Grebbestad föll tungt mot Vänersborgs FK

Grebbestads segersvit är bruten. Detta efter en mardrömsstart och en felpassning som gav ett tufft läge för Grebbestad. Då hjälpte det inte med en reducering på straff. Vänersborg skrällvann 1-2 (0-1)

Första halvlek
Tyvärr har Grebbestad en så här långt en förmåga att släppa in första målet i matchen och denna dag var tyvärr inget undantag. När första målet kom efter bara 70 sekunders spel kunde Vänersborg få Grebbestad helt ur rytmen. Grebbestad fick under de första 45 minuterna inte igång något spel och Vänersborg gjorde vad man kunde för att bara ta tid på sig.

Grebbestad fick som sagt en mardrömsstart och efter bara 70 sekunder small det rejält. Vänersborg drog upp bollen och Arlind Beqiri vann en duell med Raúl da Silva och fick fram bollen till Albrim Demalijaj som klippte till och vilken träff han fick! Jonatan Hårenberg var chanslös och 0-1 precis efter att matchen tickat lite över minuten.

Grebbestad öppnade svagt och några minuter senare var Raúl da Silva allt för passiv på en långboll som gick över honom och Arlind Beqiri kunde komma till skott men bollen smet strax utanför den bortre stolpen.

Minuten senare fick Grebbestad en chans efter en hörna. Vänersborg fick undan förstabollen men andrabollen damp ner hos Andrew Palumbo som sköt bollen smet utanför.

En hörna efter 21 minuter blev lite farlig för Grebbestad. Anton Henriksson vann nickduell vid bakre stolpe och nickade tillbaka mot Mathias Hegeland som kom ganska bra men ändra inte nådde bollen.

Efter 26 minuter slog Grebbestad en farlig felpassning genom Raúl da Silva och Vänersborg kunde fått ett bra läge men Grebbestad lyckades bromsa upp anfallet och det hela avslutades med ett skott utifrån av Abdelaziz Hussein Ahmed som gick utanför.

Strax efter slog Elias Josefsson ett inlägg som blev något misslyckat men ändå farligt då den gick mot första krysset och Jonatan Hårenberg tvingades tippa till en hörna.

Sedan hände väl inte mycket mer före klockan tickade upp på 42 minuter. Viktor Adebahr provade ett skott som täcktes men andraboll hamnade fint hos Anton Henriksson som fick ett bra skottläge men tyvärr ingen bra träff och fart på bollen som enkelt kunde räddas av Ali Hasan.

0-1 efter en första som präglades av att Vänersborg drog ut på tiden efter sitt ledningsmål och en domare som tyvärr tillät detta. Varför man inte stävjar detta under en match första 45 minuter är en gåta för mig. Varför gör man inget åt det före i bästa fall i den andra halvleken?

Men inte bara det var väl inte bra. Grebbestads spel under de första 45 minuterna var heller inte bra och med drömstarten för Vänersborg passade matchbilden dom perfekt.

Andra halvlek
Om första halvlek var svag av Grebbestad var det bättre fart på dom i den andra halvleken och man förde det mesta av halvleken men kanske kunde man önska lite mer målchanser.

Ett första läge kom efter 57 minuter då Stafford Afori Waona kastade långt inkast som Anton Henriksson skarvade vidare till Andrew Palumbo som fick med sig bollen bra men tyvärr inte fick någon ren träff och Vänersborg kunde få bort bollen.

I stället chockades Grebbestad en andra gång efter 60 minuters spel. Markus Svensson slog en felpassning och Vänersborg bröt och spelade fram Arlind Beqiri som lobbade in 0-2 över Jonatan Hårenberg. Vilken chock då Grebbestad förde spelet.

Fem minuter senare fick Grebbestad en straff sedan Anton Henriksson fått en tryckare i ryggen och straffen satte Andrew Palumbo säkert till 1-2. Tid 65 minuter.

Grebbestad jagade sedan en kvittering men hade oerhört svårt med att skapa chanser och tiden rann iväg. Nästa chans kom först efter 87 minuter då inhopparen Sebastian Jaconelli fick på ett härligt skott men Vänersborgs målvakt Ali Hasan räddade fint till en hörna.

I 90:e minuten hade Grebbestad ett inkast innan man lyfte in bollen och på bakre stolpe kom Mathias Hegeland fint men nick gick i stolpen!

Efter diverse avbrott blev det en hel del tilläggstid och i 96:e minuten kom Grebbestads sista chans. På en långboll gick Ali Hasan ut men fick inte bort bollen och andrabollen hamnade hos Anton Henriksson som kunde vända runt och skjuta mot ett mål utan målvakt. Men en försvarare i Vänersborg hade läst spelet bra och kunde rensa undan på mållinjen.

Sekunder efter blåste domaren av matchen.

En stor besvikelse och Grebbestad måste höja sig några snäpp då Vänersborg knappast imponerade på mig.

Bilder Grebbestad-Vänersborgs FK

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

2019-09-14 16:00

LIDKÖPINGS FK