Intervju Peter Zwetsloot Isaksson

Han kom in som backup i fjol när Grebbestad kämpade om serieseger. För ett par veckor sedan blev det klart att han fortsätter som backup även denna säsong, Peter Zwetsloot Isaksson.

Efter ett gäng år i IK Oddevold framför allt, där det blev 181 seriematcher under 2016-2013 kommer nu Peter att spela för Grebbestad.

Han tillhörde Grebbestad även i slutdelen av fjolåret men då blev det inga träningar (vad jag känner till, men som ni ser nedan blev det 1 st träning). Men denna säsong är tanken ändå att han skal hålla igång och träna några gånger i månaden.

Tjenare Peter. Du tillhörde ju Grebbestad även under hösten i fjol men det är först nu som jag fått tillfälle att prata med dig då du inte tränade med Grebbestad, så hjärtligt välkommen!
– Jo, jag gjorde en träning faktiskt. Peter ”Lillen” Svensson var väl lite orolig inför sista seriematchen då Jonatan Hårenberg var sjuk eller vad det var. Så han ville väl se status på mig. Men annars tack s hemskt mycket.

Det är nu ca två veckor sedan du gjorde ett första pass med Grebbestad. Du har ju ändå haft ett uppehåll så hur kändes din kropp dagen efter?
– Det var tufft faktiskt. Det var muskler som jag inte använt på i stort sett fyra år så det är klart att det var jobbigt men ändå en ganska skön känsla att känna att man lever igen.

Du har en diger karriär bakom dig med många år i IK Oddevold, men vad har du gjort efter den tiden?
– Jag har opererat mig fyra gånger, två gånger i varje knä sedan jag slutade i Oddevold. Knäna var ju en stor anledning till att jag slutade i Oddevold. Men för två år sedan hjälpte jag Svane lite i div 3. Jag spelade 4 eller 5 matcher för dom samt ungefär lika många träningar.

– Så det är väl det jag gjort fotbollsmässigt sedan jag slutade i Oddevold.

Jag träffade dig en snabb sväng när du tränade för 2 veckor sedan med Grebbestad. Du nämnde något för någon om en superräddning någon gjorde när du spelade ute i en match med Lysekil, den måste vi ju bara få höra lite mer om :-)
– Du tänker på dig själv? Haha, Jag tror det var i slutet på 90-talet. Kan ha varit i början på 2000-talet som vi möttes i en b-lagsmatch? Jag fick den stora äran att spela forward i Lysekils FF som det var på den tiden. Jag fick ett grymt frisparksläge utanför 16-metaren. Jag sköt nog den bästa frisparken som någonsin har skjutits på Fjälla IP i Lysekil. Bollen var på väg att borra sig rakt in i krysset, men där, från ingenstans låg du som ett streck och tippade bollen till en hörna.

Nog om den räddningen. Du berätta lite om hur det kommer sig att du är med i Grebbestad nu
– Peter Svensson har tjatat på mig i flera omgångar att han ville att jag skulle komma upp som backup. Det har tagit ungefär ett år efter varje operation innan knäet har läkt helt, eller transplantationen som jag gjort.

– Nu känner jag att barnen är större och jag mer tid och någon gång i framtiden vill jag nog ha en tränarkarriär och det är lite svårt att komma tillbaka dit om man klippt banden med fotbollen. Nu får jag dessutom lite inspiration av en tränare som jag aldrig tidigare varit under i Matti Demegård. Jag har haft många tränare under mina år men det är alltid bra att få nya infallsvinklar hur man ser på fotbollen. Hobbys i övrigt? Jag kan ju inte spela golf så jag får se detta som en hobby.

Hur mycket kommer du att träna med laget?
– Tanken är väl att jag skall finnas tillgänglig två gånger i månaden. Skulle det behövas, om det krisar sig så finns jag tillgänglig mer.

Låt os säga att det blir en match som du kommer att spela, finns det något lag du mest skulle önska att det var emot?
– Nej, det gör det inte. Men jag vet vad du syftar på att jag skall svara. Jag spelar nog helst en hemmamatch men jag har inget så att det skulle vara mot Oddevold. Det är nog svårt, jag är så förknippad med Oddevold, avslutet jag hade med dom var väl kanske inte det allra bästa men det hade nog varit bättre för alla inblandade om jag fått spela mot Eskilsminne eller något sådant skulle jag tippa på.

Har du följt Grebbestad något under vandringen från div 4 till div 1
– Jag det har jag gjort och jag har varit imponerad av den. Jag hade den stora äran att få spela med Markus Svensson i Oddevold i några år. Det var när han gick tillbaka till Grebbestad som klättringen började. Jag har följt det men på avstånd om man säger så.

– Väldigt imponerande att en sådan liten ort och förening kan lyckas göra vandringen som dom gjort. Grebbestad var bra på slutet av 90-talet som var senaste storhetstiden. Då var alltid Grebbestad farliga och tuffa att möta. Detta är nu tillbaka med alla unga killar från trakten. Man värvar smart med unga killar som flyttar hit, så det har jag allt gjort.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, jobb osv?
– Jag är 37 år i år, gift, 2 barn, egenföretagare. För spontan – säger alltid vad jag tycker och tänker vilket kanske inte alltid är det smartaste. Men jag är rak!

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning?
– Fyra

Hur många felparkeringsböter har du fått?
– Fem

– Cola

Läser helst
– Internet

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Peter Forsberg

På en ödé ö, vem hade du velat ha med dig där?
– Min fru

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort då?
– Den är given, tennis!

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF än en gång
- Tack själv!

Peter Zwetsloot Isaksson