Welcome Ahmed Abdultaofik

Han har trnat med Grebbestad sedan i januari, dryga tre mnader. Han blev klar fr Grebbestad och registrerad hos Svenska Fotbollsfrbundet fr ca tre veckor sedan. Men det r frst nu som han ftt okej av Migrationsverket och drmed kan spela fr Grebbestad.

Ahmed Abdultaofik blev spelklar i slutet av frra veckan och intervju nedan gjordes d. Men av olika anledningar hann vi inte med att publicera nyheten.

Men ni som sg Grebbestads premir frstod att han var spelklar och ni kunde ven lsa om detta i Bohuslningens ntsida p fredag.

Nr ni lser s beakta att detta gjordes under frra veckan.

-----------------------------------------------

Efter en segdragen historia r han ntligen spelklar. Taofik, som han kallas bland vriga spelare i Grebbestad, ville tidigt till Grebbestad. Med ett utvisningshot ver sig brjade processen fr att f honom spelklar.

Och bara fr en vecka sedan kom ett besked som tydde p att det s mrkt ut. Men Grebbestad gav inte upp utan har jobbat in i det sista och nu, med bara tv dagar kvar till seriepremiren kom beskedet. Ahmed Abdultaofik fr spela fr Grebbestad!

Hej Ahmed Abdultaofik, hjrtligt vlkommen till Grebbestad
Tack, tack s mycket!

Du har trnat med Grebbestad sedan januari, d har spelat sex st trningsmatcher med laget. ntligen r du klar, hur knns det?
Det knns underbart. Jag har inte kunnat spela fotboll som proffs p lng tid nu och ntligen r jag tillbaka. Det har tagit lng tid att f allt klart men ntligen r vi dr. Jag r jtteglad.

Hur trivs du i Grebbestads IF?
Bra, Mycket bra. Bra och trevliga lagkompisar. Bra folk runt laget, ledarna. Allt har bara varit bra hittills och det knns som jag har kommit hem vilket r viktigt.

Hur jobbigt r det att leva med ett utvisningshot ver sig? Att inte veta om och nr det kan hnda
Det r ingen skn knsla. Man vet inte vad som kommer att hnda. Fr man stanna ett r eller mste man ka tillbaka. Man r liksom mitt emellan, man vet inte vad som skall hnda. Man fr bara hoppas p det bsta, att man fr stanna. Det r det jag gjort, hoppas p att f stanna. Folk nra mig har varit med p resan och hoppats med mig och ntligen r det klart.

Seriestarten nrmar sig raskt. Hur har det knts att inte veta om man kommer att f spela eller inte?
Att ha f vara med laget, lagkompisarna, trnarna, sportchefen, alla runt laget nstan varje dag har gjort att det knts som det kommer att ordna sig. Dom har gjort att jag har kunnat vara positiv hela tiden och jag har kunnat frbereda mig fr den hr dagen, fr frsta matchen. Jag har hela tiden trott att jag skall kunna vara med och spela och drmed har jag frberett mig fr det.

Hur tacksam r du fr att Grebbestad har kunnat hjlpa dig att f speltillstnd?
Jag saknar ord fr den hjlpen, jag hittar inte orden, att kunna tacka dom ordentligt. I dom flesta fall hade en klubb sagt nej, fr det r fr mycket jobb bakom fr att lsa speltillstndet. Jag r s tacksam fr allt dom gjort fr att hjlpa mig s hr lngt. Men jag saknar egentligen ord fr att tacka dom tillrckligt mycket. Jag r tacksam och kommer att gra mitt bsta fr att hjlpa laget fr att kunna betala tillbaka.

r du en vldigt glad mnniska? Alltid nr jag ser dig s ler du
Ja faktiskt. Jag blir sllan arg fr utom p planen, under match. D kan jag vara aggressiv i spelet. Men p trningar och utanfr planen med lagkompisarna s har jag alltid positiva vibrationer vilket r bra.

Hoppas du f spela direkt i frsta matchen?
Ja det hoppas jag. Men konkurrensen r hrd och ingen kan vara sker p sin plats. Man kan inte tro att man skall f spela varje match utan man mste kmpa fr det. Alla mste kmpa fr en plats vilket r bra. Men jag hoppas p en startplats

r det tuffare i Grebbestad n vad det var i Uddevalla?
Nej, det tycker jag inte. Det r kul och jag gillar sttet laget spelar p vilket gr det enklare och lttare att komma in i laget. Det r inte tuffare n i Uddevalla men det r roligare.

Okej Ahmed Abdultaofik, det var allt fr nu s hrs vi lite senare med en lngre intervju
Tack s mycket.

Sportchefen Peter Svensson, Sedan januari har ni kmpat fr att f Ahmed Abdultaofik spelklar. Efter en lng kamp r det ntligen klart
Ja vi har kmpat med olika myndigheter. Det r ju ngot nytt fr oss d vi inte varit plsta nog sjlva och har d blivit kastade mellan olika myndigheter och frvaltningar. Men nu r vi ntligen i ml med detta vilket knns riktigt bra.

Ahmed Abdultaofik har ju varit klar hos Svenska fotbollsfrbundet ett tag. Nr var ni klara dr?
Det har varit klart i tv tre veckor dr. Vi har egentligen bara vntat p ett papper frn Migrationsverket dr det str att han fr lov att spela fotboll i Sverige fram tills hans ml avgrs i Migrationsdomstolen. Fram tills dess vet vi nu att han fr spela fr oss.

Kan det hnda att mlet kommer upp mitt under serien och att han d mste lmna landet?
Det kanske det skulle kunna bli. Men tnker man logiskt borde han f stanna kontraktet ut men ibland r inte sdant hr alltid logiskt.

Det r en riktigt go kille som kommit in fint i gruppen
Ja, det r en superkille p alla stt och vis. Sedan r det en vldigt bra fotbollsspelare och han r en av f som har erfarenhet frn spel i hgre serier. Han har ju spelat i superettan med Ljungskile och Assyriska. S det knns perfekt att f han klar nu dagarna fre seriestarten.

Ahmed Abdultaofik

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger p plats 15 i gjorda ml fr gif genom tiderna.

Sorterar man p bara a-lagsml ligger han 4:a efter J Sderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter ssongen 2017 gjort 75 och str med rets tv pytsar allts p 77. Tredjeplatsen inom rckhll!

Tittar man istllet p ml/match (fr spelar som gjort mer n ett ml) s ligger han tva med ett snitt p 0,77 ml/match. Etta r Bernt med 1,12 ml/match.

Pllana och J Sderlund trea och fyra p 0,71 resp 0,64 ml/match.

Distriktsmsterskap
I förrgår 18:45