TACK för i år ...

Att bollen verkligen är rund fick GIF-aktiva, ledare och fans uppleva igår med all oönskad tydlighet på Vapenvallen, hemma vid TV:n eller med smartphonen annorstädes.
Vi kastades mentalt mellan hopp och förtvivlan, degradering, kval eller kvar tills alla resultaten var klara, och visst kändes det extremt tomt och snopet då Kristianstad i 87 minuten skickade ner oss i div. 2.

Serien består ju av 30 matcher för alla 16 lag och nånstans på vägen fattas det oss ett ynka mål och en ynka poäng, men i slutet av serien gav hela truppen och föreningen prov på styrka och moral med 10 poäng på fyra matcher. Men sånt är livet, FC Trollhättan kände säkerligen likadant för ett drygt år sedan då vi i en dramatisk avslutning vann div. 2 2017.

Det som nu skett förtar dock inte den bedrift GIFs seniorer och GIF som förening åstadkommit de senaste 6 åren - tre seriesegrar och en degradering, nettot är ju trots allt att vi avancerat från div. 4 2012 och spelar i div. 2 år 2019....

Visst, det är fullt acceptabelt att denna regniga Fars Dag känna tomhet, besvikelse och sorg över att vi inte lyckades fullt ut med vår ambition vi satte upp för året.

* Men jag vet att alla i truppen under hela året har gjort sitt absolut bästa på träningar och matcher, men på sista raden räckte det inte hela vägen. Men kom ihåg - under säsongen vann vi DM för herrar - så allt är inte regnigt och grått detta år ...
* GIFs suveräna och generösa Partners har stöttat oss på ett fullkomligt fantastiskt sätt.
* Alla supporters på hemma- och bortaplan har gjort sitt bästa för att stötta våra rödsvarta grabbar i varje match.
* Ideella krafter har gjort GIFs arrangemang vid hemmamatcher exemplariska, det har vi fått många lovord för från domare, gästande lag och supporters samt Svenska Fotbollförbundet.

Som en fortsatt stolt och glad ordförande i GIF tycker jag att vi alla i GIFs nätverk kan gå med högburet huvud och nu ta det lite lugnt ett tag för att sedan satsa med all kraft mot 2019 och den säsongens fotbollsupplevelser för alla GIF-lag från div. 2 herrar till de yngsta i Ungdomssektionen.

Med fotbollshälsningar
Anders Eklund
GIF ordförande


PS. Ni glömmer väl inte bort att anmäla er till årsfesten den 24 november på TanumStrand. Anmälan till info@grebbestadsif.se. DS

.

Håller helt med dig Janne. Domaren borde delat ut gula kort redan i första halvlek för Vänersborgsspelarnas "maskande". Det var så uppenbart. Är inte det lite av spelförstörelse??? Kom igen GIF ni tar nästa.

Div II Norra Götaland
2019-05-17 19:00

VÄNERSBORGS FK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Distriktsmästerskap
Idag 19:00
KUNGSHAMNS IF (b)
Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-26 16:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
IFK Lane (b)
2019-05-25 14:00
Lanevallen