1-1 igen när Grebbestad och Oddevold möttes

1-1 i första mötet följdes upp av samma resultat i andra mötet mellan Grebbestad och Oddevold. I paus ledde Oddevold men Grebbestad kunde kvittera genom Christoffer Söderlund och då rädda en viktig poäng!

Första halvlek
Inledande minuterna på matchen var jämn. Första målchansen kom efter sex minuters spel då Christoffer Söderlund lyfte in bollen till Ahmed Abdultaofik som tog ner på bröstet och sköt men då hade Oddevoldförsvaret hunnit n och kunde blockera skottet.

Men efter det fick vi se en ganska bra period av Grebbestad som var det bättre laget spelmässigt under första 30 minuterna medan Oddevold i vanlig ordning försökte ligga rätt och kontraslå.

Nästa Grebbestadschans kom efter nio minuter och var bra. Ny lyftning in till Ahmed Abdultaofik som släppte bak på Jonas Henriksson som tog emot och klippte till men Oddevolds målvakt Robin Gustafsson var bra med och räddade till en hörna.

Oddevolds första målchans kom efter 13 minuter efter Grebbestadslarv i uppspelsfasen på mittplan. Bollen hamnade hos Armend Shillova, eller om det möjligen kan ha varit Fredrik Söderqvist som sköt et långskott då Jonatan Hårenberg stod långt ut. Men skottet gick en bra bit utanför så det var väl egentligen knappt en målchans.

Båda lagen hade även skottförsök utifrån som dock inte prickade målen.

När vi sedan kom mot halvtimmen spelad förändrades matchbilden och Oddevold fick mer att säga till om och man kom betydligt högre upp på planen.

Ett bra skott fick man sedan man nått Daniel Krezic med ett uppspel. Daniel klev in i banan och sköt bra men skottet smet ändå utanför.

Minuten senare, i 32 minuten, lyfte Mathias Hegeland in en boll som Jonas Henriksson nickskarvade bra men ändå strax utanför den bortre stolpen.

Men må skulle det bli i första halvlek och det kom efter 33 minuters speltid. Oddevold kombinerade fint på högerkanten och satte bollen bra i djupet på Mahmoud Abed-Al-Mouti som spelade in perfekt till Liridon Selmani som avslutade på bästa möjliga sätt. Perfekt skott och 0-1 i matchen.


4 minuter senare hade Oddevold en boll i nät igen men då var Lirido Selmani offside när han stötte in Daniel Krezics skott/inspel.

Och efter 39 minuter var Oddevold ytterst nära att öka på. Långt uppspel på Mahmoud Abed-Al-Mouti som vann duellen med Viktor Adebahr och kunde gå rakt in mot mål och sköt bra men precis ovanför krysset. Nära mål...

Men sedan kom Grebbestad med ett ypperligt läge och visst borde det varit 1-1? Ett utmärkt anfall på högerkanten med snabba passningar ställde plötsligt Granit Berisha helt fri med Robin Gustafsson som kom ut bra och kunde rädda Granit Berishas avslut till en hörna.

0-1 i paus kändes väl ändå lite så där då Grebbestad fört det mesta av spelet men samtidigt hade Oddevold några bra lägen i sin period.


Andra halvlek
Oddevold såg ut att dra sig tillbaka i den andra halvleken men fick ett jätteläge efter 52 minuter då Fredrik Söderqvist nickade i ribban efter ett inlägg.

Men utöver detta hade Oddevold inte mycket framåt. Grebbestad förde spelet men skapade inte heller dom så mycket.

Men ett bra läge fick ändå Ahmed Abdultaofik som kunde ta emot ett uppspel i straffområdet. Men i stället för att gå direkt på skott försökte han ta sig till ännu bättre skottläge och då var Oddevoldspelarna snabbt framme och kunde bryta. Detta efter 53 minuter.

Och två minuter senare hade Grebbestad ett bra frisparksläge men Tobias Carlsson fick inte till skottet som gick klart över/utanför.

