Breaking news: Anton Henriksson förlänger med Grebbestad

Efter en lång tids funderande över sin framtid är det nu klart! Anton Henriksson skrev idag kontrakt med Grebbestad över 2019! - Anton kan mycket och det skall vi ta vara på. säger sportchefen Peter Svensson

Och i samband med Antons påskrift har vi naturligtvis passat på att ta en pratstund med Anton Henriksson och Peter Svensson.

Hej Anton hur är läget?
– Jo det är bra. Bara bra!

När övriga killar som var med ifjol har skrivit på så har jag frågat lite om känslor och så över degraderingen till div 2 från i fjol. Hur känns det för din del, har du kommit över den eller mal det lite fortfarande i din skalle?
– Nu har man väl börjat släppa det. Det är ny säsong och då kan man inte gå och tänka på fjolåret. Men visst tog det ett tag att komma över det. Speciellt när vi avslutade så bra som vi gjorde och därför kändes det otroligt tungt ett tag, så var det.

Vad är din känsla så här efteråt, borde vi varit kvar i div 1 eller var det rättvist att vi åkte ur?
– Både och. Vi hade en del uddamålsförluster som vi kunde tvättat bort. Sedan hade vi lite strul men sedan hittade vi rätt med allt från spelsystem och med att komma in i serien. Sista 10 matcherna spelade vi rätt så bra. Men vi tog ändå 32 poäng och det brukar man hänga kvar på, ser man det så borde vi kanske vara kvar?

Så här efteråt, något du känner som gjorde att vi trillade ur div 1?
– I enskilda matcher kan man väl hitta ganska mycket men en kort analys är väl att vi var lite för dåliga i båda straffområdena

Stora kontraster på de två senaste åren efter sista seriematchen. Nu klart med nedflyttning till div 2 medan 2017 innebar uppflyttning till div 1
– Ja, det är väl ändå fotbollen på något sätt. Det kändes ändå onödigt att åka ur men det är bara att ta nya tag. Det finns inget annat att göra liksom.

Är du själv nöjd med din egen prestation under 2018?
– Nej, det är jag inte. Då skulle jag ljuga. Det var väldigt upp och ner. Våren var inte jättebra med undantag av enskilda matcher. Hösten var bättre då jag började komma igång med både mål och assist. Vi hittade en bättre roll för mig personligen men sett över det hela var det en så där säsong.

Du nämner en ny roll. Du fick ta ett kliv ner från forward till innermittfält. Det verkade som den rollen passade dig väldigt bra?
– Ja det gjorde det absolut. Det kändes väldigt bra dom matcherna jag fick spela där. Det gäller att bygga vidare på det inför denna säsong.

Det har tagit lite tid för dig att bestämma dig för spel i Grebbestad. Vi vet via tidningen att Oddevold varit intresserad av dig. Är det fler lag som du varit i kontakt med utan att nämna någon?
– Jag har haft lite kontakt med två lag till, räknar vi med Grebbestad så är det tre lag som jag pratat med ganska intensivt. Det är därför det tagit lite tid då det varit ganska svårt att bestämma sig. Men till slut föll valet på Grebbestad och det känns bra.

Antar att det är skönt när beslutet är tagit?
– Jo men så är det ju. Man går ju och tänker mycket på det, fram och tillbaka. För och nackdelar... Nej, det var ett svårt beslut men till slut kom jag fram till ett beslut och det känns jättebra.

Vad gör du när du är helledig från fotbollen?
– Oj? Öhh, jag jobbar och studerar. Umgås med kompisar.

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot säsongen 2019
– Tack tack!

Vi passar även på att ta ett par ord med sportchefen Peter Svensson.

Ja Peter, en viktig signatur för Grebbestad idag när Anton Henriksson förlängde?
– Ja. Det har varit en segdragen process beroende på att det har varit samtal med andra klubbar med. Lite sociala bitar med men nu känns det skönt att ha Anton klar. Han är ju en genuin Grebbestadskille som varit här sedan han sprang omkring i blöjor i princip, så det känns bra.

Han hade emellanåt en trög vår i fjol men fick en ny roll under hösten och då lyfte han spelmässigt
– Ja så var det absolut. Han var ju riktigt duktig i de avslutande matcherna ihop med att laget givetvis var duktigt där. Det kändes som vi hittade väldigt rätt med uppställningen där. Anton kan mycket och det skall vi ta vara på.

Gott och nu börjar det fyllas på lite i truppen med
– Ja så är det absolut. Vi hoppas nu även att det kan lätta lite på det trycket med. Vi behöver fortsatt få in 4-6 spelare till.

Bra, tack så mycket
– Tack