Husqvarna FF's första besök på Siljevi

Till helgen tar Grebbestad emot bottenkollegan Husqvarna FF. Således en viktig match för båda lagen. Båda lagen ligger på samma poäng men med något bättre målskillnad till fördel för Husqvarna.

Husqvarna FF
Husqvarna Fotbollsförening (eller Husqvarna FF (HFF)) är en fotbollsklubb i Huskvarna i Jönköpings kommun. Husqvarna FF bildades inför säsongen 1987 genom en sammanslagning av de tidigare aktiva fotbollssektionerna i klubbarna Husqvarna IF och Huskvarna Södra IS. Sammanslagningen presenterades den 15 december 1986 i aulan i Huskvarna Teater av styrelserna i de båda klubbarna. Formellt så bildades föreningen den 6 februari vid årsmötet.
Då Huskvarna Södra IS hade en högre serietillhörighet så blev beslutet att Husqvarna IF gick upp i H-södra.

Lagets derbymatcher mot Jönköpings Södra IF och IK Tord de säsonger lagen återfinns i samma serie brukar locka storpublik, och även den numera traditionella första träningsmatchen mot Jönköpings Södra IF som år 2009 och 2010 lockade hela 1 196 respektive 1 273 personer. Husqvarna FF spelar sina hemmamatcher på Vapenvallen.

Historia
Föreningens första år spelade man i Division 3 där man kom på en sjätte plats, som är klubbens hittills sämsta placering. Andra året gick bättre och man lyckades ta klivet upp Division 2. Sejouren i tvåan blev dock kortvarig och man var tillbaka i division 3 redan efter ett år, som slutade med en 14:e plats. De kommande två åren resulterade i en andraplacering och en förstaplacering, och därmed lämnade klubben trean igen.

De följande sju åren lyckades Husqvarna hålla sig kvar och etablera sig som ett Division 2-lag. 1994 lyckades man med den dittills bästa placeringen, nämligen en andraplats som gjorde att man fick kvala för att gå upp i ettan. Kvalet förlorades och inte förrän 1998 lyckades man ta sig upp nästa steg.

Husqvarna FF spelade i Division I Södra 1999, som då var Sveriges andraliga efter Allsvenskan, men eftersom de två Division 1-serierna skulle göras om till en (Superettan) räckte varken en elfteplats eller en seger mot Östers IF förstärkt med Thomas Ravelli i målet.

Vid två tillfällen har man utan framgång kvalat till Superettan. 2002 mot BK Forward, där första matchen i Örebro slutade 0-0. Andra matchen blev än mer dramatisk då Husqvarna tog ledningen med 4-3 på straff i den 4:e tilläggsminuten. Det räckte inte eftersom domaren hittade ytterligare ett regelbrott, den här gången i hemmalagets straffområde och Forward kunde säkra avancemanget genom sitt 4-4-mål och fler gjorda mål på bortaplan.

2004 kvalade Husqvarna FF åter till Superettan, men fick vidkännas förluster med 1-3 och 2-6 mot Mjällby AIF efter att i andra matchen vänt ett 1-0-underläge till 2-1-ledning och dessutom hade en straff som räddades av Mjällbys målvakt och luften gick ur de blårandiga.

År 2005 gick man upp i nystartade Division 1 Södra genom en 4:e plats i Division 2 och kommer 5:a första året. Nu drabbas klubben av ekonomiska problem och tvingas skära ner i truppen, men klarar ändå av att komma 9:a första året. Året efter ljusnar det ekonomiska läget och vissa förhoppningar byggs upp om att kanske, med lite tur, kunna vara med i toppen av tabellen när säsongen är slut.

Scenariot blir dock det omvända när man på de första 12 matcherna endast lyckas göra 5 mål. Sista matchen på vårsäsongen vinner man med 3-0 mot Västra Frölunda IF och vändningen kommer. Spelet blir nu bättre men inför sista matchen mot IFK Malmö ligger man fortfarande på nedflyttningsplats.

Förutsättningarna för att spela i Division 1 Södra även år 2009 är vinst mot Malmö, som måste vinna för att vara säkra på att klara sig kvar i ettan, samtidigt som Norrby IF inte vinner sin bortamatch mot MABI. HFF vinner matchen mot IFK Malmö med 5-0, och MABI vinner till slut med 4-1 mot Norrby vilket gör att Husqvarna håller sig kvar i ettan.

