Ny poäng för Grebbestad

Grebbestad lyckades ta en poäng borta mot serietrean Finlandia/Pallo genom att spela 0-0. Men man var riktigt illa ute i början på den andra halvleken.

Finlandia/Pallo var det lag som öppnade matchen piggast och Pauli Lepistö kunde med springa sig fri efter åtta minuter men lättar bollen över målet.

Grebbestad jobbade sig in i matchen och Daniel Visone hade ett bra skott som målvakten i F/P Magnus Andersson släppte en retur på men Magnus var snabbt framme och tog hand om bollen själv.

Planen var blöt efter regn som kommit före matchen och detta hjälpte F/P till en ny bra chans då bollen studsade fel för Grebbestads försvar och Alexander Kolétic blev fri med Tomas Meijer i Grebbestads mål som dock var ute snabbt och kunde rädda.

I slutet av halvleken hettade det lite mellan lagen då F/P spelade lite tufft och Martin Kallin blev däckad av en armbåge.

Otto Jahnson-Bock hade ett bra läge för Grebbestad men avslutade tamt och i stället var F/P nära ledningen när Alexander Kolétic på nytt blev fri men sköt utanför.

Gif illa ute

F/P öppnade klart bäst i den andra halvleken och här var Grebbestad riktigt illa ut. Pauli Lepistö och Karl-Axel Alphede hade båda bra lägen innan matchens kanske bästa chans kom.

Det var Pauli Lepistö som prickade ribban efter en snabb kontring för F/P efter 61 minuter. Och bara två minuter senare var det en ny chans för F/P när Fredrich Grahn nickade på en hörna.

Grebbestad lyckades reda ut F/P’s hårda press och man jämnade åter ut spelet för att sista kvarten spela mycket bra. Daniel Visone fick ett par bra skottlägen och Martin Johansson sköt ett skott som Magnus Andersson hade vissa problem med och tappade bollen till en hörna. Daniel Visone hade ytterligare ett skottläge men Magnus Andersson räddade säkert.

Matchens sista målchans gick till F/P när Alexander Kolétic fick ett bra nickläge med bara 10 sekunder kvar av ordinarie tid men Tomas Meijer räddade säkert.

– Jag är väldigt nöjd med matchen hur vi genomför den taktiskt. Vi spelar med stort hjärta och kämpar till oss en poäng. Med lite tur hade vi kunnat vinna men å andra sidan hade F/P en del bra chanser med.

Bäst i Grebbestad var backlinjen tillsammans med målvakten Tomas Meijer samt mittfältets Markus Svensson.

På fredag är det dags för nästa match då man möter Ytterby i ny viktig match.

16.00 idag lämnade GIF-bussen Siljevi för ca 40 mil resa till Kosta, där det blir övernattning på hotell. Imorgon knappa 10 mil till Karlskrona och Västra Mark för match mot FK Karlskrona.
Hemmavarande GIF-supporters önskar resenärerna god tur och en trevlig helg.
Vi håller alla tummar och kommer att följa matchen på Ettanplay.

Div I Södra
2018-09-15 15:00