddning till hörna.

Efter 57 minuter stack Grebbestad upp med ett bra anfall. Andrew Palumbo hittade in till Anton Henriksson som hittade in till en fri Christoffer Söderlund med Åmåls målvakt Albin Handel kom ut snabbt och lyckades rädda via sin ribba.

Efter en timme hade Grebbestad en frispark i fint läge men Viktor Adebahrs skott smet strax över.

I ställer fick Åmål en hörna efter 63 minuter. Man lyfte in bollen och det blev en klunga i mitten men bollen gick förbi alla mot Christoffer Söderlund som dock inte var tillräckligt vaken på Pedro Henrique De Freitas Carvalho som smet in framför och kunde trycka upp bollen i tomt mål från nära håll.

Med kvarten kvar av ordinarie tid blev det bättre fart på Grebbestad som nu jagade en kvittering och visst borde man fått det på chanserna som skapades men det var en sådan dag...

Efter 76 minuter kom ett bra läge. Sebastian Stenqvist skarvade fint fram till Anton Henriksson som hittade in till Stafford Aforia Waona som hade ett bra skottläge men skottet ändå klart över.

Efter 84 minuter kom ett jätteläge då Oskar Lindberg lyfte in bollen mot Sebastian Stenqvist som var först på bollen från nära läge men han fick foten för mycket under bollen och bollen smet över.

I andra tilläggsminuten missade Simon Schullström Jansson att nicka undan bollen och Stafford Afori Waona fick läge i något svag vinkel och försökte lyfta in bollen förbi den utrusande målvakten men bollen smet utanför.

I 91:a minuten kom Grebbestads sista läge och vilket läge det blev. Efter ett långt inkast från Stafford Afori Waona hamnade bollen hos Anton Henriksson fri framför målet men skottet gick olyckligtvis rakt på Albin Handel och direkt efter detta blåste domaren av matchen.

Planen? Tja den var inte bra och det var nog det längsta gräset jag sett på en fotbollsplan där en match spelade. Ena målet var dessutom så skevt och lutande att det ena var märkligt att det fick användas.Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, förlust borta mot Åmål i en tillställning där jag anar att du kanske inte är helt nöjd med vad vi presterar över 90 minuter ute på planen.
– Det känns förstås surt. Stundtals är det bra men vi har även några svackor i spelet.

Jag tycker ändå det kändes som vi var det bättre laget under första 45 minuterna och hade kontroll ute på planen även om vi inte skapade en uppsjö med målchanser.
– Jag tycker att vi var det bättre laget där men vi skapade inte många chanser men vi skapade ändå några men lyckas inte få dit den.

I den andra halvleken tycker jag det är mest Åmål första 30 minuterna och dom tar även ledningen under denna period.
– Dom fick till en del kontringar på oss och det resulterade i en del fasta situationer där dom är bra och till slut fick dom hål på oss via en hörna

Några bra chanser strax innan med där Jonatan Hårenberg var fint med
– Ja det stämmer och dessa lägen kom även de efter fasta situationer och dom fick lite tryck på oss med hörnor och frisparkar.

Sista kvarten forcerar vi bra och får till ett antal bra lägen men får inte in bollen
– Nej. Vi skapade faktiskt många bra lägen på slutet men det vill sig inte riktigt framför mål.

.
Som helhet, vinner dom rättvist eller borde vi haft med oss poäng?
– En poäng borde vi absolut haft med oss tycker jag. Över hela matchen med undantag av början på andra, 20-25 minuter, tycker jag väl att det är vi som är det bättre laget.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Jonatan Hårenberg fick pris som bäste Grebbestadsspelare och var duktig idag.

IFK Åmål-GIF 1-0 IFK Åmål Bilder Åmål-Grebbestad

Tråkigt med förlusten men det var jättekul att kunna sitta hemma i soffan och titta. Bra bild och ljud. Hoppas ni fortsätter sända fler matcher. Kunde man köpa 50/50-lotter?

Div II Norra Götaland
Igår 19:00

VÄNERSBORGS IF
1-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2020-08-22 13:30
SÄVEDALENS IF (b)
Vallhamra, Sävedalen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (h)
Idag 15:15
Sundvallen

HIF-GIF div. 6
IFK Strömstad lag 2 (h)
Idag 13:00
Sundvallen

HIF-GIF div. 6
Tanums IF (b)
2020-08-21 19:00
Sparvallen

P04/05
IFK Uddevalla (h)
2020-08-19 19:00
Sundvallen

P06
IK Oddevold (h)
Imorgon 16:00
Fjällbacka IP

F04-06
Åsebro/Brålanda (b)
Idag 12:00
Rudevi