Grebbestad sist efter förlust mot Tvååker

Grebbestad hade fler målchanser och spelade bra defensivt. Men två snabba omställningar på kort tid vände matchen till fördel Tvååker som vann med 2-1. Och det hjälpte föga att Anton Henriksson hade två jättelägen på slutet och Christoffer Söderlund ett.

Första halvlek
Tvååker började matchen med mer boll då dom rullade i backlinjen, spelade kort sedan på mittfältare som mötte och drog snabbt långa crosspassningar. Men efter att ha fått lite framgång inledningsvis med detta spel stängde sedan Grebbestad av detta bra under resten av matchen.

Matchens första målchans kom efter 14 minuter då Alexander Johansson slog ett inlägg som Viktor Adebahr så när slagit in i eget mål men Jonatan Hårenberg var med fint och räddade till en hörna.

Efter 18 minuter fick Grebbestad en hörna. Hörnan slogs av David Edvardsson och möttes fint av Jimmie Larsson som nickade in 0-1 matchen. Ett mycket viktigt mål i denna oerhört viktiga match för Grebbestad.

Strax därefter slarvade Grebbestad en del i försvarsarbetet och det hela slutade men en hörna för Tvååker. Robert Lipovac kom upp och nickade och fick en bra träff men lyckades inte nicka mot mål utan bollen för mycket långt utanför.

Matchen hade nu jämnat ut sig och det var tämligen få målchanser. Nästa läge dröjde till minut 32 då Tvååker slog på djupet på Rasmus Andersson. Och då Jonatan Hårenberg var sent ut kom Robert först på boll men Jonatan hade ändå kommit så pass när att han räddade läget.

Några minuter senare kom Tvååkers bästa chans i första halvlek. Tvååker kombinerade fint på sin högerkant när Alexander Johansson fint skarvade till David Struski Persson som sedan slog ett bra inlägg. Robert Lipovac kom upp högst och nickade bra men bollen smet tätt över.

Efter 41 minuter fick Grebbestad en frispark långt utifrån. Tobias Carlsson gick ändå på skott och Johan Ekelundh fick problem och tappade ut en farlig retur. Kristijan Nikolla kom fint på denna men skottet gick rakt på Johan Ekelundh som annars smitit i mål.

Mer än så här hände inte i en chansfattig första halvlek där Grebbestad kunde gå till vila med matchens enda mål och efter utmärkt spel defensivt.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades sedan piggt av Grebbestad som fick några lägen även om inget direkt var jättenära att resultera.

Första chansen kom efter 49 minuter då Grebbestad vann boll högt uppe. Markus Svensson hittade Kristijan Nikolla som tog sig till skottläge men Johan Ekelundh hade inga problem att rädda.

Efter 53 minuter kom nästa läge då Grebbestad ställde om snabbt. Christoffer Söderlund fick över bollen till Markus Svensson innan han revs ner. Spelet fick fortgå och Markus Svensson sköt strax utanför 16-metaren men skottet smet utanför.

Efter 57 minuter kom nästa Grebbestadsläge när man återigen vann boll högt uppe och sedan fick ut bollen till Christoffer Söderlund som uppfattade att Tvååkers målvakt befanns sig en bit ut. Christoffers lobbskott var utmärkt men Johan Ekelundhs räddning likaså då han jobbade sig tillbaka och lyckades rädda.

I stället för 0-2 kom 1-1 som en blixt från klar himmel. Tvååker som hittills inte kommit någon vart i andra halvlek slog till med en djupledsboll på sin högerkant och spelade snett inåt bakåt där Oliver Nedanovski mötte och lyckades placera in 1-1 bland annat genom att hitta in mellan benen på en täckande Tobias Carlsson. Tid 60 minuter.

Dom säger att blixten inte slår ner två gånger på samma ställe men det gjorde den idag. Nämligen bara tre minuter senare. På nytt ställde Tvååker om snabbt på djupet och återigen på högerkanten där Jimmie Larsson inte hann med Jakob Adolfsson som spelade in snett inåt bakåt. Denna gång hittade man inte till Robert Lipavac som satte 2-1.

Oerhört tungt då Tvååker egentligen ite skapat något mer än nicken över i första halvlek.

Grebbestad fick nu jaga för att få till en kvittering och man tog över spelet och Tvååker sjönk säkert tillbaka en del.

