Benjamin Uttgren till utvecklingsläger

Ännu en Grebbestadsspelare har blivit uttagen till Utvecklingslägret i Halmstad, tidigare kallat för Elitlägret. Nämligen 15-årige Benjamin Uttgren. Så vi passar naturligtvis på att ta en pratstund med Benjamin som drömmer om att bli proffs!

Denna intervju gjordes i lördags (30/6) och Benjamin åkte till lägret i söndags.

Hej Benjamin
- Hej

Du blev nyligen uttagen till Utvecklingslägert i Halmstad, hur känns detta?
- Det var skitkul, jätteroligt! Jag har längtat länge nu efter lägret!

När fick du beskedet?
- För en vecka sedan.

Kom det som en stor överraskning eller hade du på något vis fått signaler om att du var nära en plats?
- Jag hade fått en signal om att jag skulle komma med men säkert var det ju aldrig. Men jag trodde själv att jag skulle komma med.

När är det du skall iväg på lägret och hur länge håller det på?
- Jag åker i morgon och lägret håller på ända till fredag nästa vecka (fredag denna vecka då jag tyvärr helt enkelt glömde att skriva och lägga ut intervjun).

Vad vet du om vad som händer på lägret?
- Det är väl det vanliga. Träningar och någon match, träna på uppspel och anfallsspel och så.

Till vardags spelar du bland annat med Grebbestads andralag där jag hört mycket gott om ditt spel. Du är ju blott 15 år och fick även nöjet att debutera i a-laget i mars när Grebbestad vann med 8-0 mot Skärhamn i DM. Hur var känslan att få vara med i a-laget?
- Jättespännande, det är något man hoppats på länge att få vara med där. Så det var jättekul att få hoppa in i matchen.

Hur tycker du det gick för dig i matchen? Du fick ju ca 20 minuters speltid
- Jag tycker det gick bra. Jag tog det lugnt och fick in några passningar direkt och var till och med nära att få göra mål.

Hur snart hoppas du kunna vara med och slåss om en plats i a-truppen?
- Det kan man väl aldrig veta men inom några år kanske, det är nog en bit kvar tror jag.

Framtiden då? Hur långt vill du komma med fotbollsspelandet?
- Man vill ju komma så långt som möjligt och man vill ju bli proffs och kunna leva på fotbollsspelandet. Allsvenska och kanske ännu längre.

Då önskar vi dig lycka till med lägret till en början med.
- Tack så mycket!

Vad har då Grebbestads sportchefen Peter Svensson att säga om Grebbestadstalangen

Peter Svensson, du ser ju en del andralagsmatcher till skillnad från mig själv, vad har du att säga om Benjamin Uttgrens utveckling och talang?
- Det är en riktigt lovande spelare som jag hoppas mycket på inom det närmaste. Han är redan nu med och tränar lite med a-laget redan i år. Han är oerhört träningsvillig och har en riktigt bra vilja att förbättra sig. Det är en kille vi hoppas mycket på inom det närmaste.

Kanske mogen för en plats i a-truppen till nästa säsong?
- Jag lovar ju inte det men jag är ganska säker på att det kommer att bli så!

Skärhamns IK-GIF 0-8 Benjamin Uttgren

Ikväll håller vi tummarna för GIF

Div I Södra
Igår 19:00