Fyra dagar kvar till seriepremiär: Inför seriestarten

Snart är det äntligen dags – Seriepremiär! Vad passar då bättre än att kolla läget med kolla läget med nygamle tränaren Peter Levin om hur det står till med vårt kära Grebbestads IF.

I fjol var det ytterst nära att Grebbestad kunde hängt kvar i div 1. Med minsta möjliga marginal blev det nedflyttning till div 2. Omsättning på spelarfronten har det varit men efter en tunn trupp inledningsvis när man började träna ser det nu bra ut. Ett flertal nyförvärv skall ersätta de som lämnat och så hår långt ser det bra ut.

Div 2 igen då! Som alltid svårt att sia om hur det kommer att gå och det tar nog några omgångar innan serien börjar sätta sig och man då kanske kan skönja lite hur det kanske kan sluta?

Och som degraderade från div 1 kommer nog Grebbestad att möta många lag som kommer att vilja sätta oss på plats. Och först ut då IK Gauthiod.

Det var en kort tillbakablick och nu får vi blicka framåt och tar då ett samtal med tränaren Peter Levin!

Hej Peter Levin, tränare i Grebbestads IF, hur är läget?
– Det är bara bra.

Årsfärsk tränare för Grebbestad och tillbaka som tränare efter ett uppehåll. Har du kommit in i det hela igen?
– Ja, det har man väl gjort. Jag känner ju många sedan tidigare av spelarna, dom som jobbar runt om i föreningen. Jag har varit borta från fotbollen några år men jag har god hjälp av dom andra killarna, Mikael Mattsson, Mattias Svensson och Peter Svensson.

Du valde i början att hålla dig lite i bakgrunden och iakttog har sedan tagit över mer på träningarna även om ni till stor del delar på ansvar
– Det var väl så jag tyckte det var bäst i och med att jag haft några års uppehåll. Det gäller att komma in i det men jag valde att börja lite försiktigt för att komma in i det.

Hur ser du på försäsongen så här långt? Själv upplever jag att det kanske inte varit optimalt utan lite strulig med stormmatchen mot Kungshamn och sedan inställd match
– Det har väl inte varit riktigt optimalt. Varken med spelartruppen från början då vi inledningsvis hade en tunn trupp.

- Sedan var det ju matchen mot Kungshamn och Assyriska. Kungshamn blåste sönder och blev inget värde för oss och så blev det ju inställt mot Assyriska.

- Men nu fick vi en bra genomkörare mot Kvik Halden i lördags.

Hur är du inför matcher, är du vidskeplig och måste göra saker på ett visst sätt som vissa spelare som måste sätta på sig vänster socka, benskydd och sko först. Har du något liknande för dig?
– Nej inget, absolut inget sådant.

Hur är läget med laget då, är ni redo för premiären? Fick du de svar du ville från sista matchen mot Kvik Halden
– Jag hoppas att vi är redo. Som jag sa tidigare har det inte varit optimalt truppmässigt då det var tunt i början men det har kommit in en del gubbar nu på slutet. Vi gjorde en riktigt bra prestation mot Kvik Halden men fotboll är ett lagspel och det kommer att ta ett tag innan vi lärt känna varandra.

Hur ser det ut med förvärv respektive nyförvärv?
– Förluster har vi en del i Jimmie Larsson, Tobias Carlsson, Felix Norén, Felix Fundell Ryberg, Hampus Furublad, Kevin Andersson, Lukas Berntsson, Granit Berisha, Felix Kristoffersson, David Edvardsson, Kristijan Nikolla (var på lån från Ljungskile, nu i Gauthiod), Ahmed Abdultaofik, Tobias Luvenberg och Jonas Henriksson.

Nyförvärv har vi med Emil Holm-Dahlqvist, Andrew Palumbo, Raúl da Silva, Jeremy Bonyaa, Sebastian Stenqvist, David Karlsson, Joakim Johansson, Sebastian Jaconelli. Uppflyttade till a-truppen har vi i Benjamin Uttgren, Oscar Landgren och Edison Kelmendi.

Har du en tänkt start-11:a klar i ditt huvud?
– Någorlunda klar är den. Det har vi diskuterat oss fram till.

Om vi tar en titt på matcherna så här långt i år. Är du nöjd med vad laget presterat?
– Vi har presterat bra mot Gauthiod, Oddevold och Kvik Halden. Där är matcherna mot motstånd i vår egen division eller högre. Mot IFK Uddevalla i vår serie blev det väl inte riktigt som vi tänkt oss men visst, Uddevalla var bra i den matchen och inte mycket att säga om den förlusten.

Vilken tycker du är bästa resp. sämsta träningsmatchen i år?
– Bästa matchen är nog ändå får jag säga Gauthiod borta. Sedan är det svårt att säga hur många startspelare dom hade i matchen? Jag har väl inte riktigt koll på det. Där gjorde vi i alla fall en riktigt bra prestation. Mot Oddevold och Kvik Halden var det väldigt bra defensivt. Vi skapade även lite framåt i dom matcherna men det är tajtare i dom matcherna när dom ligger högre upp i seriesystemet.

- Sämre match? Kungshamn vill man glömma av många anledningar och sätt.

Hur ser det ut med eventuella skador och sjukdomar inför premiären?
– Det rätt så bra ut på den fronten. Oskar Lindberg har varit skadad och började nu träna så smått igår men han har varit borta en längre tid och det tar nog en stund till innan han är tillbaka på fullt allvar.

- Men annars börjar det rätta till sig och vi har ju även fått bredda truppen lite nu.

Hur ser det ut med lagets målsättning?
– Vi har väl sagt att det inte är fel att sikta mot topp fyra.

Någon nyckelspelare i laget?
– Det har vi flera stycken skulle jag vilja påstå. Vi har ryggraden kvar sedan tidigare år med Jontan Hårenberg och Markus Svensson bland annat. Men det är flera spelare.

Gauthiod borta i premiären. Har du någon koll på dom mer än matchen på försäsongen?
– Jag har väl inte fått möjlighet att kolla upp dom så där men det skall bli en intressant match. Gauthiod ligger ju alltid med där uppe i toppen och dom spelar bra fotboll. Det skall bli spännande.

Vi tackar för pratstunden och hoppas på en trevlig seriepremiär.

IK Gauthiod 3 dagar kvar till seriepremiären Två dagar kvar: Seriepremiär mot Gauthiod 5 dagar kvar – Grebbestads seriepremiärer

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

2019-09-14 16:00

LIDKÖPINGS FK