Ett första kvitteringsläge var en frispark efter 72 minuter. Tobias Carlsson sköt dock rakt i muren men fick tillbaka bollen och denna gång gick skottet igenom men Johan Ekelundh räddade utan problem.

På slutet i matchen fick domaren allt mer problem då det blev lite grinigt på planen och den stora orsaken var nog ändå att domaren lät det hela gå lite får långt. Bland annat blev Grebbestad uppretade på uteblivna straffar vid två tillfällen i matchen. För att förtydliga så var det grinit från båda lagen.

Jimmie Larsson Oliver Nedanovski lfick ett läge till på nick men hårt trängd och dragen i tröjan fick han inte bollen på mål.

Efter 86 minuter fick Grebbestad ett jätteläge för kvittering. David Edvardsson hittade Anton Henriksson som blev fri mot Johan Ekelundh som lyckades rädda till en hörna.

Minuten senare lyfte Tobias Carlsson in en boll som Tvååker inte fick undan och Grebbestad fick ett par tre skottförsök men utan att få igenom bollen.

Efter 89 minuter borde 2-2 ha kommit men Tvååker klarade sig mirakulöst undan. Ett långt inlägg nådde Anton Henriksson och bollen räddades med handen av en försvarare. Men här liksom tidigare vid Christoffer Söderlund friade domaren märkligt. Men i detta läge gick returen efter handsen till Christoffer Söderlund som fick ett jätteläge men sköt utanför.

Efter detta fick Grebbestad inga fler chanser och Tvååker hade flytet och kunde vinna matchen, knappast rättvist men det är tyvärr inte mycket som går Grebbestads väg nu. 8 raka matcher utan vinst gör att man nu ligger sist och läget är helt klar bekymmersamt.

Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, motgångarna fortsätter efter 2-1 förlust mot Tvååker. En snabb reflektion till resultatet .
- Ja motgångarna fortsätter ju. Jag tycker att vi gör tillräckligt bra saker i matchen som borde rendera i poäng för oss. Men när det kommer till de avgörande situationerna är vi inte tillräckligt skarpa och det gör att vi åker härifrån med en förlust.

[fet]] Återigen en mycket bra första halvlek defensivt och vi hade bra kontroll på Tvååker som inte hade så mycket mer än en nick tätt över
- Dom hade en nick, precis över och det var väl det som dom skapade? Så det såg bra ut i försvarsspelet. Det gjorde att när vi hade ledningen i halvlek och vi hade en bra känsla när vi gick ut till den andra halvleken. Det vi pratade om var att vi kanske blev något låga i försvarsspelet.

[fet]] Andra halvlek öppnades bra och det kändes lugnt och säkert bakåt då dom inte skapade något. Men plötsligt, pang pang, och så var det 2-1 till dom
- Ja och skall man vara lite kritisk så började vi där spela lite presspel med mittfältet vilket gjorde att vi blev lite långa i laget och vi var inte riktigt i balans när dom spelade sig förbi förstapressen och båda deras mål kom efter inspel från vår vänstersida då vi inte hade tillräckligt med spelare på plats.

Vi jagade en kvittering och lyfte framåt men lyckades inte få in bollen trots ett par fina lägen .
- Vi har två jättebra lägen för Anton Henriksson men det vill sig inte riktigt och sedan tycker jag från mitt håll att vi blev berövade på en straff på Christoffer Söderlund. Den är för mig solklar.

Det blev lite gringt i slutet v matchen?.
- Ja det är mycket känslor. Det gäller mycket för oss och det gällde mycket för dom så det är klart att det blev lite grinigt men jag tycker nog domaren lät det fortgå och eskalerade lite i onödan men så är det ibland.

Husqvarna vann idag så vi trillade ner på sista plats och det ser besvärligt ut nu.
- Ja det gör det, det går inte att sticka under stolen med. Men det finns fortfarande möjligheter så vi skall göra allt vi kan för att ta chansen. Så än är det inte kört även om det ser ut att vara ett berg att bestiga. Men vi skall göra allt för att för att bestiga berget.

[fet]] Någon spelare att lyfta fram idag?
- Nej, jag tycker att vi gör många saker bra kollektivt. Så alla skall ha en eloge för försöket idag.

I denna nyhet: Herrsenior A 2018-10-13 Tvååkers IF 1-2 Tvååkers IF