Grebbestad hemma mot Tvååker på fredag

På fredag välkomnar vi en pigg nykomling till Siljevi. Tvååkers IF har öppnat starkt och har bland annat fyra vinster på de 6 första omgångarna.

Tvååkers IF
Tvååkers IF bildades 1920. Man har mestadels, liksom Grebbestad hållit till i div 3 och 4. 2006 blev man tvåa i div 4 men kvalade upp till div 3. 2010 upprepades proceduren. Vååker blev tvåa i div 3 och kvalade sig upp till div 2. I övrigt fanns inte så mycket att hämta från Wikipedia.
2015 vann man div2 och fick upp i div 1. Men man åkte ur direkt och var till säsongen 2017 tillbaka i div 2. Säsongen gick strålande bra och man tog sig tillbaka till div 1 omgående.

Tvååker är en pigg nykomling och har startat serien klart bättre än Grebbestad. Man vann i fjol div 2 Västra Götaland, två poäng före Eskilsminne.
Med fyra vinster och en oavgjord är man bara en poäng bakom Oddevold sin ligger på kvalplats uppåt för superettan. Senast besegrades Oddevold på bortaplan med 0-1. Har tittat på bilderna från ettanfotboll och Tvååker avgjorde matchen med ett mycket vackert mål.

Läser man om matchen på Tvååkers hemsida så hade Tvååker den första halvleken medan Ljungskile var bättre i den andra halvleken. Chanser fanns åt båda håll men det var alltså Tvååker som kunde avgöra med det vackra målet i minut 88.

Formen ser dessutom god ut och man har tre vinster och en oavgjord på de senaste fem matcherna. Enda förlusten hittills mot serieledande Mjällby. Man har dessutom på bortaplan besegrat två lag som Grebbestad förlorat mot, Oskarshamn och Karlskrona.

Grebbestads IF
Tja, vad skall man skriva här då? Förra hemmamatchen var u mycket bra och Ängelholm besegrades. Första vinsten i div 1 var bärgad och med mycket fina andrahalvlekar mot Lund och Ängelholm såg man verkligen fram till matchen borta mot Utsikten.

Men...

Matchen var nog Grebbestad klart sämsta hittills i år? I alla fall i årets serie. Efter en positiv inledning första 10 minuterna (eller kanske ända upp till minut 20 tyckte Matti Demegård) så började Grebbestad tappa matchen.

Var det värmen som gjorde den bleka insatsen? Det var i alla fall lika varmt för Utsikten. Dom hade visserligen inte 16 mil i buss först men helt klart bemästrade dom värmen bättre än Grebbestad. För jag tror ändå inte att de 3-0 hade hänt en annan dag? För jag har sällan sett ett så blekt Grebbestad som inte om till något. Tror det räcker så om Grebbestads senaste match, den var helt enkelt inte bra. Vi hoppas på ett helt annat Grebbestad inför, förhoppningsvis, storpublik på Siljevi.

Mergim Berisha spelade 90 minuter i andralagsmatchen och kan nu kanske vara redo för spel med a-laget? I morgon kan vi få besked eller om det dröjer ytterligare någon vecka.

Grebbestad och Tvååker har aldrig tidigare möts så vi hoppar statistikdelen från tidigare matcher

Tabell

Tvååker-Mjällby 2-5
Oskarshamn-Tvååker 2-3

Skytteligan, straffar inom parentes
1. Robin Book, Utsikten, 6 (1)
2. Andreas Birgersson, Lund, 5
2. Liridon Selmani, Oddevold, 5 (1)

Skytteligan, Grebbestads IF, straffar inom parentes
Hampus Furblad 2 st
Tobias Carlsson 1 st
Christoffer Söderlund 1 st
Anton Henriksson 1 st
Ahmed Abdultaofik 1 st

Skytteligan, Tvååker, straffar inom parentes
Oliver Nedanovski 3 st (2)
Alexander Johansson 2 st
Jonatan Eriksson 2 st
Rasmus Andersson 2 st
Jakob Adolfsson 1 st
Richard Cindric 1 st

Omgång 7
2018-05-17 Ängelholms FF - Torns IF
2018-05-18 Grebbestads IF - Tvååkers IF
2018-05-19 Kristianstad FC - Skövde AIK
2018-05-19 Eskilsminne IF - Åtvidabergs FF
2018-05-19 Utsiktens BK - Mjällby AIF
2018-05-19 Lunds BK - Oskarshamns AIK
2018-05-20 Husqvarna FF - FK Karlskrona
2018-05-20 Ljungskile SK- IK Oddevold

Grebbestads trupp mot Tvååker

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
I förrgår 18:45