2009 värvades bland annat fyra spelare från lokalkonkurrenten Jönköpings Södra IF för att laget skulle nå en bättre tabellplacering. Detta lyckades och säsongen slutade med en sjätteplats. Under sommaren såldes yttermittfältaren Vlado Zlojutro till, då och numera Allsvenska, Hammarby.

Under 2010 och 2011 fortsatte saneringen av ekonomin. Säsongen 2011 ramlade man ur div 1 och spelade säsongen 2012 i div 2 östra Götaland. Där höjde flera derbyn mot IF Haga, Tord och Tenhults IF fotbollstemperaturen i vätterbygden.

Sejouren i division 2 blev bara ettårig. Säsongen slutade med en hårfin serieseger då laget vann sista matchen borta mot Assyriska IK Norrköping inför ett knappt 100-tal tillresta supportrar.

Säsongen i Söderettan 2013 gick som tåget. Efter en stabil vårsäsong där det defensiva spelet visade vägen så kunde laget vinna Söderettan. Så den 12 oktober 2013 hemmabesegrade man IK Oddevold med 3-1, och kvalificerade sig därmed för spel i Superettan 2014.

I Superettan 2014 klarade sig laget till en början mycket bra. Efter en bra start med två raka segrar toppade till och med laget Superettan efter 4 omgångar. Men sedan gick det sedan endast nerför och man slutade sist i Superettan 2014.


Under säsongen 2015 var ambitionen att vara ett mittenlag, gärna på den övre halvan. Söderettan detta år var en otroligt stark serie med lag som Landskrona BOIS, Östers IF, IS Örgryte och Trelleborgs FF. Alla anrika lag med ambition att gå upp i Superettan. Så efter en hyfsad vårsäsong kom raset på hösten då laget till slut hamnade på en 10:e plats. Alltså precis ovanför kvalstrecket.

Minnesvärd match var den mot BK Häcken i Svenska cupen. Efter stark inledning och 2-0 övertag kunde ändå Allsvenska BK Häcken vända och vinna med 2-3.
Efter säsongen stod det klart att två HFF-profiler lade skorna på hyllan. Andreas Tegström och Michel Haidari avtackades inför den traditionsenliga träningsmatchen mot J-södra i Elmiahallen.
Uppgifter ovan hämtade från Wikipedia.

Åter till nutid.
Trots relativ god form håller Husqvarna till i botten precis som Grebbestad. Två vinster en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna.

Men har formen avtagit? De två segrarna på de senaste fe matcherna kom först i denna svit så laget har nu tre raka utan vinst. En svit man säkerligen vill sätta stopp för med en seger mot Grebbestad.

Hemmamatcherna har inledningsvis fått spelas på ”bortaplan” då man gjort ett stort restaureringsarbete på Vapenvallens anläggning vad det gäller gräsplanen. Så förra helgen spelade man äntligen på sin egen hemmaplan mot Eskilsminne. En match som slutade 2-2.

Enligt Husqvarnas hemsida gjorde man en bra första halvlek mot Eskilsminne trots nytt spelsystem som tvingats fram pga skador och avstängningar. Klara målchanser i massor men det var ändå Eskilsminne som ledde efter halvlekens enda mål på deras enda chans.

I den andra halvleken kunde Husqvarna vända till 2-1 efter mål av Mergim Shala och Albin Carlsson.

Men i matchens 87:e minut kom kallduschen för dom när Eskilsminne kunde kvittera.


Grebbestad
Grebbestad tog sin andra raka 3-1 seger på hemmaplan när man besegrade Kristianstad. En mycket rättvis seger då Kristianstad kändes för dagen ganska uddlösa framåt.

Veteranen Jonas Henriksson har varit nyttig med mycket mål för Grebbestad sedan han kom till säsongen 2013 då i div 3. Nu fick han för första gången i årets seriespel chansen från start och han tackade verkligen för förtroendet genom att sätta två baljor och spela fram till ett.

