Jonathan Hårenberg förlänger

Efter en tids stiltje på hemsidan kan vi nu glädjande informera om att Jonatan Hårenberg förlänger med Grebbestad över 2019. Och sportchefen Peter Svensson hoppas på fler signaturer inom kort.

Och i samband med Jonatans påskrift har vi naturligtvis passat på att ta en pratstund med Jonatan och Peter Svensson.

Hej Jonatan hur är läget?
– Jo det är bra tack!

Har du kommit över degraderingen till div 2?
– Tja? Man grämer sig väl fortfarande när man tänker tillbaka på det men livet går vidare, så enkelt är det, men visst är det lite bittert fortfarande.

Stora kontraster på de två senaste åren efter sista seriematchen. Nu klart med nedflyttning till div 2 medan 2017 innebar uppflyttning till div 1
– Ja man har fått uppleva det mest positiva med uppflyttning och det mest negativa med en nerflyttning. Det är väl tur att det går jämt ut? Men som sagt, väldigt surt att vi åkte ur. Det hade varit kul att vara kvar ett år till med div 1 och ge det chansen att etablera sig. Men nu får vi i stället ta nya tag och ge det chansen därifrån.

Vad är din känsla så här efteråt, borde vi varit kvar i div 1 eller var det rättvist att vi åkte ur?
– Jag tycker väl att vi hade bra chans att få vara kvar. En enda poäng skiljde oss från att hänga kvar efter 30 matcher. Det tycker jag visar att det fanns kapacitet i laget till att klara det. Men det var en poäng som fattades och en tabell ljuger aldrig. Men det var retligt nära...

Så här efteråt, något du känner som gjorde att vi trillade ur div 1?
– Nej, man letar väl smådetaljer. Synd att vi inte kom igång lite tidigare då vi gjorde det fantastisk bra på slutet. Men överlag skall vi vara stolta över det vi lyckades med och vi var med ända in mot mållinjen. Men vi hade perioder där vi inte fick med oss resultat som i början och en period mitt i serien. Vi tyckt väl att vi förtjänade poäng i många av dessa matcher men fick inte med oss något.

Är du själv nöjd med din egen prestation under 2018?
– Nej inte riktigt. Man hade velat göra minst en matchavgörande räddning till då det hade räckt för att hänga kvar. Jag ser väl 2017 som en bättre säsong än 2018. än i år. Men jag har väl inte gjort några supertavlor så... men jag är väl lite missnöjd med min säsong, det är jag.

Jag har två matcher som jag tycker var dina klart bästa under 2018, Torn och Karlskrona, båda på bortaplan. Vad tycker du själv?
– Jo det kan jag väl hålla med om. Där såg man att det fortsatt finns kapacitet i gubben men man hade velat ha fler sådana matcher då det hade hjälpt laget ännu mer. Nu ser man mest efter saker som hade kunnat ge oss den poängen som kunde hjälpt oss kvar. I fjol såg man allt det positiva då vi gick upp i stället. Så hur man tittar tillbaka blir vinklat av slutresultatet.

Men nu gäller det att blicka framåt?
– Ja, det är det jag känner. Jag trivs väldigt bra i Grebbestad och vill fortsätta och man känner att man ger lite tillbaka till klubben så det är därför jag skriver på igen och jag vill hjälpa Grebbestad även under nästa säsong.

Du är ju van att vara nr 1, hur känns det nu att vara nr 2?
– Det är alltid lite spännande, det är en utmaning det med

Vet du vad jag åsyftar?
– Nej, inte helt och hållet. Jag försökte maskera in det på ett bra sätt

Du är andra spelaren som är klar för 2019
– Jaha, då vill man ju att det skall bli fler och fler. Dom sista spelarna blir ju ännu viktigare än nr 2 kanske.

Vad gör du när du är helledig från fotbollen?
– Det är nästan lite nytt. Fotboll har ju varit merparten av livet. Men man försöker att få så mycket tid som möjligt med frun på den tid som är över. Men annars är det mest att ta det lugnt hemma, att bara vara.

Du passade på att gifta dig under säsongen. Har du hunnit med en riktig smekmånadsresa?
– Det blev lite mer en smekvecka helt enkelt. Det var vad som hanns med. Sedan skall vi försöka att hinna med någon mer resa så vi får dela upp det lite.

