David Karlsson – sjunde nyförvärvet

Efter 3 provspelsmatcher och några veckor med träningar står det klart, David Karlsson har skrivit på för Grebbestads IF! David kommer närmast från Lysekils AIF

Hej David och välkommen till Grebbestad
– Tusen tack.

Varför blev det Grebbestad?
– Jag har alltid gillat deras fotbollsfilosofi. Dom har alltid spelat rolig fotboll när jag själv har mött dom. När erbjudandet kom var det bara att tacka ja.

Det har ju ändå tagit lite tid. Du har bland annat tränat och spelat tre träningsmatcher med Grebbestad. Jag antar att Grebbestad varit nöjda med dig då det bland annat blivit tre nollor bakåt i matcherna du varit med.
– Ja. Det har gått bra och ja har fått en bra kemi med Raúl da Silva där bak i mitten så det har fungerat jättebra. Det har varit jättekul, verkligen.

Du nämnde lite att du spelat matcher mot Grebbestad tidigare. Något speciellt du kommer ihåg från dessa matcher?
– Jag har spelat två matcher på Siljevi och jag har fått göra mål i båda. Det var lite skönt då men nu skall det inte bli mål bakåt för Grebbestad.

Två matcher mot Grebbestad. Mot Grebbestads a-lag eller andralag?
– Första matchen var mot a-laget och den andra mot Grebbestads andralag.

Får man vara nyfiken och fråga om det funnits andra lag med i bilden utan att du behöver nämna dessa
– Det är bara Lysekils AIK som hört av sig i övrigt då dom har velat att jag skulle fortsätta där.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, osv?
– Jag är 34 år gammal. Två barn. Singel för tillfället. Jag jobbar som besiktningsman inom byggsektorn.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– Jag spelar som mittback. Mina styrkor är nog positionsspelet, spelförståelse och duellspel med huvudet, nickdueller. Svagheter? Jag är väl inte teknikens under direkt men övriga svaghet behåller jag för mig själv :-)

Har du satt någon personlig målsättning för året?
– Vi skall vara med och kriga i toppen. Inget snack om saken med det laget. Själv vill jag vara med och hjälpa till så gott det bara går. Hålla så många nollor det går och kanske få trycka in något framåt.

Har du följt Grebbestad något på plats, eller är det via hemsidor och tidningar?
– Jag hade en tanke att åka upp och titta under fjolåret när dom spelade i div 1 men det blev aldrig av. Men jag har följt resultatmässigt hela tiden.

Har du varit i andra lag än Lysekil?
– Ja, det har jag. Jag spelade i Fässberg från Göteborg i div 2 för ca 10-11 år sedan. Sedan var det div 3 med Stångenäs. Sedan har det blivit Grundsund och Lysekils AIK.

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning fått böter för fortkörning?
– Oj, herregud. 2 ggr.

Hur många gånger har du fått felparkeringsböter?
– Det är väldigt mycket mer. När jag bodde i Göteborg blev det nog 1 i veckan? Jag glömde av att dom skulle sopa gatorna så ett 40-tal har jag nog fått.

Favoritlag i fotboll?
– Arsenal

Värdens bästa lag?
– Arsenal

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

Världens bäste fotbollsspelare?
– Aron Ramsey

Hur kort är du
– 182 cm

Hur lite väger du?
– 84 kg

Din bästa fot är?
– Vänstern

Godis?
– Inget.

Vad läser du helst?
– Inget, eller jo, Aftonbladet

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Jennifer Aniston

Om du hamnade på en öde ö, vem hade du viljat ha med dig då?
– Mamma

Om du inte spelade fotboll, vad hade du gjort då?
– Handboll

Raúl da Silva
Mathias Hegeland
David Karlsson