Bortamatch mot Utsiktens BK på torsdag

Tabellmässigt är det efter fem omgångar mycket jämnt mellan Utsikten och Grebbestad. Utsikten på en 13:e plats och med Grebbestad på placeringen bättre. Båda med 4 poäng så här långt där Grebbestad då har aningens bättre målskillnad

Utsikten är 1 av blott 4 lag totalt som Grebbestad stött på tidigare, I alla fall sedan hemsidans skapelse år 2000. Övriga lag är Oddevold, Ljungskile och Skövde.

2014 spelades den hittills enda matchen mellan lagen. Utsikten då på tredje plats i div 1 medan Grebbestad var nykomling i div 2. Matchen vanns av Utsikten med 0-1 i Svenska Cupen.

Mer om matchen Grebbestads IF-Utsikten i Svenska Cupen 2014

Utsiktens BK
Utsiktens BK, med smeknamnet "Kiken", är en fotbollsförening i Göteborg som bildades 1935 och uppkallades efter utsiktstornet i Slottsskogen. Hemmaplan för laget är Ruddalens IP. Klubbens A-lag spelar för närvarande (2018) i Division 1 Södra,[1] efter att herrlaget under 2000-talet gjort ett snabbt avancemang i seriesystemet med en klättring från Division 4 på bara 3 år.

Säsongen 2006 vann laget Division 4B med bred marginal. Laget vann 18 av 22 matcher under säsongen, gjorde 95 mål framåt och hade seriens skyttekung i Benjamin "Banjo" Westman som slog till hela 30 gånger. Säsongen 2007 fortsatte framgångarna med serieseger i Division 3 Nordvästra Götaland. 17 segrar denna gång och till sist så var man hela 11 poäng före tvåan. Under året nådde man också tredje omgången av Svenska Cupen genom att slå ut Herrljunga SK med 6-1 och Ljungskile SK med 1-0 innan allsvenska Helsingborg blev för svåra (0-4).

2008 gjorde klubben sin första säsong i Division 2 och har stabilt placerat sig på övre halvan under både debutsäsongen och 2009.

I 2010 års spelartrupp finns spelare med rutin från landets högsta serier som Martin Dohlsten (Gais, Örgryte IS och Ljungskile SK), Thomas Heed (Gais, IFK Göteborg), Fredrik Syversen (BK Häcken, Qviding) och Daniel Olsson (Qviding). De yngre spelarna Gabriel-Marcel Wehling och John Andersson utsågs under 2009 till bäste målvakt respektive bäste mittfältare i division 2 Västra Götaland.

Laget tränades från november 2010 av de två tidigare IFK Göteborg- och Gaisspelarna Glenn Hysén och Thomas Heed samt John Dohlsten (fd GAIS) och Hans Bergström tidigare målvaktstränare för IFK Göteborg U. I augusti 2014 blev före detta elitspelaren och FC Kopparberg-tränaren Torbjörn Nilsson klar som extra forwardstränare för klubbens A-lag.

Laget svarade för klubbens dittills största bedrift, genom att säsongen 2011 vinna division 2 Västra Götaland, med 12 poäng före seriens tvåa. Utsiktens BK spelar sedan 2012 i Division 1 Södra. 2014 vann man division 1 södra, och därmed tog man steget upp i Superettan 2015 för första gången.
Uppgifter ovan hämtade från Wikipedia.

Säsongen i superettan gick väl så där och man åkte ur under sin första säsong och har efter detta spelat i div 1. I fjol slutade man på en tredje plats.

Årets säsong har börjat knackigt för Utsikten som var ett förväntat topplag. Inför årets säsong har man tappat tongivande spelare som Jesper Westermark, Niklas Olsson, Marcus Bergholtz och Karl Bohm. Man fick in en ny tränare som hoppade av för någon vecka sedan pga personliga själ.

Enda segern så här långt kom i den tredje omgången då Huskvarna besegrades på bortaplan med 3-2. Formmässigt har man på de sista fem matcherna F, F, V, O, F med senaste matchen först.Jesper Westermark, Niklas Olsson, Marcus Bergholtz och Karl Bohm.

Av lagen som Utsikten mött är det Torns IF som både Utsikten och Grebbestad stött på och båda lagen har en förlust 1-2 i bagaget där.

Senast föll man stort borta mot Skövde som då var utan vinst. Men den matchen vann Skövde med hela 4-0 så vi kan nog räkna med ett väldigt revanschsuget lag på Ruddalen.

Grebbestads IF
Första poängen mot Lund borta var viktigt. Mycket viktigt är kanske ännu bättre beskrivet. Underläge med 2-0 på bortaplan men sedan en bra andra halvlek där killarna gav allt och fick belöningen i 95:e minuten då man kunde kvittera till 2-2. Det blev den historiska första poängen för Grebbestad i div 1.

Den gångna helgen skrevs ny historia för Grebbestad. Den första segern i div 1, hemma mot Ängelholm. Och man kan lugnt säga att matchen hade likheter med matchen mot Lund. Underläge i båda matcherna i paus.

Sedan mycket bra andra halvlekar. Mot Lund fick man slita i mer än 90 minuter då man kvitterade i 95:e. Nu mot Ängelholm visade man samma vilja och den sena poängen i Lund gjorde att man vet att en match är inte slut före domaren blåser av.

Grebbestad gav allt och till slut i 90:e minuten kom segermålet 2-1 målnickat av Hampus Furublad som knoppade in båda målen med skalen.

Nu vet man att man är tillräckligt bra för att vinna matcher även i div 1 och de sena målen som rättat poäng ger naturligtvis laget styra mentalt.

Tränaren Matti Demegård höjer et varnade finger i en intervju i Bohusläningen idag: Utsikten är ett bättre lag än vad tabellen visar, slår han fast.

Tobias Luvenberg och Mergim Berisha fortsatt borta från laget. Tobias med en öm ljumske och Mergim fortsätter sin rehab och närmar sig spel. Han gjorde bla 45 minuter med andralaget i helgen.

Viktigt var även att Tobias Carlsson höll i matchen mot Ängelholm efter sina skadeproblem. Men efter matchen på söndagen chansar man inte utan måndagen bestod träningen av rehab för den tidigare skadan.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Utsiktens BK
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Utsiktens BK har mötts 1 ggr.
- Totalt matcher:  1 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Utsikten 1 vinster, 0-1 i målskillnad
- Träningsmatcher:  Inga
- Tävlingsmatcher, serie, 1 st, Grebbestad 0 vinster, 0 st oavgjort, Utsikten 1 vinster, 0-1 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast 1 match): GIF-UBK 0-1 (2014)