Snart landslagsspel på Siljevi för David Edvardsson

Grebbestad unge talang David Edvardsson är uttagen till P16-landslaget som på söndag skall spela på Siljevi. Tänk att få springa ut på sin hemmaplan i landslagströjan! Och det är inte bara landslagsspel som hägrar, till sommaren väntar spel för Malmö FF!

Grebbestads IF hälsar alla välkomna kl 15:00 på söndag för match mellan Sverige-Turkiet P16

Hej David, hur är läget??
– Det är bra, bara bra!

Du har en spännande period framför dig. Först och främst spel med landslaget. Berätta lite om detta, bland annat tre matcher om jag förstått det rätt
– Ja, det stämmer. Vi har trippellandskamper. Vi samlas torsdag den 17:e maj i Uddevalla. Sedan har vi match i Lysekil på fredag mot Irland, på söndag spelar vi på Siljevi här i Grebbestad mot Turkiet och på tisdag spelar vi i Henån mot Österrike.

Jag antar att det är en av matcherna som skulle vara roligare än de andra att få spela i, matchen på Siljevi?
– Ja det är klart att man skulle vilja spela på hemmaplan. Det är klart att det är kul att spela de andra matcherna med men man hoppas verkligen att få spela en del i matchen på Siljevi.

Hur skulle det kännas att få gå ut till matchen på Siljevi?
– Helt underbart, spela landskamp på sin egen hemmaplan, stort! Framför alla vänner, familj och släkt.

Hur går det annars för dig i Grebbestad tycker du, du är ju inne på din första a-lagssäsong
– Jo jag tycker det har gått bra. Det känns bra och man hoppas det kommer att gå ännu bättre. Men det känns bra hittills.

Du fick spela en del under försäsongen (träningsmatcher och DM), nöjd med hur det gick där?
– Ja är nöjd med mina insatser där.

Nu i seriematcherna så har du ännu inte nått truppen för matchen. Vad behöver du förbättra för att komma med?
– Nja, jag vet inte riktigt vad jag behöver göra för att komma med men...

Kanske så enkelt som att fortsätta att utvecklas?
– Precis. Fortsätta att bli bättre på allt.

Till sommaren väntar ett nytt spännande kapitel i ditt fotbollsliv. Du skall lämna Grebbestads IF, berätta
– Ja, jag lämnar Grebbestad till sommaren och går till Malmö FF´s ungdomslag och spela där. Och så flyttar jag ju dit ner och gå i skola där nere.

För inte så många år sedan gjorde Gustav Henriksson en liknande resa. Han lämnade Grebbestad för spel i Elfsborg (där han fortfarande är) och skola i Borås. Har du pratat något med honom får råd och tips?
– Jag har pratat lite med ”Gurra” (Gustav Henriksson. Jag frågat lite om råd, hur det är, att bo själv, hur det är att flytta osv.

Vad jag förstår så har du varit ett jagat ”villebråd” där många bra klubbar ville ha din signatur. Var det svårt att bestämma sig för Malmö FF?
– Till en början var det lite svårt men till slut kände jag att det var det rätta valet. Dom hade det bästa upplägget tycker jag.

Du har redan varit med Malmö FF vid några tillfällen och spelat några matcher. Hur har det varit?
– Det har varit väldigt kul och jag tycker det gick bra. Så det har varit väldigt kul.

Det fungerar bra med de nya spelarna?
– Ja, det fungerar bra, kändes som vi hittade varandra snabbt så det kändes väldigt bra.

Du har varit med Malmö några, du skall nu vara med landslaget och har varit med dom tidigare under säsongen. Blir det ryckigt för dig med Grebbestad eller tycker du det fungerar bra? Svårare att komma med då du varit borta en del?
– Det är klart att det blir lite ryckigt när man är iväg en vecka mitt i säsongen. Men det har fungerat ganska bra ändå. Svårare att komma med i truppen till match? Jag vet inte riktigt, möjligt?

Då önskar vi lycka till och hoppas du får spela inför hemmapublik på söndag och gärna i de andra matcherna med.
– Tack så mycket!

David Edvardsson

Kul med två engagerade kommentatorer igår. Bra jobbat Abbe och Mussla :-)

Distriktsmästerskap