Skitmål sänkte Grebbestad till klar förlust mot Skövde

En spelmässigt jämn match, kanske till och med med fördel Grebbestad. Men ser man till att skapa målchanser var Grebbestad klart sämre än Skövde som dock fick en massa hjälp vid samtliga tre mål.

Bilden: Bilos Yonakhir lobbar in 3-0


Att säga att Grebbestad har flyt i årets serie vore att ljuga rejält och det mesta går tyvärr i en uppförsbacke. Flytmål med sig existerar inte för Grebbestad men fråga Skövde om man får enkla mål med sig?
Målen dom fick var flyt och slarv av Grebbestad men även om Grebbestad säkert hade mer av spelet var det uddlöst framåt och Skövde var betydligt hetare i sina anfall och på något viss kändes därmed segern ändå rättvis.


Första halvlek
Inte bara resultatet var illa idag. Vädermässigt var det blåsigt, molnigt, ibland regnigt, 10 grader men med all blåst – riktigt kallt och inte alls mysigt denna dag i Skövde.

Skövde var piggare än Grebbestad i inledningen och en första målchans kom efter sju minuters spel då ett långt inlägg nådde William Granath på bakre stolpe och han gick på skott . Ett skott som Grebbestads backlinje genom Mathias Hegeland kunde få bort.

Men sedan började Grebbestad komma in i matchen spelmässigt. Men hemmalaget var hela tiden farliga i sina omställningar där man framför allt kom på sin högerkant där man fick stora ytor. Och på höger huserade William Granath som efter tolv minuter hade ett bra inspel till Bilos Yonakhir som fick med sig bollen men Jonatan Hårenberg kom ut och kunde lägga beslag på bollen.

Minuten senare fick Grebbestad en möjlighet till skänks när Viktor Adebahr lyfte in ett långt inlägg. Markus Fröjd i Skövdes mål totalmissade när han gick ut men till sin lycka hade han två försvarare bakom sig som kunde få undan bollen.

Efter en kvar var det mycket nära hemmaledning på en ny omställning där återigen Willian Granath slog ett fint inspel från höger och Viktor Granath var bara centimeter från att nå bollen och då stöta in ledningsmålet.

Skövdes omställningar fortsatte att skapa problem för Grebbestad och efter 24 minuter slog man långt på Viktor Granath som klackade tillbaka till Oskar Mårtensson som fick fint skottläge men sköt över.

Efter 35 minuter fick Grebbestad en frispark i fint läge. Kristijan Nikolla sköt hyfsat men Markus Fröjd var hela tiden med bra när bollen smet strax över.

Tre minuter senare hade Grebbestad en hörna. Viktor Adebahr lyfte in bollen där Anton Henriksson kom upp högst men nicken gick rakt på Markus Fröjd.

Efter 40 minuter spelade Skövde upp centralt på Gustav Granath (i Göteborg heter alla Glenn, i Skövde heter alla Granath) som fint vände bort en Grebbestadsspelare och sedan gick på distansskott. Bra fart på bollen som smet metern över.

Efter 42 minuter slarvade Skövde och Grebbestads Christoffer Söderlund kunde ta sig till skott men bollen gick klart utanför.

Sedan efter 45 minuter hade Grebbestad maximal otur. Gustav Granath tog sig ner i högerläge och slog et inspel. Markus Svensson först på bollen och rensar med vänstern men får snedträff och bollen går i en båge över Jonatan Hårenberg till 1-0. Vilket mardrömsmål!

Andra halvlek
Grebbestad tog sedan tag i spelet direkt i den andra halvlekn men fick sedan en horribel frispark emot sig efter 51 minuter då en Skövde spelare sprang rakt in i Markus Svensson som fick varning. Frispark? Markus står redan där, skall han hoppa undan? Dessutom en varning som gör att Markus missar nästa match.

Inte blev det bättre när Skövde lyfter in den felaktiga frisparken. En trängd Anton Henriksson kom först på bollen men styr den olyckligt in i mitten där Hannes Fritzon kan stöta in 2-0.