Rakt igenom en bra defensivt insats där Grebbestad hade lite tur vid ett tillfälle där man räddades av stolpen efter en hörna. Jontan Hårenberg räddade även ett friläge. Båda dessa chanser vid 1-0-ledning. Men i övrigt hade inte Kristianstad mycket och deras mål kändes onödigt med så lite tid kvar. Men vilket snyggt mål det blev när mittbacken i offensivt läge knorrade in bollen över Jonatan Hårenberg.


Vi tar en liten titt på tidigare möten med Husqvarna FF

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Husqvarna FF har mötts 0 ggr.
- Totalt matcher: Inga matcher lagen emellan
- Tävlingsmatcher: Inga matcher lagen emellan
- Träningsmatcher: Inga matcher lagen emellan
- Fem senaste, senast först: Inga matcher lagen emellan
- Det blir 0 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Husqvarna
- Målrikaste matchen: Inga gjorda mål
- Antal 0-0 matcher: Inga matcher lagen emellan
- Största vinsten: Inga matcher lagen emellan
- Största förlusten: Inga matcher lagen emellan
- Flest gjorda mål för Grebbestad: Inga matcher lagen emellan
- Flest insläppta för Grebbestad: Inga matcher lagen emellan
- Grebbestads senaste målskytt mot Ljungskile: Inga matcher lagen emellan
- Se samtliga tidigare matcher i Grebbestads databas sedan hemsidans start: Husqvarna FF


Tabell
1. Mjällby 27p +19
-----------------------
2. Oskarshamn 27p +9
------------------------
3. Torn 25p +6
12. Karlskrona 14p -5
------------------------
13. Skövde 13p -9
-------------------------
14. Husqvarna 11p -4
15. Grebbestad 11p -7
16. Åtvidaberg 7p -13
Grebbestad, 5 senaste matcher, senast överst
Grebbestad-Kristianstad 3-1
Ljungskile-Grebbestad 2-0
Grebbestad-Åtvidaberg 3-1
Oddevold-Grebbestad 1-1
Grebbestad-Skövde 1-2

Husqvarna FF, 5 senaste matcher, senast överst
Husqvarna-Eskilsminne 2-2
Tvååker-Husqvarna 2-0
Kristianstad-Husqvarna 3-1
Husqvarna-Lund 2-0
Husqvarna-Åtvidaberg 4-2

Skytteligan, straffar inom parentes
1. Andreas Birgersson, Lund, 12 (1)
2. Liridon Selmani, Oddevold, 12 (3)
3. Emil Åberg, Eskilsminne, 8 (1)
3. Robin Book, Utsikten, 7 (3)
5. Oskar Sverrisson, Mjällby, 7 (3)
5. Robin Hofsö, Eskilsminne, 7
5. Robin Strömberg, Ljungskile, 7 (1)


Skytteligan, Grebbestads IF, straffar inom parentes
Christoffer Söderlund 4 st
Hampus Furblad 2 st
Anton Henriksson 2 st
Tobias Carlsson 2 st
Granit Berisha 2 st
Jonas Henriksson 2 st


Skytteligan, Husqvarna FF, straffar inom parentes
Dijan Vukojevic 4 (1)
Ryan Binns 4
Arian Banda 3
Joel Stevens 2
Myer Bevan 2 (1)


Omgång 14
2018-06-30 Torns IF - Skövde AIK
2018-06-30 Tvååkers IF - Åtvidabergs FF
2018-06-30 Grebbestads IF - Husqvarna FF
2018-06-30 Oskarshamns AIK - IK Oddevold
2018-06-30 Eskilsminne IF - Ängelholms FF
2018-07-01 FK Karlskrona - Utsiktens BK
2018-07-01 Kristianstad FC - Mjällby AIF
2018-07-01 Ljungskile SK - Lunds BK

Husqvarna FF Truppen mot Husqvarna

Vi planerar att lägga på markduken på Siljevigräset nu på torsdag.
Tar tacksamt emot ideella krafter kl. 10 så går det enklare och fortare.
Fika serveras !!

Välkomna hälsar GIF

Träningsmatch
2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF
2-4

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
Träningsmatch
2019-03-30 13:00
KVIK HALDEN FK, NORGE (b)


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.