Två dagar kvar: Seriepremiär mot Gauthiod

På lördag smäller det! Det som alla spelare, ledare och sporters väntat på, seriepremiären. Vinterlunken är slut och nu är det allvar igen – kamp om poängen. Grebbestad åker till Grästorp för match mot seriefavoriten IK Gauthiod. Tufft och en spännande match väntar!

Äntligen är säsongen här
Som vi har väntat på säsongen!
Fram med utemöblerna!
Fram med grillen!
Skura trallen!
Olja trallen!
Kolla huset, något som behöver fixas!
Trädgården!

Fy tusan för utesäsongen, vilket slit det är... ;-)

Men nu var det ju inte riktigt det jag tänkte på egentligen som ni säkert redan listat ut. Fotbollssäsongen närmar sig med stormsteg och nu är det bara två dagar kvar till seriestart mot IK Gauthiod på gräs. Riktigt gräs!

Lite överraskande men om jag förstått et hela rätt är Gauthiods egna konstgräsplan ej spelbar för tävlingsmatcher. När lagen möttes på försäsongen spelade vi ytterligare ett par mil bort. Men tydligen är väl ändå Lunnevi IP spelbar.

Grebbestad och Siljevi då? Nej, ej klar för spel och Knattevallen skall man även där lägga på en duk för att gräset skall komma sig snabbare. Det har gjort att Grebbestads sökt sig till Fjällbacka och fått träna på b-planen där. En plan som ändå håller ganska bra skick med tanke på hur tidigt det ändå är.

IK Gauthiod
Laget har haft en riktigt jobbig försäsong. Försäsongen har nämligen präglats av skador, skador och åter skador. Sedan hur många av dessa som hinner bli spelklara till på lördag vet vi nog inte före lagen kliver ut för att värma upp.

Laget har värvat en hel del och där ser vi bland annat Kristijan Nikolla som i fjol var på lån hos oss från Ljungskile under hösten. Men nu tillhör han i stället Gauthiod. Jonas Emanuelsson värades lite överraskande från FC Trollhättan, där han var kapten, som gick upp i div 1. Ett annat välkänt namn som kommit in är Kenan Mehovic. Utöver dessa killar som jag nämnt har det kommit in ytterligare spelare. Men hur har dom kunnat spela ihop sig? Svårt med alla skadorna. Men helt klart räknar i alla fall jag med en riktigt tuff match. Som alltid mot Gauthiod!

Tittar vi på de senaste matcherna så spelade man 2-2 mot Dalstorp (div 2). Före det föll man 1-3 mot Utsikten (div 1) samt 1-1 mot Lidköping (div 2).

Grebbestads IF
Grebbestad har ju liksom Gauthiod en del nytt folk och samma gäller väl där då? Har man hunnit spela ihop sig? Framför allt i början var truppen tunn men allt eftersom har sportchefen Peter Svensson fått knutit till sig fler spelar så nu ser truppen bra ut.

Spännande med flera spelar som inte pratar svenska med undantag av några ord och meningar. En engelsman, en portugis och en fransman. Det gör att det nu ställs mer krav på våra killa att prata engelska på planen och då med snabba kvicka fraser. Detta fick vi ett gott skratt av senaste vi mötte Gauthiod i träningsmatchen i februari då kapten Markus Svensson knäckte ur sig: - Och hur fasen säger man det på engelska?

Försäsongen har haft några bra matcher men även en hel del strul på slutet men en stormmatch som vi inte räknar med och en inställd match. Det gjorde att Grebbestad inte spelade en riktig match på 24 dagar tror jag Mikael Mattsson sa. Detta då tätt inpå seriestarten.

Men tack och lov fick Grebbestad en bra genomkörare mot Kvik Halden och med några bra träningar och en tämligen frisk trupp. Det är är nog bara Oskar Lindberg, succéspelaren från säsongsavslutningen ifjol, som är borträknad få han missat i stort sett hela försäsongen pga en seg skada. Men nu trappar han försiktigt upp träningen och deltar så smått men det är ännu för tidigt för honom.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med IK Gauthiod

Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Gauthiod har mötts 10 ggr.

- Totalt matcher: 10 st, 8 vinster, 0 oavgjorda, 2 förluster, 24-14 i målskillnad
- Träningsmatcher: 2 st, 2 vinster, 0 oavgjorda, 0 förluster, 6-2 i målskillnad
- Tävlingsmatcher, 8 st, 6 vinster, 0 oavgjorda, 2 förluster, 18-12 i målskillnad
- Fem senaste, senast först: IKG-GIF 0-3 (2019), GIF-IKG 3-2 (2018), GIF-IKG 3-4 (2017), IKG-GIF 0-1 (2017), IKG-GIF 2-3 (2016)
- Med tanke på hur tufft det varit att möta Gauthiod har Grebbestad ett förvånansvärt stort övertag. 8 vinster och 2 förluster på 10 matcher.
- Det blir 3,8 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Gauthiod Grebbestads IF
- Målrikaste matchen: 2017-09-30 GIF-IKG 3-4
- Grebbestad hade fyra raka vinster när Gauthiod vann nu i september 2017 med 3-4
- Antal 0-0 matcher: Ingen