Grebbestad agerade sedan snabbt med några byten men någon jätteeffekt fick det inte denna gång. Visst hade man fortsatt boll men med undantag av ett antal ofarliga skott utifrån var det tunt med målchanser.

I stället fick Skövde nu som kunde spela på resultatet fina ytor då Grebbestad gick mer och mer framåt.

En hyfsad chans för Grebbestad kom efter 66 minuter då Mathias Hegelands inlägg nådde Felix Kristoffersson men Markus Fröjd var med fint och räddade nicken till en hörna.

Strax efter kom nytt Grebbestadsinlägg som inte Skövde fick bort ordentligt utan bollen hamnade hos Jonas Henriksson vars skott smet över.

Efter 78 minuter fick Skövde ett bra frisparksläge. Bilos Yonakhir sköt men Jonatan Hårenberg klarade skottet.

I den 80:e minuten var det sedan godnatt för Grebbestad. Tobias Carlsson slarvade och Bilos Yonakhir bröt och kom fri mot Jonatan Hårenberg och lobbade snyggt in 3-0.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Matti Demegård, en oerhört viktig match idag mot bottenkollegan Skövde men det blev i slutändan en storförlust. Antar det känns riktigt tungt? .
- Ja, det kan man väl säga.

[fet]] En ganska jämna första halvlek spelmässigt men det lilla som hände framåt var så var det Skövde som hotade mest
- Dom får några omställningslägen. Vi hade pratat om dessa och dom fick några potentiella möjligheter. Men jag tycker det är en jämn halvlek.

[fet]] Men dom får ett riktigt skitmål det sista som händer i första halvlek
- Ja, ett inspel. Vi har bromsat förstaläget men dom får i nästa situation ett inspel där Markus Svensson oturligt slår bollen i eget mål.

Vi kom högre upp i planen i andra halvlek och hotar mer men har väl inga jättelägen. I stället kan dom avgöra med 2 och 3-0 .
- Jag tycker nog att vi har ett par bra målchanser i matchen. Deras andra mål är ju ingen frispark till en börja med. Mycket tveksamt dömt men så blir det ibland. När vi sedan skall slå bort bollen hamnar den i stället så dom kan raka in 2-0.

- Vi försöker sedan lyfta fram och då öppnar vi för omställningslägen för dom. Men deras 3-0 kommer på ett individuellt misstag det med. Så tre mål insläppta på individuella misstag som jag ser det.

Läget börjar se riktigt tufft ut i tabellen?.
- Ja, det gör det. Men så länge det finns matcher kvar att spela som betyder något kommer vi att göra allt vi kan för att klara oss.

[fet]] Två varningar idag och båda leder till avstängningar, tufft det med
- Det är klart, det vill man ju inte ha men vi får acceptera det ändå. Den ena varningen var inget att säga om men varningen på Markus Svensson var tveksam.

[fet]] Någon spelare att lyfta fram idag?
- Alla gjorde ett försök men det räckte inte idag.

Skövde AIK-GIF 3-0 Skövde AIK 37 bilder från Skövde-Grebbestad

Slut, 1-0 till Åmål.

Div II Norra Götaland
Igår 14:00

IFK ÅMÅL
0-1

Örnäsvallen, Åmål
Div II Norra Götaland
2019-05-30 15:00
NORDVÄRMLANDS FF (h)
Siljevi, Grebbestad


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
Idag 16:00
Lanevallen

HIF/GIF div. 6
Lysekils AIK lag 2 (b)
2019-05-29 19:00
Gullmarsvallen

F04-06
Hamburgsunds IF (h)
I övermorgon 19:00
Siljevi

F04-06
Torps GoIF (b)
2019-05-30 11:00
Rimmåsvallen

GIF/HIF div. 5
IFK Lane (b) 2 - 3
Igår 14:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Herrestads AIF lag 2 (b)
I övermorgon 19:00
Undavallen konstgräs