Lukas Berntsson – nästa stora Grebbestadstalang

Dom senaste åren har Grebbestad fostrat fram talanger som Gustav Henriksson och David Edvardsson som båda spelat i pojklandslaget. Dessutom har Victor Edvardsson varit på landslagsläger. Nästa talang då? Jo, det är Lukas Berntsson som till helgen skall till Bosön!

Se bilder på Lukas Berntsson på dagens träning

Det är till ett slags landslagsläger ”light” (stegen under landslaget) som Lukas fått en kallelse där lägret i vanlig ordning går på Bosön, 16-19 april.

Varje distrikt får normalt 1-2 medan Bohuslän bara fick 1. Skåne, Stockholm och Göteborg har 2-3 platser. Bohusläns plats gick alltså till Lukas Berntsson. Stort Grattis säger vi från Grebbestads IF.

Hemsidan passade naturligtvis på att ta en pratstund med Lukas.

Hej Lukas, allt bra?
– Ja, allt är bra!

Vem är egentligen Lukas Berntsson?
– Jag är 16 år. Går i Tanumskolan Jag gillar och spelar mycket fotboll. Jag spelar med 15-17 års-laget och andralaget.

Vilken typ av spelare är du?
– Jag är ju back så jag är en ganska defensiv spelare. Men jag gillar att ibland driva upp och jag är en ganska aggressiv försvarare.

Du har blivit kallad till läger på Bosön, berätta
– Ja, det var väldigt roligt. Det var lite oväntat men jag är väldigt glad för möjligheten.

Antar det var en riktigt go känsla när du fick beskedet?
– Ja, det var en riktigt go känsla. Jag hade ju inte trott jag skulle få möjligheten men nu får man satsa hårt.

Jämnårig med David Edvardsson och ni har spelat ihop sedan ni var 7 år. En sporre för dig med att satsa hårdare när David kommit med i landslaget?
– Ja, det var roligt när David kom med. Som barndomskompisar är det en stor sak att vi båda kommit så här långt, att koma till Bosön. Jag har alltid försökt ta ett steg i taget och försöka koma med till Bosön när David gjort det. Jag kör på så mycket jag kan.

I vintras var du även med och tränade med a-laget under november månad. Hur var det?
– Det var väldigt kul. En bra upplevelse och man lärde sig mycket. Bra av a-laget att ge oss den möjligheten.

Dom är inga övermän och det jag såg av dig där såg riktigt bra ut. Har du som målsättning att komma med i a-truppen så snart det går?
– Just nu tänker jag mest på 15-17 års-laget och andralaget men visst hade det varit roligt att komma med i a-lagets trupp. Det kan nog ta ett tag till men jag hoppas att den tiden kommer.

I lördags åkte jag förbi Sparvallen i Tanum vid 12-tiden, där Grebbestad spelade sin seriepremiär vid kl. 15, då såg jag Björn och Lukas Berntsson ute på planen. Brukar du träna lite extra och då pappa Björn som tränare?
– Ja det stämmer. Inför Bosön har vi tränat lite extra på Sparvallen och även uppe på löparbanorna. Vi brukar ta varje tillfälle som kommer och köra lite extra.

Okej Lukas, då tackar vi och önskar Lycka till på Bosön?
– Tack så mycket

Lukas Berntsson

GIF visar väldigt stark moral

Div I Södra