Grebbestad under strecket

Med sex matcher kvar att spela är Grebbestad näst sist i tabellen och illa ute. Detta sedan man hemma på fredagskvällen förlorat mot ett viljestarkt Ytterby med 1-3 (0-1).

Båda lagen startade piggt och hungrigt och allt talade för en jämn match. Grebbestad inledde med en press och en dubbelhörna men snart var det omvända förhållanden med en dubbelhörna för Ytterby.

Grebbestad vaskade fram ett bra läge när Otto Jahnson-Bock fick fritt nickläge efter en frispark men han fick inte tillräckligt med fart på nicken som räddades av Joakim Lindecrantz i Ytterbys mål.

Efter knappa tio minuter är Ytterby nära ledningen när Christian Gunnarsson missar bollen i öppet läge. Efter denna miss hände något och det blev mer kamp och det var Ytterby som visade den hetare viljan.

Man spelade tufft och stressade Grebbestad hårt som inte kunde få igång något riktigt spel utan tvingades till många långbollar som inte hittade rätt adress.

Efter ca 25 minuter borde Ytterby ha fått Christian Gunnarsson utvisad då han drog på sig en varning.

Då domaren även uppmärksammades på att Christian hade ett halsband på sig säger regelboken att det skall vara en varning för detta och då utvisning.

Domaren valde dock att be spelaren lämna planen och ta av sig halsbandet för att sedan få spela vidare.

Efter 33 minuter kom 0-1 sedan Fredrik Larsson sprungit sig fri efter en touch och rullat in bollen. Grebbestad hade direkt efter ett par fina anfall utan att direkt hota. I stället var Ytterby ett stolpskott ifrån 0-2 med fem minuter kvar av halvleken.

Nära kvittering direkt

Tre minuter in på andra halvlek var Stratos Kenstanlis nära att styra in 1-1 efter en frispark men hårt attackerad gick bollen över. Minuten efter fick Daniel Visone ett jätteläge men missade.

Efter fin start på andra halvlek tappade Grebbestad åter och Christian Gunnarsson var mycket nära att sätta 0-2 och frågan är hur han undvek att få in bollen som i stället hamnade i en liggande Tomas Meijers nävar.

Grebbestad spelade nu riktigt illa under en period och när man tappade markeringen på Greg Schroeder small det till med ett jätteskott på volley till 0-2 efter 58 minuter.

Jonas Söderlund fick ett ypperligt läge för reducering minuten senare men sköt utanför och det var helt enkelt inte Grebbestads kväll.

Ytterby hade trots att man var hetar inte speciellt många avslut på mål men visade effektivitet när chanserna kom. Som vid 0-3 efter 63 minuter när Greg Schroeder väl lätt kunde dra en giffare och sä6tta bollen.

Grebbestad lyfte fram en man mer i kedjan och gick ner på 3-backslinje men det var inte förrän sista kvarten det blev bra fart på Grebbestad och då var det för sent.

Håkan Hansson hade en nick i ribbkrysset. Robbin Olsson ett skott med en farlig retur som Ytterbys försvar fick undan. Och det krävdes en straff för att Grebbestad skulle få mål.

Eller rättare sagt, en straffretur då Martin Kallin kunde raka in returen från sin egen straff då målvakten räddat i första läget. Då var det elva minuter kvar med tillägg men Grebbestad lyckades inte få till något mer.

– Efter fyra bra matcher vek vi ner oss rejält. Ytterby var hetare, viljestarkare, löpstarkare och gick in i dueller på ett annat sätt än vi och dom vinner rättvist, sa Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson.

Håkan Hansson blev utsedd till bäste Grebbestadspelare medan Martin Hedevåg var bäst i Ytterby.

Grym insats idag och så enormt snopet och nära. Eloge till alla för en fantastisk säsong degradering till trots! Är så stolt över vad ni åstadkommit över de senaste säsongerna!

Div I Södra
2018-11-10 14:00