Veteranen Jonas Henriksson i centrum när Grebbestad hemmaslog Kristianstad med 3-1

Första seriestarten för i år. Jonas Henriksson tackade för förtroendet och satte två bollar och spelade fram till ett tredje när Grebbestad rättvist besegrade Kristianstad på Siljevi med 3-1 (1-0).

Läs mer om matchen på Kristiandstads hemsida

Första halvlek
Det var nära Grebbestad fått en kanonstart på matchen för efter bara 90 sekunder var Hampus Furublad på väg igenom när han revs ner och det kan inre varit allt för långt ifrån en målchansutvisning? Men nu klarade sig Kristianstadsspelaren från varning till och med.

Den följande frisparken slog Tobias Carlsson fint men precis utanför Joel Hallgrens högra stolpe.

Inledningen av matchen lovade gott från båda håll och efter åtta minuter hade Kristianstad ett tungt skott utifrån som dock passerade ribban metern över.

Inledningsvis kom Kristianstad fint med många djupledslöpningar där man provade med instick och efter 13 minuter hittade man Ahmed Hassan Ahmad som satte bollen i nät. Men Grebbestads backlinje som spelade säkert vid dessa inspelsförsök låg även här rätt och målet dömdes bort för offside!

I stället började det bli mer av Grebbestad och 1-0 kom efter 18 minuter. Veteranen Jonas Henriksson gjorde sin första start och Anton Henriksson klackade fram Jonas till ett läge och Jonas skott satt fint vid bortre stolpen. - Jag vet att målvakterna har svårt att hinna ner på låga skott vid bortre, sa Jonas efter matchen.

Ett par minuter senare stack Kristianstad emellan och Truls Verngren slog ett inlägg som nådde 17. Ahmed Hassan Ahmad men nicken smet ändå klart över.

Efter 27 minuter höll Grebbestad på att få ett riktigt slumpmål. Jonas Henriksson attackerade en försvarare med boll inne i straffområdet och försvararen skulle bara rensa undan men slog bollen på Jonas och i en båge över målvakten men lyckligtvis för Kristianstad även över det ena målet.

Två minuter senare visade återigen Jonas Henriksson att han har bra koll på motståndarlagets målvakt när han provade med ett skruvat skott utifrån men Joel Hallgren var vaken och han fint med och klarade skottet.

Matchen igenom provade Kristianstad med en del skott utifrån men riktningen på dessa skott var sällan bra som när Maximiliano Cabana provade utifrån efter dryga halvtimmen.

Efter 36 minuter kom Grebbestad bra i en snabb omställning och Christoffer Söderlund slog ett bra inspel där Kristianstads målvakt Joel Hallgren var fin med och kunde fånga framför anstormande Jonas Henriksson.

Kristianstad ställde sedan om snabbt och bra men Hampus Furublad gjorde ett härligt hemjobb och kunde bryta kontringen. Men sedan slarvade Grebbestad och blev snabbt av med bollen och Kristianstad hittade Martin Rudolfsson som blev fri mot Jonatan Hårenberg som kom ut fint och räddade.

1-0 ledning i paus efter stabilt bra spel av Grebbestad.

Andra halvlek
I den andra halvleken sjönk Grebbestad lite tillbaka och Kristianstad fick en del bollövertag men samtidigt var man tämligen svaga framåt denna dag. I uppspelsfasan slog man exempelvis bort ett otal bollar över sidlinjen till inkast för Grebbestad.

Efter 58 minuter kom ändå Kristianstad bra på sin vänsterkant och Yonathan Getachew slog ett fint inspel som Grebbestad i sista stund kunde få undan.

Efter 70 minuter fick Grebbestad en frispark inne straffområdet, en indirekt sådan. Hampus Furublad spelade till Tobias Carlsson som klippte till men rakt i den täckande Kristianstadsmuren.

Efter 72 minuter hade Kristianstad en högerhörna som Grebbestad efter kalabalik fick undan efter att bollen prickat första stolpen.

Kristianstad blev allt offensivare i sin kamp om kvittering och efter 76 minuter kom Grebbestad i stället. Anton Henriksson gick upp i nickduell med en Kristianstadförsvarare som vann bollen. Men Jonas Henriksson kom snabbt in och snodde bollen och via en läcker passning hittade han över till Christoffer Söderlund som snyggt placerade in 2-0.

Kristianstad blev sedan ännu offensivare och efter ett snabbt anfall på högerkanten satte man bollen i djupet på Truls Verngren som sköt – högt över.

Sedan glömde Kristianstad av allt vad försvarsspel var och Hampus Furublads fina lyftning fram ställde Anton Henriksson helt fri med Joel Hallgren och i övrigt inte en Kristianstadsspelare på ”mils” avstånd. Men en spelare till fanns i närheten och osjälviskt passade Anton till Jonas Henriksson som enkelt kunde rulla in 3-0 i 89:e minuten.

Klockan tickade upp mot 90 minuter en en bit över. Kristianstads Jesper Modig fick plåstras om och tvingades bryta matchen efter att ha täckt ett skott med huvudet med ca 10 minuter kvar att spela. Och på tilläggstid för denna skada och byten kunde Armin Aganovic snyggt knorra in 3-1 utan chans för Jonatan Hårenberg i den 93:e minuten.

