Sebastian Jaconelli, fjärde nyförvärvet

Grebbestad har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv för året. Sebastian Jaconelli är det som därmed återvänder till Grebbestads IF efter några år i IFK Uddevalla

Hej Sebastian och välkommen till Grebbestad
– Tack så mycket!

Varför blev det Grebbestad?
– Jag tycker om föreningen i grund och botten. Sedan kände jag att jag var färdig i IFK Uddevalla och jag tyckte Grebbestad var ett kanonalternativ. Sedan känner jag många i laget sedan förr så det kändes rätt.

Du har ju tidigare spelat i Grebbestads IF, först på lån 2012 och sedan som ren Grebbestadsspelare under hösten 2013. Gissa hur många matcher du har gjort, endast seriematcher räknas?
– 15 st? (13 st rätt svar, endast seriematcher räknas)

Din debut var något in i hästväg egentligen. Vad kommer du ihåg av matchen? Vilka mötte vi och varför var den så speciell?
– Jag undrar om det inte var Kungshamn borta? Jag tror vi van med 5-1 och jag gjorde fyra assist i matchen (Rätt svar: Seger 5-1 borta mot Kungshamn, 4 assist av Sebastian)

Något annat som du minns från den tiden i Grebbestad?
– Jag kom efter sommaren 2013 vi gick upp till div 2 då vi vann serien. Det är det starkaste minnet. Sedan minns man ju hejaklacken, GIF Ultras som var på frammarsch.

Du har ju ett antal matcher mot Grebbestad som IFK Uddevalla-spelare – något speciellt att möta ett gammalt lag?
– Jo men det är klart att det är speciellt. Det bli det när man tillhört ett annat lag och sedan möter dom. Man har alltid varit lite extra taggad när man mött Grebbestad men det har varit svåra matcher.

Men ni föll i den senaste matchen, DM-finalen i fjol
– Ja, det stämmer. På kamratgården. Grebbestad van väl med uddamålet.

Får man vara nyfiken och fråga om det fanns andra lag med i bilden? Du behöver ej nämna vilka om du inte vill
– Ja det har det men det har varit i lägre divisioner då. Men det har väl inte varit något alternativ för mig så det har egentligen inte varit något annat alternativ än Grebbestad på denna nivån.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, jobb osv?
– Jag är 28 år och sambo. Bor i Munkedal. Jag jobbar som innesäljare i Uddevalla på något som heter Solar.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– Jag är ganska så teknisk och noga med bollen. Det senaste har jag mest spelat innermittfältare eller typ släpande forward. Svagheter är väl huvudspelet som inte är det bästa.

Har du satt något personlig målsättning för ditt förhoppningsvis första av många år i Grebbestad?
– Nu har jag ju bara tränat med laget under ett par veckor så inget så direkt ännu. Men jag hoppas kunna bidra så vi blir ett topplag i tvåan.

Hur många mål brukar du snitta på en säsong? Kommer du ihåg hur många det blev i fjol?
– I fjol gjorde jag nog bara fyra. Det var nog mest framspelningar. Men annars brukar jag snitta 6-7 mål.

Det är några säsonger sedan du var i Grebbestad. Har du följt dom något under tiden du spelat i Uddevalla?
– Jo, framför allt när dom varit i samma serie som IFK Uddevalla. Sedan kunde man ju inte låta bli att följa Grebbestad i fjol med div 1-spel. Det var sensationellt kul att se att Grebbestad kunde ta sig dit. Synd bara att dom inte kunde hänga kvar. Det var nära på slutet.

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning fått böter för fortkörning?
– Aldrig

Hur många felparkeringsböter har du fått?
– Dom är desto fler. Det är nog ett 10-tal

Favoritlag i fotboll?
– Barcelona

Värdens bästa lag?
– Barcelona

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Jag säger Emil Forsberg för jag har spelat med honom

Världens bäste fotbollsspelare?
– Messi

Hur kort är du
– 179 cm

Hur lite väger du?
– 75 kg

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Lakris

Dricker helst?
– Vatten

Läser helst
– Läser sällan, Ljudbok, Aktieböcker.

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Jäkulen...den var lurig... Michael Jackson

På en öde ö, vem hade du velat ha med dig då?
– Då hade jag velat ha med mig min sambo

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort då?
– Någon aktivitet/sport som har med människor att köra

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF

Andrew Palumbo
Sebastian Jaconelli