Emil Holm-Dahlqvist – Grebbestads tredje nyförvärv

Grebbestad gjorde idag klart med ett tredje nyförvärv. 18-årige Emil Holm-Dahlqvist kommer närmast från IFK Uddevalla.

Hej Emil och välkommen till Grebbestad
– Tackar, tackar så mycket!

Varför blev det Grebbestad?
– Det är en fin förening som jag hört mycket gott om. Sedan har jag flera kompisar som spelar i laget och så kände jag att det var dags att byta miljö.

Du nämner kompisar. Jag vet att du är bra kompis med Oskar Lindberg och då kanske även Victor Edvardsson?
– Japp, Dom har tipsat mig om klubben och dom har även tipsat Grebbestad om mig så det är på den vägen kontakten kommit.

Du kommer närmast från spel i IFK Uddevalla. Vika tidigare klubbar har du varit i?
– Jag började i Herrestads AIF från 7 till 15 år. Sedan bytte jag till IK Oddevold och var där till jag var där till 2017. Sedan blev det då IFK Uddevalla innan det nu blir Grebbestads IF.

Har du spelat mot Grebbestad tidigare och har du i så fall några speciella minnen från detta?
– Jag mötte dom en del när jag var yngre. Jag mötte då bland annat Oskar Lindberg och Victor Edvardsson, små jobbiga jäklar som jag inte riktigt gillade :-). På senare är det väl i fjol när IFK Uddevalla mötte Grebbestad DM-finalen men där fick jag tyvärr inte spela något. Oskar Lindberg han sänkte IFK Uddevalla.

Får man vara nyfiken och fråga om det fanns andra lag med i bilden? Du behöver ej nämna vilka om du inte vill
– Ja, det fanns andra lag med i bilden.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, jobb osv?
– Jag är e18 år, 19 i mars. Jag är ödmjuk, positiv och glad. Sprider mycket glädje runt mig. Har lite humor och kan bidra med lite skratt i gruppen.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– Jag är liten men väldigt ivrig. Jag är stabil i kroppen och inte så lätt att flytta på. Jag är snabb med boll och har ett ganska bra fotbollshuvud.

- Favoritposition? Spela som nr 10 eller som högermittfältare.

- Svagheter? Jag kanske inte är så teknisk som jag skulle vilja vara. Sedan behöver jag putsa lite på skottet med.

Har du satt något personlig målsättning för ditt förhoppningsvis första av många år i Grebbestad?
– Det är att ta en plats i start-11:an! Det finns inget annat som gäller så det gäller att prestera så bra som jag kan.

Hur många mål gjorde du för IFK Uddevalla i fjol?
– Jag gjorde ett mål. Mot Henån från halva planen. Men det var det enda jag gjorde i fjol.

Hur väl känner du till Grebbestad?
– Jag har fått en god uppfattning om dom och innan har jag hört en massa gott.

Har du någon koll på vilka lag det är i Grebbestads serie ännu? Men det antar jag du har då IFK Uddevalla spelar i samma serie?
– Jo, det har jag ju.

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning fått böter för fortkörning?
– Ingen

Hur många felparkeringsböter har du fått?
– 1 st

Favoritlag i fotboll?
– Barcelona

Värdens bästa lag?
– Barcelona

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan Ibrahimovic

Världens bäste fotbollsspelare?
– Ronaldinho

Hur kort är du
– 173 cm

Hur lite väger du?
– 71 kg

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Chocklad

Dricker helst?
– Coka Cola

Läser helst
– En självbiografi skulle jag tro.

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Ronaldinho, min idol!

På en öde ö, vem hade du viljat ha med dig då?
– Victor Edvardsson

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort då?
– Då hade jag jobbat som snickare.

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tack så mycket för det.

Så tar vi en pratstund med sportchefen Peter Svensson med.

Ja Peter Svensson, ett tredje nyförvärv i Emil Holm-Dahlqvist klart
- Ja, det känns riktigt bra. Det är en ung kille som jag inte visste så mycket om innan kan jag vara ärlig med att säga. Men han har varit med och tränat en period och jag har fått väldigt goda vibbar så det känns riktigt bra.

Han var kompis med några i laget så du hade fått lite tips där?
- Ja, så var det ju. Han går j i skola med Victor Edvardsson och Oskar Lindberg så dom hade pratat med honom. Sedan under tiden han varit har har flera av spelarna varit på mig om honom att jag skulle försöka få hit honom då han var bra.

Det blev spelare nummer 12 i truppen. Något mer på gång?
- Vi jobbar mycket och pratar allt mer intensivt med dom vi pratar med. Jag hoppas mycket kan vara klart inom de närmaste två veckorna. Vi behöver en 6-7 spelare till och hoppas lösa det inom de närmaste veckorna.

Ok, tack så mycket
- Tackar.

Grebbestads trupp 2019

Se kort när spelarna skriver på för 2019