Intervju med nye Joakim Johansson

Tidigare i kväll blev Joakim Johansson årets första nyförvärv för Grebbestads IF. Hemsidan passade naturligt vis på med att ta en intervju med honom och sportchefen Peter Svensson.

Hej Joakim och välkommen till Grebbestad
– Tjenare och tack så mycket.

Varför blev det Grebbestad?
– Jag känner för en ny utmaning och Grebbestad känns lovande, känns som en bra klubb.

Du kommer närmast från Stångenäs och div 5. Vilka tidigare klubbar har du spelat i?
– Jag har bara tillhört Stångenäs men tränat med några andra lag i yngre dagar

Några speciella minne från matcher mellan Stångenäs och Grebbestad?
– Jag har inte spelat någon match mellan de båda a-lagen. Men mitt bästa minne är nog när Grebbestad och Stångenäs spelade i div 3 – det var Grebbestads klack framför allt, det hade man inte varit med om innan så det var lite häftigt.

Får man vara nyfiken och fråga om det fanns andra lag med i bilden? Du behöver ej nämna vilka om du inte vill
– Lag fanns det allt men det var Grebbestad som var den bästa klubben och som visade mest intresse så det var ett enkelt val.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, jobb osv?
– Jag är 20, 21 under nuvarande år. Har en flickvän och jobbar som snickare.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– Jag är mittback. Jag har varit en väldigt offensiv mittback. Jag är snabb, stark, hyfsat bra högerfot. Svagheter...huvudspelet kan alltid bli bättre samt att läsa av spelet och det är därför jag är här, för att bli bättre.

Har du satt något personlig målsättning för ditt förhoppningsvis första av många år i Grebbestad? Det skiljer ju en del mellan Grebbestad och Stångenäs då i divisioner då Stångenäs var i div 5
– Tempot är väl den största skillnaden tycker jag på de träningar som jag varit med på. Men mitt mål är väl att först ta en plats i matchtruppen och därefter en plats i laget.

Offensiv mittback sa du. Hur många mål gjorde du ifjol?
– Jag gjorde väl två tror jag. De kom väl efter offensiva utflykter om jag minns rätt? Eller någon hörna? Nja utflykter var det nog.

Hur väl känner du till Grebbestad?
– Jag har rätt bra koll. Har följt dom genom att läsa om matcher osv.

Har du någon koll på vilka lag det är i Grebbestads serie ännu?
– Nej, det har jag faktiskt inte ännu.

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning fått böter för fortkörning?
– Ingen

Hur många felparkeringsböter har du fått?
– Ingen

Favoritlag i fotboll?
– Arsenal

Värdens bästa lag?
– Real Madrid

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

Världens bäste fotbollsspelare?
– Modric

Hur kort är du
– 184 cm

Hur lite väger du?
– 75 kg

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Jag är inte så mycket för godis

Dricker helst?
– Loka

Läser helst
– Läser inte

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Zlatan

På en öde ö, vem hade du viljat ha med dig då?
– Min flickvän

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort då?
– Den var inte lätt du...Handboll? Nej Hockey hade det nog varit, det spelade jag förr

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tack så mycket.

***************************************

Så tar vi en pratstund med sportchefen Peter Svensson med:

Ja Peter Svensson, träningsstart idag och regnet vräker ner. En bit ifrån full trupp ännu?
- Ja men det är så det är för tillfället och truppen kommer att byggas på undan för undan!

Ett nyförvärv kunde du ändå presentera idag, Joakim Johansson från Stångenäs
- Japp, Joakim Johansson, 21 år som skall bli kul att se. Han har precis den profilen vi alltid söker, ung och lovande från närområdet. Så det känns riktigt bra.

Tränade även med er lite i slutet på fjolåret
- Det stämmer. Han gjorde något träningspass där och vi har sett honom tidigare. Jag har fått goda rekommendationer om honom. Det är en bra kille och vi har mött honom vid ett flertal tillfällen så vi känner väl till honom.

I övrigt då Mikael Mattsson och Mattias Svensson är klara som assisterande tränare till Peter Levin
- Ja, nu är tränarbiten satt till procent så det känns bra. Det är tre killar som vi känner väldigt bra och dom känner klubben väldigt väl. Vi känner att det är viktigt att dom är bekanta med klubben och hur vi jobbar och att dom i vissa lägen tar hänsyn till klubben i vissa frågor vilket är viktigt.

Något mer på gång? Det frågas en del i forumet på hemsidan
- Det kommer att hända något på hemsidan i mitten på veckan, ja det får ju du se till att gör på hemsidan men det kommer att komma en påskrift ganska snart så håll utkik på hemsidan. Nu hoppas vi det börjar rulla på.

Tack så mycket
- Tack själv

*****************************************************

Grebbestads trupp 2019

Se kort när spelarna skriver på för 2019

Klara för 2019:
Markus Svensson
Jonatan Hårenberg
Oskar Lindberg
Victor Edvardsson
Joakim Johansson
Oskar Landgren
Benjamin Uttgren
Edison Kelmendi

Joakim Johansson Jokim Johansson - första nyförvärvet

Granit Berisha klar för IFK Uddevalla! Tack för allt Granit och lycka till!

Div I Södra
2018-11-10 14:00