Därmed har Grebbestad fortsatt inte hållit nollan men ytterst nära var det denna gång.

En rättvis hemmaseger även om Kristianstad hade en del boll, framför allt i den andra halvleken. Men deras avslut hade denna en del att önska och de prickade allt för sällan mål.


En som däremot prickade mål var Jonas Henriksson och efter matchen fick jag en pratstund med honom.

Jonas, första seriestarten i år. Det var inget dåligt tillfälle att få hoppa in och då fick göra två mål
- Det är alltid kul att vinna och visst är det alltid kul och få vara med och göra mål och det var en viktig match. Jag tror alla kände att det var en viktig match men det gällde ändå att vi spelade modigt med mycket folk i straffområdet.

- Jag tyckte vi löpte mycket vilket krävs för annars blir vi uddlösa framåt. Vi var smarta i detta spelet och hade bra kontroll på mittfältet och deras farligaste chanser i första halvlek var ju hela tiden offside. Vår backlinje låg bra i linje där och vi gör överlag en bra match.

[[f et]] 1-0 målet, hittade du en lucka eller klippte du bara till?
- Nej men jag vet att det är svårt för målvakten i bortre hörnet, dom har svårt att komma ner snabbt. Först tänkte jag spela snett inåt tillbaka men målvakten stod mycket mot första stolpen så jag försökte med en hård bredsida mot bortre stolpe och det gick ju hem.

Lite mer Kristianstad i spelet i den andra halvleken men dom hade inte mycket till målchanser .
- Dom slarvade lite, eller vi gjorde det bra. Vi stötte på dom i rätt lägen. Vi blev kanske lite trötta och var inte med på tårna men samtidigt ville vi inte blotta oss då det var dom som behövde anfalla och vi ville gå på omställningar och till slut kom ju 2-0 på en omställning för oss.

Det kom även ett 3-0 mål. Har du gjort ett enklare mål någon gång? .
- Jag har faktiskt gjort ett likadant mål en gång och det var faktiskt Anton Henriksson som spelade fram den gången med, i div 3 den gången. Annars har jag nog inte gjort något lättare mål. Det var fint spelat av Anton. Vi kom 2 mot 1 och det är lite lurigt. Skjuter man måste man vara bombsäker så det var jättefint spelat av Anton som gjorde en kanonmatch idag. Det är viktigt att Anton vinner kamperna i mitten när jag och Christoffer Söderlund ligger på kanterna. Vinner han dessa kamper blir det jobbigt för deras försvarare då vi kommer med fart.


Efter matchen fick jag även en pratstund med tränaren Matti Demegård

En oerhört viktig seger idag då Sövde vann tidigare i veckan så stort grattis .
- Tack så mycket, tack!

En bra första halvlek där vi låg rätt defensivt. Dom hade lite farliga instick men vi låg rätt med backlinjen .
- Vi höll vår organisation bra. Insticken dom har är offside vilket innebar att vi jobbat med vår linje på ett bra sätt. Så jag tycker att vi gör en klart godkänd första halvlek. Vi blev lite passiva de sista
minuterna vilket gjorde att vår bollhållare inte hade något pasningsalternativ.

[fet]] Veteranen Jonas Henriksson fortsätter att göra mål för oss.
- Ja, visst är det fantastiskt! Det var roligt!

[fet]] Kändes som vi sjönk lite tillbaka i den andra halvleken. Dom får ett spelövertag men hade väldigt svårt att skapa målchanser?.
- Vi håller ihop som lag men vi blev lite låga som lag med. Lite passiva. Men ser man till det hela med vassa målchanser för dom så är det inte många.

[fet]] På slutet får vi omställningslägen som vi utnyttjade två gånger .
- Ja, dom står högt och var inte riktigt i balans. Roligt att vi fick göra ytterligare två mål.

[fet]] Det såg ut att gå mot 3-0 men det blev et mål i baken på tilläggstid
- Ja. Sådant retar en. Men det får inte ta glädjen ifrån oss för våran vinst. Men visst hade jag gärna stått här med en hållen nolla.

[fet]] Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker att Anton Henriksson gör en bra match. Christoffer Söderlund löper kopiöst mycket. Sedan är det klart att i detta avgörande läget bidrar Jonas Henriksson med sina två mål vilket var riktigt roligt att se. Det var många som var bra. Backlinjen exempelvis med Viktor Adebahr var bra.

GIF-Kristianstad FC 3-1 Kristianstad FC 48 bilder till Grebbestad-Kristianstad - update Kristianstad borta, viktig match i bottenstriden

Vi planerar att lägga på markduken på Siljevigräset nu på torsdag.
Tar tacksamt emot ideella krafter kl. 10 så går det enklare och fortare.
Fika serveras !!

Välkomna hälsar GIF

Träningsmatch
2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF
2-4

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
Träningsmatch
2019-03-30 13:00
KVIK HALDEN FK, NORGE (b)


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.