Anders Tjernberg förlänger med Grebbestad!

”Start-11 är klar”! Truppen växer så smått inför säsongen 2019 och är numera 11 sedan målvakten Anders Tjernberg förlängt med Grebbestads IF. Sportchefen Peter Svensson: - En oerhört lojal spelare och sådana är viktigt att ha i truppen.

Hemsidan tog naturligtvis en liten intervju med Anders och sportchefen Peter Svensson.

Hej Anders hur är läget?
– Det är bra

Har du kommit över degraderingen till div 2?
– Ja, det har man väl gjort och man tänker inte så ofta på det numera. När man tänker på det känns det surt.

Vad är din känsla så här efteråt, borde vi varit kvar i div 1 eller var det rättvist att vi åkte ur?
– Man är inte värd att vara kvar om man åker ur men vi hade kunnat göra saker bättre som hade gjort att vi hade hängt kvar. Det tror jag.

Du har idag förlängt med Grebbestad och är klar för din 9:e raka säsong. Hur känns detta?
– Det känns väldigt bra.

Fanns någon tvekan om att fortsätta eller fanns funderingar på andra lag eller kanske sluta?
– Inte sluta, det kommer jag nog aldrig att göra. Men visst var det inte 100 % säkert att fortsätta. Jag har funderat och nu är det klart att jag kör på.

Du är ju en kille som inte syns så mycket i a-laget då du för tillfället tampas med Jonatan Hårenberg. Hur är det att ligga i hela tiden och ändå kanske inte få spela de matcher man kanske mest vill?
– Det är klart att man vill spela mer men det är inget att säga om. Det är bara att ligga i och träna. Jag vet ju om förutsättningarna. Så länge som Jonatan Hårenberg gör det så bra som han gör det så har jag inget att klaga på så sett.

Under de tidigare 8 åren står du noterad för 1 A-lagsmatch i hemsidans statistik (endast seriematcher räknas där). Kommer du ihåg vilken?
– Ja, det var Kumla borta (2016).

Hur klarar du att hålla uppe motivationen när du ligger i och tränar och får spel få A-lagsmatcher?
– Jag spelar fotboll för att det är kul och det är kula att träna. Tränar man fyra dagar i veckan så har man roligt fyra dagar i veckan.

Då brukar ändå få någon träningsmatch och i DM tidigare, då gäller det att vara på hugget för att visa upp sig?
– Ja, så är det. Jag tror faktiskt inte jag förlorat någon match som jag startat i i A-laget, varken DM eller träningsmatch(en snabb kontroll i databasen visar att detta stämmer)? Mer kan man inte göra

Tejp då
– Hahaha

Du tillbringar ”ca 20 minuter” (kanske lite överdriven tid?) i omklädningsrummet med att tejpa dina fingerar varje träning och match. Vad har du gjort med dina fingrar?
– Man har fått smällar på dom och så där. Men som jag säger till Sportchefen Peter Svensson när han frågar, jag har högst träningsnärvaro. Om jag inte tejpat kanske man får smällar och så får man vila någon träning. Men nu tejpar jag och då håller dom och jag kan träna

Då tackar vi för intervjun och önskar lycka till med 2019 säsongen
– Tackar

Vi passar även på att ta ett par ord med sportchefen Peter Svensson.

Ja Peter, andremålvakten Anders Tjernberg signerade idag för 2019. Då har vi säkrat upp två målvakter i truppen
– Ja, det känns skönt. Det med andremålvakt får stå för dig för det är klart att båda målvakterna, Jonatan Hårenberg och Anders Tjernberg, konkurrerar på lika villkor. Men tidigare har det väl i och för sig varit ganska klart vem som står men det får vi se vad tränarna tycker i år.

Anders Tjernberg är väldigt lojal och har som sagt tidigare varit andremålvakt. Har bara fått en match under de tidigare 8 säsongerna i seriespel för A-laget. Men han ligger hela tiden i och tränar flitigt
– Ja absolut. Det är en kanonkille. Han spelade inte en minut i A-laget i fjol men var med på bänken i 28 av 30 matcher och det var långa resor. En oerhört lojal spelare och sådana är viktigt att ha i truppen.

I övrigt, något mer på gång inom det närmaste?
– Nja vi har väl inget som bränns jättemycket så men jobbet fortsätter och intensifieras ju mer tiden går. Men vi får nog räkna med att vi är fulltaliga tidigast i mitten av februari skulle jag tro. Det är så det ser ut med fotbollen idag.

Grebbestads trupp 2019

Se kort när spelarna skriver på för 2019

Klara för 2019:
Markus Svensson
Jonatan Hårenberg
Oskar Lindberg
Victor Edvardsson
Joakim Johansson
Oskar Landgren
Benjamin Uttgren
Edison Kelmendi
Christoffer Söderlund