Kvittering i 95:e minuten för Grebbestad mot Lund

Lund hade de flesta och bästa chanserna. Grebbestad det mesta av spelet. Med 2-0 ledning för hemmalaget Lund såg dom ut att gå mot en seger. Men Anton Henriksson reducerade precis före paus och Ahmed Abdultaofik kvitterade i 95:e minuten och första div-1 poängen var bärgad.

Första halvlek
Första halvlek startade i grym värme när solen stekte på i ”grytan” på Klostergårdens IP. Hemalaget startade bäst och tidigt såg man och man satsade på djupledsbollar och man hade många som fyllde på bra.

Redan i andra minuten var man nära efter en bra boll och överlapp på Gustav Hillstedt som kom fint och slog in ett farligt inspel nära mål där en försvarare i Grebbestad kunde få undan bollen till en hörna.

Men det skulle ändå inte dröja länge innan Lund tog ledningen. Första halvleks bäste spelare Gustav Hillstedt kom återigen på Lunds vänsterkant och hittade fint in till Admir Osmancevic som satte 1-0.

Lund klart piggast i början av matchen och efter 8 minuter hade man ett långt inkast som Andreas Birgersson nådde högst på och nickade och Jonatan Hårenberg fick rädda fint till en hörna.

Efter ca tio minuter kom Grebbestad in bättre i matchen och man fick en del bollinnehav. Första målchansen kom efter 18 minuters spel då Anton Henriksson fick ett inspel. Han tog emot och sköt en höger yttersida rakt i famnen på Lunds blott 17-årige målvakt Jakob Tånnander.

Men när Grebbestad jobbat sig in i matchen kom ännu en djupledsboll. Nu på Christoffer Levi som kunde löpa sig i läge och sätta 2-0.

Efter 27 minuter kom Lund återigen på vänsterkanten genom Gustav Hillstedt som hittade frie Andreas Birgersson vid första stolpen men Jonatan Hårenberg räddade utmärkt med en vass benparad till hörna.

Några minuter senare slog Lund en kort frispark och Gustav Hillstedt avancerade fram och lyfte in en bra boll som hårfint missade framstormande Lundspelare.

Men Grebbestad fick allt mer att säga till om spelmässigt men hade svårt att komma till chanser. Så trots förmodligen mer bollinnehav under 45 minuterna än vad lund hade såg det ut att gå mot 2-0 i paus. Men då i 44:e minuten kom Grebbestad i ett snabbare anfall och Christoffer Söderlund fick lyft in bollen till Anton Henriksson som kunde nicka in 2-1, game on!

2-1 efter en hyfsad halvlek spelmässig men det såg lite farligt ut bakåt med Lunds djupledsbollar. Tror nog aldrig att deras forwards mötte för uppspel utan bollarna verkade skulle slås på djupet.

Andra halvlek
Grebbestad bytte in Jonas Henriksson i hopp om att skapa mer framåt i den andra halvleken. Och spelmässigt blev det ett lyft. Grebbestad tryckte på rejält i den andra halvleken men hade fortsatt svårt att skapa chanser.

Chanser skapade i stället Lund som kanske skulle kunnat punkterat matchen men ett par riktigt fina chanser.

Andra halvleks start var pigg av Grebbestad men så mycket mer än två hörnor fick man inte ut men spelet gjorde ändå att man såg frustration hos Lundsspelarna som gapade på varandra: - Kom igen nu!

Efter 23 minuter fick Lund ett jätteläge att avgöra matchen efter en hörna. På andrabollen fick Andreas Birgersson ett jätteläge när han fint lyfte med sig bollen och blev fri mot Jonatan Hårenberg som kom ut snabbt och kunde rädda.

Två minuter senare väggspelade Lund snyggt till vänster och Gustav Hillstedt kom fint i snäv vänsterläge. Sköt bra men Jonatan Hårenberg räddade igen.

Grebbestads tryck blev allt större och efter 38 minuter provade Kevin Andersson med skott utifrån som touchade en försvarare till en hörna.