Efter 63 minuter kom Grebbestads kvittering. Hampus Furublad var först på väg igenom men stoppades bryskt precis utanför straffområdet. Domaren lät spelet fortgå trots att Hampus blev liggandes i smärtor. Och bollen kom då till Mathias Hegeland som lyfte in bollen till Christoffer Söderlund som hårt trängd fick med sig bollen och kunde sätta 1-1.

Grebbestad fortsatte att ha det mesta av spelet och efter 73 minuter nådde man Ahmed Abdultaofik som kom 1 mot 1 i straffområdet, tittade upp och slog en härlig passning till Christoffer Söderlund som fick något snäv vinkel men sköt direkt, förbi Robin Gustafsson, i stolpen!

Men efter detta blev det mer Oddevold så halvleken påminde något om den första så sett. Oddevold matade nu djupledsbollar, lyfte in frisparkar och andrabollar men fick kanske inte ut så mycket av det. - Men det räcker att en boll studsar rätt så är det målchans, sa Matti Demegård efter matchen.

Så efter en bra avslutning ändå av Oddevold blev det som i första matchen 1-1 och 1-1 i ramträffar.

Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

Mattis Demegård, en snabbt första fråga efter 1-1 hemma mot Oddevold, nöjd, besviken eller mittemellan? .
- Jag är alltid besviken när vi inte vinner. Sedan måste man sätta saker i perspektiv och det finns perioder i matchen där vi är det bättre laget men också perioder där vi inte hanterar deras omställningar fullt ut. Sett över 90 minuter kanske ett rättvist resultat även om vi kanske hade några bra lägen som Granit Berishas friläge. Ahmed Abdultaofik har en bra chans så med dessa två fina chanser kändes det konstigt att gå till pausvila med 0-1

Bra första 30 minuterna med sedan tappade vi en del i spelet där dom då även kunde skapa några lägen .
- Ja... Det kändes inte alls logiskt att dom fick målet men jag håller med att dom i denna period hade hade några bra chanser.

[fet]] Pigg start av Grebbestad i den andra halvleken och det kändes som dom gick in för att försvara sig
- Ja men samtidigt är dom vassa i sina omställningar vilket vi ve om. Så det blir en balansgång på hur hårt man kan trycka på. Vi hade mer boll men vi radade inte direkt upp målchanser.

[fet]] Christoffer Söderlund kvitterade och fick ett jätteläge till men bollen i stolpen.
- Detta efter en mycket vacker framspelning av Ahmed Abdultaofik. Så ser man till klara målchanser i matchen tycker jag vi har en liten fördel.

[fet]] Även dom en boll i ramen genom en nick av Fredrik Söderqvist
- Ja, så när man summer det hela får man väl ändå kanske säga att oavgjort var rättvist?

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jimmie Larsson gör en mycket bra match. Granit Berishas rörelseschema är väldigt positivt. Christoffer Söderlunds mål är en väldigt bra tajmad löpning. Men vi har framför allt ett lag som med stor vilja försöker vända matchen så det skall dom alla ha en stor eloge för.

GIF-IK Oddevold 1-1 IK Oddevold 1150 personer mot Oddevold Grebbestad avtackade Ulrik och David Hela 50 bilder från Grebbestad-Oddevold Publiksiffror på Siljevi - Update 191117

Slut Oddevold - Karlstad 2-2 !

Distriktsmästerskap
2020-09-15 19:00

STENUNGSUNDS IF
1-2

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Idag 19:00
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg

Till liverapporteringen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (b)
Idag 19:00
Undavallen

HIF-GIF div. 6
Fjällbacka IK (b)
Imorgon 13:00
Fjällbacka IP

P04/05
Melleruds IF (b)
I övermorgon 12:00
Rådavallen

P04/05
IFK Uddevalla (b)
2020-09-23 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
IFK Strömstad (b)
Idag 18:30
Strömsvallen

P06
IFK Uddevalla Blå (b)
I övermorgon 16:00
Kamratgården

F04-06
Åsebro IF/Brålanda IF (h)
Imorgon 14:00
Siljevi