Breaking news: GIF kan få förstärkningar inför seriestarten

Efter en helt unik 5-partsöverenskommelse kan GIF idag presentera 3 tänkbara och sensationella förstärkningar av spelartruppen inför säsongsstarten på lördag.
Vi har ju goda kontakter med Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och han har givit klartecken till detta så sent som igår kväll, han blev ju omvald till ordförande i lördags.

Överenskommelsen innebär att de tre fd GIF-spelarna Gustav Henriksson i Elfsborg, David Edvardsson i Malmö FF och Tobias Carlsson i Varbergs BoIS ställs till GIFs förfogande helt utanför de normala övergångsrutinerna och oavsett om transferfönstret är öppet eller ej.

De tre spelarna kommer på resp. SEF-klubbs bekostnad att kunna expresstransporteras av DHL till GIFs matcharenor i div. 2 med början på lördag i Grästorp.

Så här säger GIFs sportchef Peter Svensson:
”Vi hoppas att detta skall sporra hela A-lagstruppen till stordåd under året – Gurra, Dada och Totte kan ju GIF utan och innan och vet hur vi spelar, så de kommer att smälta in bra i gruppen och bidra till en spännande säsong. Detta borde dra minst 200 pers extra till i publiken hoppas vi.”

GIF tackar de tre spelarna, ledningarna i Elfsborg, MFF och Varbergs BoIS samt Karl-Erik N för denna unika möjlighet som kanske får fler uppföljare i framtiden. Tanken är att denna typ av avtal skall kunna slutas mellan lag i Allsvenskan och Superettan med lag i högst div 2 och det skall bara gälla för lag där spelarna är fostrade och utbildade från början, innan de värvades av klubbar i SEF, Svensk Elitfotboll som organiserar de två högsta ligorna i landet.

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

2019-09-14 16:00

LIDKÖPINGS FK