Lunds BK borta för Grebbestad på lördag

Även i Grebbestads andra bortamatch bär vägarna till Lund. Nu för match mot Lunds BK. En nykomling liksom Grebbestad.

Lunds BK
Lunds BK bildades 1919 av ett antal juniorer som inte fick speltid i Lunds GIF. Så dessa spelare plus några från IFK Lund bildade Lunds BK. Fram till 1923 spelade man inte i något seriesystem utan man spelade totalt 95 ”träningsmatcher”. Även om man i år är nykomling i div 1 så har man spelat där tidigare . Bästa året var 2012 då man blev tvåa och kvalspelade till superettan men föll där mot IFK Värnamo. Uppgifter från Wikipedia

I år öppnade man seriespelet mot det andra Lundslaget, Torns IF, på hemmaplan. Efter bara några minuter var det 0-1 då man släppte in en boll från sin offensiva halva. En snabb frispark från Torn då Lunds målvakt stod långt ut. Vilken mardrömsstart. I början av andra halvlek reducerade man till 1-2 men fick sedan en man utvisad i jakten på kvittering. Slut 1-2.

I andra omgången mötte man Kristianstad på bortaplan och kunde vinna med matchens enda mål nickskarvat i mål av Martin Overgaard. Detta efter ett långt inkast, så varning där till Grebbestad för långa inkast. Kristianstad jagade i andra halvlek en kvittering och närmast var man med ett ribbskott.

Och nu senast tog Lund en andra raka seger, även denna på bortaplan. 0-2 borta mot Skövde och därmed två raka segrar på bortaplan och två raka hållna nollor är givetvis bra. Efter ledning i paus med 0-1 var det stort bollövertag för Skövde som hade en boll i stolpen som bäst. Men det blev inget mål för hemmalaget och i stället kunde Lund avgöra med en omställning i 87:e minuten.

Två raka segar ger Lund en fin femteplats i tabellen.

Grebbestads IF
Om Lund har en fin placering så här i inledningen har det gått trögare för Grebbestad. En 15:e plats så här långt och noll poäng. Rättvist med noll poäng? Nja, det skulle jag inte vilja påstå. Mot Oskarshamn var vi definitivt värda poäng. Mot Torn var vi det inte. Karlskrona då?

Mot Karlskrona var det en svag 20 minutersperiod som förstörde det för Grebbestad. Mellan minut 5 och 25 var Grebbestad inte bra och Karlskrona skapade nästan alla sina chanser där. Målen efter misstag i Grebbestad. En felpassning på första och en markeringsmiss på andra vid en frispark.

I övrigt hände vi bra med Karlskrona och nu skapade vi chanser till skillnad mot de två inledande matcherna. Dock gäller det att få avsluten på mål till en börja med och nästa steg att förvalta dessa i mål. Mot Karlskrona hade Anton Henriksson och Christoffer Söderlund båda två fina chanser var. Granit Berisha ett bra skott från snäv vinkel.

Bortser vi från den svaga perioden var vi lika bra som Karlskrona och skapade under övrig tid fler chanser än dom. Men i matcherna måste vi räkna alla 90 minuter, alla chanser och alla mål framför allt. Och då blev det inga poäng även om vi spelmässigt inte var långt ifrån poäng.

Kan vi bara få till det framåt och nyttja våra lägen är jag övertygad om chans till seger mot Lund. I så fall den historiskt första i div 1.

Då detta är första matchen mot Lunds BK så hoppar vi av naturliga skäl statistikdelen som vi brukar ha med.

Tabell
1. Torn 9p +3
-----------------------
2. Mjällby 7p +6
------------------------
3. Oddevold 7p +4
5. Lund 6p +2
12. Ljungskile 2p -1
------------------------
13. Åtvidaberg 2p -2
-------------------------
14. Huskvarna 1p -2
15. Grebbestad 0p -4
16. Skövde 0p -7

Grebbestad, senaste matcher, senast överst
Grebbestad-Karlskrona 0-2
Torn-Grebbestad 2-1
Grebbestad-Oskarshamn 1-2

Lund, senaste matcher, senast överst
Skövde-Lund 0-2

2018-05-01 17:00 IK Oddevold - Skövde AIK

Grebbestads trupp mot Lunds BK

Ont i halsen i dag!
Ensam hejarklack i går på Skarsjövallen!
Ni får ordna en hejarklack med ledare även till bortamatcherna.
Lycka till i resten av serien!
Mvh Jonas

Div I Södra