Intervju Peter Zwetsloot Isaksson

Han kom in som backup i fjol nr Grebbestad kmpade om serieseger. Fr ett par veckor sedan blev det klart att han fortstter som backup ven denna ssong, Peter Zwetsloot Isaksson.

Efter ett gng r i IK Oddevold framfr allt, dr det blev 181 seriematcher under 2016-2013 kommer nu Peter att spela fr Grebbestad.

Han tillhrde Grebbestad ven i slutdelen av fjolret men d blev det inga trningar (vad jag knner till, men som ni ser nedan blev det 1 st trning). Men denna ssong r tanken nd att han skal hlla igng och trna ngra gnger i mnaden.

Tjenare Peter. Du tillhrde ju Grebbestad ven under hsten i fjol men det r frst nu som jag ftt tillflle att prata med dig d du inte trnade med Grebbestad, s hjrtligt vlkommen!
Jo, jag gjorde en trning faktiskt. Peter Lillen Svensson var vl lite orolig infr sista seriematchen d Jonatan Hrenberg var sjuk eller vad det var. S han ville vl se status p mig. Men annars tack s hemskt mycket.

Det r nu ca tv veckor sedan du gjorde ett frsta pass med Grebbestad. Du har ju nd haft ett uppehll s hur kndes din kropp dagen efter?
Det var tufft faktiskt. Det var muskler som jag inte anvnt p i stort sett fyra r s det r klart att det var jobbigt men nd en ganska skn knsla att knna att man lever igen.

Du har en diger karrir bakom dig med mnga r i IK Oddevold, men vad har du gjort efter den tiden?
Jag har opererat mig fyra gnger, tv gnger i varje kn sedan jag slutade i Oddevold. Knna var ju en stor anledning till att jag slutade i Oddevold. Men fr tv r sedan hjlpte jag Svane lite i div 3. Jag spelade 4 eller 5 matcher fr dom samt ungefr lika mnga trningar.

S det r vl det jag gjort fotbollsmssigt sedan jag slutade i Oddevold.

Jag trffade dig en snabb svng nr du trnade fr 2 veckor sedan med Grebbestad. Du nmnde ngot fr ngon om en superrddning ngon gjorde nr du spelade ute i en match med Lysekil, den mste vi ju bara f hra lite mer om :-)
Du tnker p dig sjlv? Haha, Jag tror det var i slutet p 90-talet. Kan ha varit i brjan p 2000-talet som vi mttes i en b-lagsmatch? Jag fick den stora ran att spela forward i Lysekils FF som det var p den tiden. Jag fick ett grymt frisparkslge utanfr 16-metaren. Jag skt nog den bsta frisparken som ngonsin har skjutits p Fjlla IP i Lysekil. Bollen var p vg att borra sig rakt in i krysset, men dr, frn ingenstans lg du som ett streck och tippade bollen till en hrna.

Nog om den rddningen. Du bertta lite om hur det kommer sig att du r med i Grebbestad nu
Peter Svensson har tjatat p mig i flera omgngar att han ville att jag skulle komma upp som backup. Det har tagit ungefr ett r efter varje operation innan knet har lkt helt, eller transplantationen som jag gjort.

Nu knner jag att barnen r strre och jag mer tid och ngon gng i framtiden vill jag nog ha en trnarkarrir och det r lite svrt att komma tillbaka dit om man klippt banden med fotbollen. Nu fr jag dessutom lite inspiration av en trnare som jag aldrig tidigare varit under i Matti Demegrd. Jag har haft mnga trnare under mina r men det r alltid bra att f nya infallsvinklar hur man ser p fotbollen. Hobbys i vrigt? Jag kan ju inte spela golf s jag fr se detta som en hobby.

Hur mycket kommer du att trna med laget?
Tanken r vl att jag skall finnas tillgnglig tv gnger i mnaden. Skulle det behvas, om det krisar sig s finns jag tillgnglig mer.

Lt os sga att det blir en match som du kommer att spela, finns det ngot lag du mest skulle nska att det var emot?
Nej, det gr det inte. Men jag vet vad du syftar p att jag skall svara. Jag spelar nog helst en hemmamatch men jag har inget s att det skulle vara mot Oddevold. Det r nog svrt, jag r s frknippad med Oddevold, avslutet jag hade med dom var vl kanske inte det allra bsta men det hade nog varit bttre fr alla inblandade om jag ftt spela mot Eskilsminne eller ngot sdant skulle jag tippa p.

Har du fljt Grebbestad ngot under vandringen frn div 4 till div 1
Jag det har jag gjort och jag har varit imponerad av den. Jag hade den stora ran att f spela med Markus Svensson i Oddevold i ngra r. Det var nr han gick tillbaka till Grebbestad som klttringen brjade. Jag har fljt det men p avstnd om man sger s.

Vldigt imponerande att en sdan liten ort och frening kan lyckas gra vandringen som dom gjort. Grebbestad var bra p slutet av 90-talet som var senaste storhetstiden. D var alltid Grebbestad farliga och tuffa att mta. Detta r nu tillbaka med alla unga killar frn trakten. Man vrvar smart med unga killar som flyttar hit, s det har jag allt gjort.

Beskriv dig sjlv som person, lder, civilstnd, jobb osv?
Jag r 37 r i r, gift, 2 barn, egenfretagare. Fr spontan sger alltid vad jag tycker och tnker vilket kanske inte alltid r det smartaste. Men jag r rak!

Hur mnga gnger har du ftt bter fr fortkrning?
Fyra

Hur mnga felparkeringsbter har du ftt?
Fem

Favoritlag i fotboll?
Manchester United

Vrdens bsta lag?
Manchester United

Sveriges bste fotbollsspelare?
Lurigt... Christian Lycke

Vrldens bste fotbollsspelare?
Ronaldo

Hur kort r du
188 med skruvdubb

Hur lite vger du?
75 kg

Din bsta fot r?
Dubbelfotad

Godis?

Dricker helst?
Cola

Lser helst

En middag med en kndis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och t d?
Peter Forsberg

P en d , vem hade du velat ha med dig dr?
Min fru

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort d?
Den r given, tennis!

Tack s mycket och vlkommen till Grebbestads IF n en gng
- Tack sjlv!

Peter Zwetsloot Isaksson

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger p plats 15 i gjorda ml fr gif genom tiderna.

Sorterar man p bara a-lagsml ligger han 4:a efter J Sderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter ssongen 2017 gjort 75 och str med rets tv pytsar allts p 77. Tredjeplatsen inom rckhll!

Tittar man istllet p ml/match (fr spelar som gjort mer n ett ml) s ligger han tva med ett snitt p 0,77 ml/match. Etta r Bernt med 1,12 ml/match.

Pllana och J Sderlund trea och fyra p 0,71 resp 0,64 ml/match.

Distriktsmsterskap
I förrgår 18:45