På tilläggstid, 91 minuter, fick Emil Pedersen ett jätteläge att avgöra efter 91 minuter men Kevin Andersson kunde styra bollen till en hörna.

Efter 94 minuter la sig Jakob Tånnander ner och hade ”ont”. Domaren blåste frispark för honom och lade till ytterligare tid. Den tid Grebbestad behövde för att kvittera.

För i 95:e minuten slog Grebbestad en bra boll till Jonas Henriksson som spelade in i mitten med en bra låg passning och där dök Ahmed Abdultaofik upp och tryckte in 2-2.

Rättvist i matchen efter spelet men ändå oerhört tungt för Lund som skapade de flesta och bästa chanserna.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, stort grattis till första poängen i årets div 1 .
- Tack så mycket.

Annars fick en riktig mardrömsstart, snabbt 1-0 i baken
- Tyvärr får vi återigen en sådan start på matchen. Vi pratade innan om att vara noggranna i allt vi gör men i stället får vi uppförsbacke. 1-0 målet kom ju redan efter 3,5 minut.

Vi hade problem inledningsvis med deras djupledsbollar och deras 2-0 kom efter en sådan
- Ja dom hotade oss bakom backlinjen. Och som jag sa nyss så pratade vi om detta innan matchen och detta ställde till en del problem för oss, första 25-30 minuter. Sista 15 minuterna var bättre.

Vi hade betydligt mer boll i matchen efter deras 2-0 och du ändrade om i lagets sätta hur vi spelade på planen
- Ja, vi försökte få en annan organisation vilket bland annat innebar att vi drog ner Anton Henriksson och tog in Ahmed Abdultaofik mer centralt. Så det var några sådana förändringar vi gjorde för att kunna hota lite mer.

Andra halvlek blev en lång press från vår sida, dom fick några omställningar, men annars var det vi som tryckte på.
- Ja, stämmer. När man trycker på så då blottar man sig en de bakåt för omställningar och vi åkte på några stycken. Det får man ta i beräkningen.

Vi fick hopp i matchen när Anton Henriksson nickade in 2-1
- Ja, och det var väldigt viktigt. Vi pratade om att kunde vi bara få lite belöning för sista kvarten vi hade så kunde vi få energi. Det gjorde att det var lättare att komma in i omklädningsrummet i paus.

Bra tryck men svårt med att skapa chanser men belöningen kom till slut i 95:e minuten
- Vi får tryck men inte klara målchanser men ser man över halvleken tycker jag vi är förtjänta av att få det målet på matchens sista spark. Det var enormt skönt. Det ger energi till oss även om det bara var en poäng. Men känslomässigt känns det som en vinst när man får det i sista sekunden.

Som matchen var spelmässigt hade det varit riktigt tungt att förlora
- Det hade det varit. En ny hedersam förlust hade jag varit trött på, att man inte kan få utdelning och poäng när man är lika bra som motståndarna.

Någon att lyfta fram idag?
- Inte idag. Idag måste vi lyfta fram laget. Alla gav allt ända in i sista minuten för at få med oss poäng. Vi pratade om att vända på matchen men det lyckades vi inte med men det räckte till en poäng i alla fall så det var en laginsats.

Lunds BK 36 bilder från Lund-Grebbestad

Fullt ös i Kungshamn, 8-1 till spel- och vinstsugna GIF. Semifinal mot LSK.

Distriktsmästerskap
I förrgår 19:00

KUNGSHAMNS IF
8-1

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
Div II Norra Götaland
I övermorgon 14:00
IFK ÅMÅL (b)
Örnäsvallen, Åmål


 
HIF/GIF div. 6
IFK Lane lag 2 (b)
2019-05-26 16:00
Lanevallen

HIF/GIF div. 6
Lysekils AIK lag 2 (b)
2019-05-29 19:00
Gullmarsvallen

F04-06
Hamburgsunds IF (h)
2019-05-28 19:00
Siljevi

GIF/HIF div. 5
IFK Lane (b)
I övermorgon 14:00
Lanevallen

GIF/HIF div. 5
Herrestads AIF lag 2 (b)
2019-05-28 19:00
Undavallen konstgräs