Welcome Ahmed Abdultaofik

Han har tränat med Grebbestad sedan i januari, dryga tre månader. Han blev klar för Grebbestad och registrerad hos Svenska Fotbollsförbundet för ca tre veckor sedan. Men det är först nu som han fått okej av Migrationsverket och därmed kan spela för Grebbestad.

Ahmed Abdultaofik blev spelklar i slutet av förra veckan och intervju nedan gjordes då. Men av olika anledningar hann vi inte med att publicera nyheten.

Men ni som såg Grebbestads premiär förstod att han var spelklar och ni kunde även läsa om detta i Bohusläningens nätsida på fredag.

När ni läser så beakta att detta gjordes under förra veckan.

-----------------------------------------------

Efter en segdragen historia är han äntligen spelklar. Taofik, som han kallas bland övriga spelare i Grebbestad, ville tidigt till Grebbestad. Med ett utvisningshot över sig började processen för att få honom spelklar.

Och bara för en vecka sedan kom ett besked som tydde på att det så mörkt ut. Men Grebbestad gav inte upp utan har jobbat in i det sista och nu, med bara två dagar kvar till seriepremiären kom beskedet. Ahmed Abdultaofik får spela för Grebbestad!

Hej Ahmed Abdultaofik, hjärtligt välkommen till Grebbestad
– Tack, tack så mycket!

Du har tränat med Grebbestad sedan januari, d har spelat sex st träningsmatcher med laget. Äntligen är du klar, hur känns det?
– Det känns underbart. Jag har inte kunnat spela fotboll som proffs på lång tid nu och äntligen är jag tillbaka. Det har tagit lång tid att få allt klart men äntligen är vi där. Jag är jätteglad.

Hur trivs du i Grebbestads IF?
– Bra, Mycket bra. Bra och trevliga lagkompisar. Bra folk runt laget, ledarna. Allt har bara varit bra hittills och det känns som jag har kommit hem vilket är viktigt.

Hur jobbigt är det att leva med ett utvisningshot över sig? Att inte veta om och när det kan hända
– Det är ingen skön känsla. Man vet inte vad som kommer att hända. Får man stanna ett år eller måste man åka tillbaka. Man är liksom mitt emellan, man vet inte vad som skall hända. Man får bara hoppas på det bästa, att man får stanna. Det är det jag gjort, hoppas på att få stanna. Folk nära mig har varit med på resan och hoppats med mig och äntligen är det klart.

Seriestarten närmar sig raskt. Hur har det känts att inte veta om man kommer att få spela eller inte?
– Att ha få vara med laget, lagkompisarna, tränarna, sportchefen, alla runt laget nästan varje dag har gjort att det känts som det kommer att ordna sig. Dom har gjort att jag har kunnat vara positiv hela tiden och jag har kunnat förbereda mig för den här dagen, för första matchen. Jag har hela tiden trott att jag skall kunna vara med och spela och därmed har jag förberett mig för det.

Hur tacksam är du för att Grebbestad har kunnat hjälpa dig att få speltillstånd?
– Jag saknar ord för den hjälpen, jag hittar inte orden, att kunna tacka dom ordentligt. I dom flesta fall hade en klubb sagt nej, för det är för mycket jobb bakom för att lösa speltillståndet. Jag är så tacksam för allt dom gjort för att hjälpa mig så här långt. Men jag saknar egentligen ord för att tacka dom tillräckligt mycket. Jag är tacksam och kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget för att kunna ”betala tillbaka”.

Är du en väldigt glad människa? Alltid när jag ser dig så ler du
– Ja faktiskt. Jag blir sällan arg för utom på planen, under match. Då kan jag vara aggressiv i spelet. Men på träningar och utanför planen med lagkompisarna så har jag alltid positiva vibrationer vilket är bra.

Hoppas du få spela direkt i första matchen?
– Ja det hoppas jag. Men konkurrensen är hård och ingen kan vara säker på sin plats. Man kan inte tro att man skall få spela varje match utan man måste kämpa för det. Alla måste kämpa för en plats vilket är bra. Men jag hoppas på en startplats

Är det tuffare i Grebbestad än vad det var i Uddevalla?
– Nej, det tycker jag inte. Det är kul och jag gillar sättet laget spelar på vilket gör det enklare och lättare att komma in i laget. Det är inte tuffare än i Uddevalla men det är roligare.

Okej Ahmed Abdultaofik, det var allt för nu så hörs vi lite senare med en längre intervju
– Tack så mycket.

Sportchefen Peter Svensson, Sedan januari har ni kämpat för att få Ahmed Abdultaofik spelklar. Efter en lång kamp är det äntligen klart
– Ja vi har kämpat med olika myndigheter. Det är ju något nytt för oss då vi inte varit pålästa nog själva och har då blivit kastade mellan olika myndigheter och förvaltningar. Men nu är vi äntligen i mål med detta vilket känns riktigt bra.

Ahmed Abdultaofik har ju varit klar hos Svenska fotbollsförbundet ett tag. När var ni klara där?
– Det har varit klart i två tre veckor där. Vi har egentligen bara väntat på ett papper från Migrationsverket där det står att han får lov att spela fotboll i Sverige fram tills hans mål avgörs i Migrationsdomstolen. Fram tills dess vet vi nu att han får spela för oss.

Kan det hända att målet kommer upp mitt under serien och att han då måste lämna landet?
– Det kanske det skulle kunna bli. Men tänker man logiskt borde han få stanna kontraktet ut men ibland är inte sådant här alltid logiskt.

Det är en riktigt go kille som kommit in fint i gruppen
– Ja, det är en superkille på alla sätt och vis. Sedan är det en väldigt bra fotbollsspelare och han är en av få som har erfarenhet från spel i högre serier. Han har ju spelat i superettan med Ljungskile och Assyriska. Så det känns perfekt att få han klar nu dagarna före seriestarten.

Ahmed Abdultaofik

Önskar resenärer på linjen Siljevi - Arena Oskarshamn en go och härlig resa i GIF-bussen till och från dagens match !!
Vi är stolta över era prestationer att komma till och spela i div. 1, bara så ni vet !!

Div I Södra
2018-10-13 14:00