Resa till Lund för match mot Torns IF

Det blir ett nykomlingsmöte i Lund till helgen då hemmalaget Torns IF tar emot Grebbestads IF. Båda lagen var inblandade i matcher som slutade 1-2 i premiären. Men det var till Torns fördel då dom var bortalag och gick segrande medan Grebbestad hemmaföll.

Torns IF Torns IF bildades 1965. Liksom för Grebbestad blev det 2017 serieseger och avancemang till div 1 för första gången.

Målvakten Philip Mårtensson blev utsedd till div 2’s bästa målvakt under 2017 och är kvar även i år.

Det jag hittar på deras hemsida om träningsmatcher såser det ut som åtta matcher som gett sex vinster och två förluster. Förluster mot Tvååker och Hittarp.

Seriepremiären var ett Lund derby som vanns borta med 1-2. Man fick en smakstart då man tog ledningen efter knappa tre minuter då man sate en frispark från egenplanhalva då hemmamålvakten stod långt ut.

Efter tio minuter ökade man på till 0-2 och det såg bra ut. Men tidigt i andra halvlek kom en reducering av Lund, 1-2 och det var match igen.

Men i kampen om poäng så drog sig Lund på en utvisning (dryga 60 min) vilket gjorde det lite lugnare för Torn.

Men på slutet fick Torns målvakt ändå göra en bra räddning i min 90 innan domaren blåste av matchen efter 97 minuters spel och tre poäng till Torn.

Så här sa lagets tränare till Torns hemsida efter matchen:

Tränare Richard ”Kalle” Ringhov sammanfattar dagens insats:
”- Att få en sådan här start i seriespelet är helt fantastiskt. Att det sedan är ett derby gör inte saken sämre. Vi äger första halvlek och vi bör stänga matchen redan där men tyvärr gör vi bara två mål.
I andra halvlek blir det nervöst när LBK kvitterar direkt. Tycker ändå vi ligger rätt i våra positioner. Visst, det blir några hörnor men det reder vi ut.
Nu njuter vi av detta ordentligt.”

Grebbestads IF För Grebbestads del blev det förlust 1-2 mot tippade topplaget Oskarshamn. Spelmässigt var det ändå inget som skrämde mig. Och hade det inte varit för en viss Peiman Eliassi så tror jag nog Grebbestad tagit poäng och kanske kunde vunnit matchen.

Spelmässigt var Grebbestad mist lika bra som Oskarshamn. Det var väl bara i inledningarna av de båda halvlekarna som Oskarshamn var bättre. Sedan jobbade Grebbestad sig in i spelat och avslutade bättre i båda halvlekarna.

Spelmässigt bra men visst behöver det hända lite mer framåt där vi kanske inte skapade allt för mycket.

Matchens alla tre mål kom på fasta. Peiman Eliassi drog in en frispark från håll innan Tobias Carlsson kunde kvittera på en hörna. Men längsta strået drog alltså Oskarshamn som drog in en frispark till genom Peiman Eliassi.

Grebbestad tvingades till ett byte i paus där målskytten Tobias Carlsson fick kliva av. Tränarteamet valde att att plocka av honom då han hade lite ”känning”. Hinner han bli klar? Ja det får vi väl se på lördag.

Har själv inte varit på dagens träning så jag vet inget om eventuellt andra problem med spelare utan vi hoppas på att alla utom Mergim Bersha är tillgängliga.

Då detta är första matchen mot Torns IF så hoppar vi av naturliga skäl statistikdelen som vi brukar ha med.

Tabell
1:a Ängelholm 3p +2
2:a Torns IF 3p +1
12:a Grebbestad 0p -1

Skytteligan
1. Peiman Eliassi, Oskarshamn, 2 st
2. Tobias Carlsson, Grebbestad, 1 st
2. Andreas Åkerlund, Torns IF, 1 st
2. Niklas Nilsson, Torns IF, 1 st

Omgång 2
2018-04-14 15:00 Torns IF - Grebbestads IF
2018-04-14 16:00 Oskarshamns AIK - Tvååkers IF
2018-04-14 16:00 Utsiktens BK - Åtvidabergs FF
2018-04-14 16:00 Kristianstad FC - Lunds BK
2018-04-15 16:00 Mjällby AIF - Skövde AIK
2018-04-15 16:00 Ängelholms FF - FK Karlskrona
2018-04-15 16:00 Ljungskile SK - Eskilsminne IF
2018-04-16 19:00 IK Oddevold - Husqvarna FF

Torns IF

Ont i halsen i dag!
Ensam hejarklack i går på Skarsjövallen!
Ni får ordna en hejarklack med ledare även till bortamatcherna.
Lycka till i resten av serien!
Mvh Jonas

Div I Södra