Grebbestad vidare till semifinal i DM

Som vntat hade Grebbestad inga problem med att besegra Henn. 4-0 (2-0) blev siffrorna i Grebbestads favr.

All heder till ett kmpande Henn som enligt egen utsago hade hela tta man borta men nd valde att komma till spel i stllet fr att lmna walkover.

Detta referat kommer att bli betydligt kortare n vanligt d det inte r helt enkelt att f till ngot riktigt bra att skriva om nr det r spel p ett ml frn minut 1 till 90.

Grebbestad var klart bttre som vntat d det skiljer tre divisioner mellan lagen. Och skall man klaga p ngot nr man vinner med 4-0 s skulle det vl kanske kunna vara att man borde skapat mer heta mlchanser mot detta Henn och drmed kanske mer ml ocks. Men kanske var skrpan inte dr riktigt fullt ut?

Henn d? Ja inte hade dom mycket i anfallsvg och enda mlchansen kom efter att man lyft fram en frispark.

Frsta halvlek
Grebbestad fick en bra start p matchen d Markus Svensson brt p mitten och avancerade fram innan han slutligen serverade Anton Henriksson ett frilge som Anton frvaltade p bsta mjliga stt genom att placera in 0-1 efter 6 minuter.

En smakstart och chanser fanns men som sagt skrpan fr det lilla extra saknades. Hampus Furublad var vl den som var nrmast flest gnger utan att f till det (i alla fall i brjan av matchen).

Efter 26 minuter hade Grebbestad ett fint anfall dr Viktor Adebahr var nra sitt frsta Grebbestadsml. Det var ett bra anfall med boll p djupet till Anton Henriksson som vnde upp, tittade och hittade in till Viktor Adebahr som skt i insidan av stolpen men ut igen.

Minuten senare fick Anders Tjernberg knna p bollen fr frsta gngen i ngot som kan likna ett avslut. En frispark lyftes in och Julius Fritzn Karlsson kom upp hgst men nicken gick i en h bge och Anders Tjernberg hade inga problem att plocka ner bollen. Ja det var vl det som jag noterat som mlchans fr Henn.

Grebbestad fortsatte att skapa halvlgen men utan riktiga udden i avsluten. Dock sg det bttre ut nr Anton Henriksson i 37:e minuten gick ner och hmtade bollen, drev fram och serverade Markus Svensson fint i djupet. Markus avslut var bra men Henns mlvakt Simon Hermansson rddade fint.

Direkt efter han Oskar Lindberg upp en boll som sg ut att g till inkast. Sedan fick han fint in bollen till Viktor Adebahr som fick ett bra lge men skottet gick allt fr rakt p Simon Hermansson som rddade.

P ngra sekunders tillgg i frsta halvlek kom 0-2. Viktor Adebahr lyfte fram bollen som touchades vidare av Anton Henriksson till Hampus Furublad som nu ntligen fick utdelning p sina chanser nr hans skott hittade in i ntmaskorna.

Frga efter frsta halvlek: 3 hrnor straff, hur mnga straffar hade vi d ftt? 2? 3? 4? Sjlv har jag ingen aning men mnga hrnor var det och en del till blev det i den andra.

Andra halvlek
Anfallsspelet sg vl lite rappare ut i andra men inte heller dr skapade man s mnga bra chanser.

Men efter 68 minuter var Oskar Lindberg p vg mot ett lge d han fick en spark bakifrn och fll med en straff som resultat fr Grebbestad. Straffen, den frsta till Grebbestad fr ret, satte Hampus Furublad enkelt sedan mlvakten rrt sig tidigt t fel hl. 0-3!

Efter 82 minuter fick Kevin Andersson ett bra lge men drjde ngot med avslutet och en Hennsfrsvarare hann emellan och tcka skottet.

I matchens 88:e minut kom matchens sista ml och fr tredje gngen var det Hampus Furublad som fick gra ml. Nu efter fin frarbete av Oskar Lindberg som tog sig till skott. Mlvakten Simon Hermansson klarade skottet men Hampus Furublad satte returen, 0-.4

Henns IF-GIF 0-4 30 bilder frn Henn-Grebbestad

Ont i halsen i dag!
Ensam hejarklack i gr p Skarsjvallen!
Ni fr ordna en hejarklack med ledare ven till bortamatcherna.
Lycka till i resten av serien!
Mvh Jonas

Div I Sdra