Ny viktig match för Grebbestad när Kristianstad kommer på besök

Med det gällande tabelläget för Grebbestad finns egentligen inget annat än viktiga matcher. Så två dagar efter midsommaraftonen är det dags för ny match då Kristianstad FC kommer på besök.

Kristianstad FC
Kristianstad FC (KFC) är en fotbollsklubb i Kristianstad i Skåne. Klubben bildades 2015 och är en sammanslagning av Kristianstads FF och Kristianstad BoIS. Föreningen är en av Kristianstads största föreningar med över 500 aktiva spelare på pojksidan.

Kristianstad FC övertog Kristianstads FF:s plats i seriesystemet och spelar 2018 i Division 1 Södra.

Hemmaarena är sedan 2018 Kristianstad Fotbollsarena. Dessförinnan var det Kristianstads IP.
Uppgifter ovan hämtade från Wikipedia.

Åter till nutid.
Ett lag med bra självförtroende som kommer till Grebbestad. Kristianstad har nämligen på de tio senaste matcherna bara en enda förlust, mot Oddevold med klara 4-0. På de sex senaste matcherna är man helt utan förlust med två vinster (de två senaste matcherna) samt dessförinnan fyra raka oavgjorda matcher.

Karlskrona besegrades i den senaste matchen med 4-3 och där hade man fyra olika målskyttar. Enligt Kristianstads hemsida var segern rättvis och man spelade årets bästa spel under de första
minuterna. – Våra första 20 minuter är riktigt bra. Det var nästan så att jag fick nypa mig i armen, säger tränaren Besnik Llazani enligt Kristianstads hemsida.

Grebbestad
Efter strålande spel mot Åtvidaberg i senaste hemmamatchen åkte Grebbestad till Ljungskile för den näst kortaste resan till bortamatch. Ljungskile som så här långt inte har infriat förväntningarna där man var ett tippat topplag.

Mot Grebbestad startade dock hemmalaget bäst och när Markus Svensson fick en vass armbåge efter bara 18 minuters spel tvingades han lämna planen blodig och transporterades till Uddevalla sjukhus där det blev 8 stygn i pannan. Märkligt nog fick Grebbestad inte ens en frispark?

Efter denna smäll dominerade sedan Ljungskile första halvlek där man satte 1-0 efter en hörna. Man nickade först bra men Jonatan Hårenberg gjorde en kanonräddning. Men tyvärr blev försvaret bolltittande och man man glömde bort Ljungskiles skyttekung Robin Strömberg som kunde sätta ledningsmålet.

Grebbestad gjorde sedan en riktigt bra andra halvlek men man fick väl kanske inte riktigt till det fina anfallsspelet som man hade i matcherna mot Oddevold och Åtvidaberg.

Tobias Carlsson hade en bra frispark tätt utanför och den tror jag knappast Deni Kaksa tagit om den smitit innanför stolparna. I övrigt hade Ahmed Abdultaofik et skott som drog sig utanför och på slutet, direkt efter 2-0-målet fick Tobias Luvenberg ett läge men sköt strax utanför 16-metaren och Deni Kaksa räddade tämligen enkelt.

Så i slutändan en rättvis seger för Ljungskile som skapade bättre lägen i den halvleken man var bättre.

Nytt i Grebbestad då
Markus Svensson: Spelar/spelar inte? Efter armbågen och stygnen vill läkarna att han inte spelar på 14 dagar. Inget beslut tagit dock ännu och Grebbestad hoppas givetvis att Markus kan spela. Man har till och med köpt in en ”Peter Cech-hjälm”. - Vi får se, säger Markus själv. Vi tar beslutet så sent som möjligt.

Ahmed Abdutaofik: Glädjande besked för ”Taofik”. Hans överklagan om utvisningsbelutet skall tas upp av Mikrationsöverdomstolen. Därmed är han fri att fortsätta spela för Grebbestad tills vidare. - Vi hoppas han nu kan bli kvar säsongen ut, säger Sportchefen Peter Svensson.

(Uppgifter nedan som tabellplacering och skytteliga (totala) kan ha ändrats sedan detta skrevs före två matcher som spelas senare i kväll)
Tabell
1. Mjällby 27p +1 (13 matcher)
-----------------------
2. Torn 25p +6 (13 matcher)
------------------------
3. Oskarshamn 24p +8 (12 matcher)
8. Kristianstad 17p -1 (12 matcher)
12. Utsikten 13p -3 (12 matcher)
------------------------
13. Husqvarna 10 -4 (12 matcher)
-------------------------
14. Skövde 10p -10 (12 matcher)
15. Grebbestad 8p -9 (12 matcher)
16. Åtvidaberg 7p -12 (12 matcher)

Grebbestad, 5 senaste matcher, senast överst
Ljungskile-Grebbestad 2-0
Grebbestad-Åtvidaberg 3-1
Oddevold-Grebbestad 1-1
Grebbestad-Skövde 1-2
Mjällby-Grebbestad 3-2

Kristianstad FC, 5 senaste matcher, senast överst
Kristianstad-Karlskron 4-3
Kristianstad-Husqvarna 3-1
Tvååker-Kristianstad 1-1
Kristianstad-Torn 0-0
Åtvidaberg-Kristianstad 1-1

Skytteligan, straffar inom parentes
1. Andreas Birgersson, Lund, 12 (1)
2. Liridon Selmani, Oddevold, 11 (3)
3. Emil Åberg, Eskilsminne, 8 (1)
4. Oskar Sverrisson, Mjällby, 7 (3)
4. Robin Book, Utsikten, 7 (2)

Skytteligan, Grebbestads IF, straffar inom parentes
Christoffer Söderlund 3 st
Hampus Furblad 2 st
Anton Henriksson 2 st
Tobias Carlsson 2 st
Granit Berisha 2 st
Ahmed Abdultaofik 1 st
Mathias Hegeland 1 st

Skytteligan, Kristianstad FC, straffar inom parentes
Ahmed Hassan Ahmad 4 st (2)
Andréas Grahm 3
Maximiliano Cabana 2
Paulo Ippolito 2
Sebastian Nanasi 2
André Kamp 1
Armin Aganovic 1
Martin Rudolfsson 1
Saikou Jawneh 1

Omgång 13
2018-06-20 FK Karlskrona - Torns IF 1 - 1
2018-06-20 Lunds BK - Mjällby AIF 0 - 4
2018-06-21 Utsiktens BK - Ljungskile SK
2018-06-21 Skövde AIK - Tvååkers IF
2018-06-24 Grebbestads IF - Kristianstad FC
2018-06-24 Husqvarna FF - Eskilsminne IF
2018-06-24 Ängelholms FF - Oskarshamns AIK
2018-06-24 IK Oddevold - Åtvidabergs FF

Kristianstad FC Grebbestads trupp mot Kristianstad

Stort TACK till alla härliga ideella krafter som bidrog till att arrangemanget idag blev mycket lyckosamt och väl genomfört. Trots rekordpublik på ca 1150 personer så funkade allt precis så bra som vi planerat. GIF fick beröm från såväl publik som gästande IKO och Fotbollförbundets matchdelegat som var på Siljevi och tittade till vår organisation och genomförandeplan.
TACK för er insats under vårsäsongen, nu tar vi sommarledigt på Siljevi, väl mött 12 och 18 augusti då våra seniorlag har höstpremiär med hemmamatcher.

Div I Södra
2018-07-13 19:00