Grebbestad föll klart efter bottennapp mot Utsikten

Starten var bra men sedan var det inte mycket som stämde för Grebbestad. Hemmalaget bemästrade värmen bäst och kanske var man inspirerade av att man fått klart med en ny tränare, Stefan Rehn. Dessutom hade man en för dagen stekhet Robin Book som gjore Utsiktens alla mål.

Första halvlek
Tränaren Matti Demegård varnade inför matchen för Utsikten som han menade var än sin tabellplacering. Och med facit i hand var det en väl befogad varning som vi tyvärr inte hade något svar emot.

Med undan tag av en bra inledning på matchen av Grebbestad där var det bättre laget handlade det mesta om Utsikten.

Utsikten hade ett tidigt avslut klart utanför men när Markus Svensson revs ner efter 10 minuter, märkligt nog utan åtgärd, fick hemmalaget ett jätteläge då Robin Book blev frispelad men Jonatan Hårenberg kom ut fint och räddade.

Men detta blev ändå signalen till ett allt bättre Utsikten som kom in i matchen.

Efter 18 minuter kom Grebbestads första målchans i matchen då Viktor Adebahr chippade fram bollen i djupet mot en bra löpande Christoffer Söderlund som mötte på volley men hans försök blev högt och Axel Wibrån i Utsiktens mål kunde enkelt plocka ner bollen.

Efter 15 minuter kom Utsikten i ett snabbt anfall och man fick in bollen till Robert Lipovac som vände runt snabbt och sköt. Jonatan Hårenberg var utmärkt med och kunde rädda till en hörna.

Marius Evensen var en lurig vänsterfotad höger yttermittfältare som Grebbestad hade svårt att få grepp om och efter 20 minuter bröt han in från kanten och sköt ett bra skott men Jonatan Hårenberg räddade säkert.

Minuten senare hotade Grebbestad med en djupledsboll på Ahmed Abdultaofik som kunde vända runt och spelade in bra centralt mot Christoffer Söderlund men Axel Wibrån var bra med och kunde bryta inspelet.

Efter 25 minuter lyfte Marius Evenson in en frispark bra från kanten och inspelet blev farligt och prickade ribban innan Grebbestad till slut kunde få bort bollen.

Inte helt överraskande kunde Utsikten ta ledningen. Minns inte riktigt hur det startade men plötsligt fick Robin Book bollen centralt, avancerade fram och sköt ett välplacerat skott som gav hemmalaget ledningen med 1-0, tid 27 minuter.

Utsikten fortsatte att spela bra och efter 35 minuter kom man i ett bra anfall där man till slut släppte ut till höger på Marius Evensen som fick ett kanonläge men sköt över.

Andra halvlek
I de två senaste matcherna har Grebbestad fixat fyra poäng på bra andrahalvlekar. Det var väl det man hoppades på nu med men i stället blev uppförsbacken brantare redan efter 53 minuter.

Grebbestad anföll på högerkanten när Utsikten bröt, ställde om snabbt och det kändes som det var fritt fram. Till slut spelade man ut på höger och sedan in till Robin Book som fint satte 2-0.

Ett par minuter senare var Grebbestad framme med inlägg från Hampus Furublad som nådde Christoffer Söderlund vars nick ändå var klart över.

Lite senare var Grebbestad framme igen med ett bra anfall där Jonas Henriksson kunde hitta in mot Anton Henriksson men skottet gick högt över.

Slutresultatet spikades i 74 minuter efter ett fint anfall av Utsikten som med snabba passning tog sig igenom och till slut var Robin Book i läge och han gjorde inget misstag utan prickade in 3-0.

Utsikten fick sedan efter 77 minuter ett friläge för Maurius Evensen där Jonatan Hårenberg kom ut fint och räddade.

Så här långt in i matchen ganska få Grebbestadschanser men på slutet var nästan Utsikten väl offensiva vilket gav Grebbestad lite lägen

Bästa chansen för Grebbestad i matchen kom efter 81 minuter efter ett bra anfall med Jonas Henriksson in till Anton Henriksson som släppte till Granit Berisha som fick ett kanonläge men Axel Wibrån kunde rädda.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, klar förlust idag mot Utsikten. Efter en pigg start av Grebbestad första tio minuterna så var det sedan inte mycket som stämde? .
- Jag skulle vilja sträcka perioden lite längre än 10 minuter. Kanske upp till en 20 minuter men sedan var det inte bra resten av halvleken.

Lite tidigt för en analys på varför vi tappade?
- Svårt att säga. Vi blev för mycket en och en i vårt försvarsspel, det var inget kollektivt försvarsspel idag. Vi tappade kvalité i passningsspelet och åker på omställning på omställning. Missar enkla passningar...

När vi hoppades på ännu en bra andra halvlek åkte vi på en omställning och så var det 2-0
- Ja. Och vi lyckades inte heller i den andra halvleken få något ordentligt tryck på Utsikten. Vi skapar några halvlägen, en riktigt bra chans med Granit Berisha men det var sent och hade nog inte lett till en vändning ändå?

Sett över hela matchen, en rättvis vinst för Utsikten?
- Ja, den är rättvis.

Någon spelare du vill lyfta fram?
- Tobias Carlsson gör gör en bra match men överlag får vi det inte att stämma idag. Jag får rannsaka mig själv till mina val idag. Både vad det gäller vårt upplägg, organisation och dom byten jag gör.

Extremt varmt idag men det var lika varmt för Utsikten
- Ja det var det. Men vi kan bara se till oss själva och idag var vi inte tillräckligt bra.

Tack Hårenberg! Du räddade oss idag. Bäst på plan.

Div I Södra
Igår 16:00