Utsikten hemma i ny viktig match

Vinna eller försvinna-matcherna duggar tätt för Grebbestad och nästa uppgift är Utsikten på Sparvallen i Tanumshede. I våras gjorde Grebbestad sin kanske svagaste match för säsongen när Utsikten vann hemma med klara 3-0.

Prekärt tabelläge
Tabelläget är väl oförändrat kritiskt för Grebbestad. Detta trots segern senast mor serievinnarna Mjällby. Inför matchen mot Mjällby var läget att Grebbestad behövde minst 7 poäng på de tre sista matcherna.

Nu med två matcher kvar är läget att minst 4 poäng krävs för att hänga kvar eller för att kvala sig kvar.

Så fortsatt ett mycket besvärligt läge när Grebbestad tar sig an Utsiktens Bk på Sparvallen på lördag. Minst en poäng måste spelas in och samtidigt måste vi även ha hjälp av andra lag som möter de lag vi måste passera i tabellen.

Nytt för denna omgång är nu att Husqvarna inte längre har någon chans att hänga kvar utan man blev första lag att bli klara för div 2.

Nedan specificerar vi samtliga lag som Grebbestad kan passera i tabellen om man tar två raka vinster och resultaten även då i övrigt går Grebbestads väg.

10:a FK Karlskrona 32 poäng -19
Karlskrona-Eskilsminne
Torn-Karlskrona

11:a Skövde AIK 30 poäng -9
Skövde-Oddevold
Ljungskile-Skövde

12:a Åtvidabergs FF 30 poäng -10
Åtvidaberg-Husqvarna
Kristianstad-Åtvidaberg

13:a Kristianstad FC 30 poäng -11
Mjällby-Kristianstad
Kristianstad-Åtvidaberg

14:e Ängelholms FF 29 poäng -26
Oskarshamn-Ängelholm
Ängelholm-Tvååker

15:e Grebbestads IF 6 poäng -13
Grebbestad-Utsikten
Husqvarna-Grebbestad

Utsiktens BK
Utsikten hade en riktigt bra period i serien där man klättrade i tabellen men på sistonne har det gått lite trögare igen. Och när man ser på resultaten på deras fem senaste står det återigen klar att div 1 södra är en oerhört jämn serie.

Bland annat ser vi oavgjorda matcher mot serievinnande Mjällby 1-1 och jumbon Husqvarna 0-0.

Att det gått lite trögare på sistone visar sig på de fem senaste matcherna där man nu är utan vinst. 3 kryss och 2 förluster har man där.

Senast föll man stort mot Ljungskile, 4-0. Ljungskile fick en bra start på matchen med 2-0 efter bara 17 minuter. Sedan blev det inte lättare för Utsikten när man i slutet av halvleken fick en man utvisad. Ljungskiles Robin Strömberg blev dagens man med tre fullträffar och upp på andra plats i skytteligan.

Och apropå tre mål och andraplats i skytteligan. Robin Book är Utsiktens man på andra plats i skytteligan. Tre mål då? Jo det gjorde han senast Utsikten och Grebbestad möttes i vårmötet som vanns av Utsikten med 3-0.

Grebbestads IF
När förra inför matchenreferatet skrevs var förutsättningarna att Grebbestad skulle kunna klara sig med två vinster och en förlust och ändå kunna hänga kvar. Men när Karlskrona besegrade Kristianstad på fredagskvällen så förändrades förutsättningarna för Grebbestad.

Grebbestad var nu piskade till att ta poäng mot seriesuveränen Mjällby! Svårt men inte omöjligt skulle det visa sig.

Efter en ganska jämn inledning tog Mjällby ledningen efter 33 minuter då Grebbestad åkte på en kontring efter egen hörna.

6 minuter senare satte Mjällby 0-2 direkt på frispark och då var div 2 nära. Men bara minuten senare tilldömdes Grebbestad sin första straff i årets serie och efter ytterligare en minut var ställningen 1-2 sedan Hampus Furublad nätat från straffpunkten.

Andra halvlek blev sedan en kamp för först kvittering. Ett tidigt dubbelbyte av Grebbestad som gjorde offensiva byten. Och efter 64 minuter kom, tro det eller inte, en andra straff för Grebbestad. Även denna sattes säkert av Hampus Furublad.

- Vi hade hemmaplan, dom en man mindre efter utvisning i samband med andra straffen. Klart vi gick efter vinst, sa Matti Demegård.

Och efter 78 minuter kom segermålet. Ett fantastik mål av Hampus Furublad som med ryggen mot mål vände bort en försvarare på ett tillslag och på nästa tryckte han in 3-2 med ett vacker skott i krysset!

En viktig seger men läget är fortsatt lika tufft och Grebbestad måste prestera i båda matcherna som återstår och då med en start mot Utsikten.

Forza GIF

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Utsiktens BK
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Utsiktens BK har mötts 2 ggr.
- Totalt matcher:  2 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Utsikten 2 vinster, 0-4 i målskillnad
- Träningsmatcher:  Inga
- Tävlingsmatcher, serie, 2 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Utsikten 2 vinster, 0-4 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast 2 match): UBK-GIF 3-0 (2018), GIF-UBK 0-1 (2014)
- Det blir 2,00 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Utsiktens BK
- Målrikaste matchen: 2018-05-10 UBK-GIF 3-0
- Antal 0-0 matcher: Inga
- Största vinsten:  Ingen
- Största förlusten: 2018-05-10 UBK-GIF 3-0
- Flest gjorda mål för Grebbestad:  Inga gjorda mål
- Flest insläppta för Grebbestad: 2018-05-10 UBK-GIF 3-0
- Grebbestads senaste målskytt: Inga gjorda mål
- Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF-Utsikten  genom åren

Tabell
1. Mjällby 63p +38 – Klara seriesegrare!
-----------------------

Utsikten-Husqvarna 0-0

Skytteligan, straffar inom parentes
1. Robin Hofsö, Eskilsminne, 19