Får man vara nyfiken, var det andra lag som ryckte i dig?
– Det har funnits några lag som har hört sig för. Men det har bara handlat om Grebbestad och ett lag till som varit intressant. Men det slutade med Grebbestad och det känns bra till var jag befinner mig just nu.

Vad jag känner till så är ju inte Matti Demegård klar ännu som tränare. Men hur ser du på det för kommande säsong att ny tränare inte är klar när du skriver på?
– Man hoppas givetvis att Matti kommer att vara kvar. Men annars är ju ju klart att man vill ha så mycket fakta på bordet som möjligt när man skriver på. Men någon skall börja skriva på. Markus Svensson har varit klar ett tag och nu är jag klar och förhoppningsvis kan det leda till att fler skriver på.

Hur tycker du det har gått nu under två säsonger med att kombinera att spela och att vara tränare för laget
– Det har varit väldigt roligt och utvecklande. Sedan har det tagit väldigt mycket tid. Det är väl det som kanske gjort att man känner att man inte riktigt kunnat prestera 100 % på alla fronter, både som tränare och spelare. Men ju mer man hållit på desto mer har man kommit in i det men det är en speciell situation, det är det.

Om nu Matti Demegård inte fortsätter, kan du tänka dig att försätta vara tränare tillsammans med någon annan?
– Grunden till nästa säsong är att jag skall ha mest fokus på att vara spelare. Dels för att man skall komma upp i den nivå som jag vet att jag kan ha. Det jag inte riktigt känner att jag fick ut förra året. Så det är som spelar jag skrivit på men jag kanske hjälper till lite till den nivån som tränare tillåter.

Några spännande planer för jul och nyår?
– Ja, jag brukar säga det att nu skall vi få ihop 11 månaders helger på 2,5 veckor. Så vi kommer att åka runt mycket och besöka släkt och vänner. Det är det som gäller under julen.

Då tackar vi för intervjun och så ser vi fram emot träningsstart i januari
– Det gör vi alltid

Vi passar även på att ta ett par ord med sportchefen Peter Svensson.

Ja Peter, en viktig pusselbit föll på plats idag med att Jonatan Hårenberg signerade
– Ja så är det. Det är ju bra att börja bygga bakifrån och det har vi ju gjort nu i och med att Jonatan har bestämt sig för oss. Så det känns skönt.

Hur viktigt var det att Jonatan blir kvar?
– Det är ju superviktigt! Han är en sjukt duktig målvakt och en bra ledarkille. Nu blir det ju så att han kommer att ägna sig mer åt målvaktsbiten 2019 än mot 2018 då han var med i tränarstaben med. Men oerhört viktigt att Jonatan har bestämt sig för oss då det är gott att ha en säker sista utpost.

Hur går det annars då med tränarbiten?
– Det har vi ju inte riktigt kommit i mål ännu. Vi tittar på olika alternativ, dels har vi Matti Demegård som går och funderar. Samtidigt tittar vi ju även på något annat. Vi får se hur det går och jag hoppas det är klart inom någon vecka.

Kan vi förvänta oss fler påskrifter före nyår? Många är ute och reser så det blir kanske svårt?
– Jag tycker nog att vi kan förvänta oss fler före nyår. Vi hoppas ju på att det skulle vara 20 man klara innan nyår men så är det inte numera utan trupper brukar inte vara klara för i mars. Men vi jobbar på för att få det klart så fort som möjligt.

Inga fler som meddelat att dom slutar i Grebbestad?
– Nej. Inget konkret som jag hört. Sedan kan det väl vara så ändå men som sagt, inget jag hört.


Grebbestads trupp 2019

Se kort när spelarna skriver på för 2019

Klara för 2019:
Markus Svensson
Jonatan Hårenberg

Jonatan Hårenberg

Slut Oddevold - Karlstad 2-2 !

Distriktsmästerskap
2020-09-15 19:00

STENUNGSUNDS IF
1-2

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Idag 19:00
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg

Till liverapporteringen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (b)
Idag 19:00
Undavallen

HIF-GIF div. 6
Fjällbacka IK (b)
Imorgon 13:00
Fjällbacka IP

P04/05
Melleruds IF (b)
I övermorgon 12:00
Rådavallen

P04/05
IFK Uddevalla (b)
2020-09-23 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
IFK Strömstad (b)
Om ungefär två timmar
Strömsvallen

P06
IFK Uddevalla Blå (b)
I övermorgon 16:00
Kamratgården

F04-06
Åsebro IF/Brålanda IF (h)
Imorgon 14:00
Siljevi