Inför Grebbestad-Karlskrona

Efter två inledande förluster ar Grebbestad emot Karlskrona hemma på lördag. Återigen på Sparvalens konstgräs i Tanum. Motståndarna Karlskrona har öppnat med två raka kryss.

FK Karlskrona
Det är en tämligen ny klubb Grebbestad möter. 2012 bildades klubben som en sammanslagning av Karlskrona AIF och Lyckeby GoIF. 2016 nådde man div 1 genom att vinna div 2 Södra Götaland.

I Karlskrona AIF spelade 1991 Christian Fredriksson. Christian som 18 år (!) senare blev spelare för Grebbestads IF 2009 och gjorde där 10 matcher.

Karlskrona öppnade med 1-1 hemma mot Oddevold och i förra omgången blev det 2-2 borta mot Ängelholm. Detta efter en sen kvittering och dramatik an man lugnt säga. För efter 89 minuter tog Ängelholm ledningen med 2-1 och såg då ut att ta tre poäng. Men efter 91 minuter kom en mäktig kvittering genom Karl Lindqvist som i snäv vinkel tog med sig bollen med låret och sedan pangade in en volley högt vid första stolpen. Fantastiskt vackert mål, ett drömmål helt enkelt!

Grebbestads IF
Bortamatchen mot Torns IF blev en förlust med 2-1 och mot resultatet finns inget att protestera mot. Torn vann rättvist och hade det inte varit för en fantastisk Jonatan Hårenberg hade förlusten blivit större. Torn spelade fysiskt och även om Grebbestad kände till detta hade vi för dagen inget försvar mot den biten.

Sedan blev matchen oerhört ryckig för Grebbestad. Tobias Carlsson fick för andra gången kliva av tidigt. Sedan blev Mathias Hegeland utvisad efter 64 minuter. Nytt mittbacksbyte då Jimmie Larsson fick kliva av. Dessutom fick Jonas Henriksson en armbåge och spräckte läppen rejält och han tvingades besöka Lunds sjukhus efter matchen. - Jag är nu sydd och klar för match på lördag, meddelade Jonas spelarbussen som var på hemväg (Jonas körde själv).

Med Mathias Hegeland avstängd och Tobias Carlsson skadad så blir det ändringar i start-11:an. Hur dessa ser ut för vi se på lördag.

Såg lite av dagens träning och humöret är på topp hos grabbarna. Dessutom glädjande att se Mergim Berisha åter på planen. Ja, då inte som fotbollsspelare utan löpandes som ett led i upptrappning av sin träning. Om dryga veckan hoppas Mergim på att få börja lite lätt med boll om han får av Matti Demegård som gör en bedömning av hur Mergims rehab gått.

Hur länge blir då Tobias Carlsson borta? Svårt att säga något om men enligt Tobias känns det inte lika illa som när han fick en liknande känning i matchen mot Trollhättan på försäsongen.

Christian Fredriksson, spelare i Grebbestad och Karlskrona (AIF)
Mer om spelaren som spelat i Grebbestad och Karlskrona Christian Fredriksson på Grebbestads hemsida. Eller Christian Fredriksson på Wikipedia.

Christian kommer förmodligen och tittar på matchen, vem håller han då på? :-)

Då detta är första matchen mot Karlskrona IF så hoppar vi av naturliga skäl statistikdelen som vi brukar ha med.

Tabell
1. Tvååker 6p +2
2. Torn 6p +2
3. Mjällby 4p +3