Frisparksmål fällde Grebbestad i premiären

Peiman Eliassi, förre Ljungskilespelaren, förstörde Grebbestad hemmapremiär genom att sätta två frisparksmål. Då hjälpte det inte att Tobias Carlsson satte Grebbestads första mål i div 1 utan det blev en hedersam förlust 1-2 (1-1) mot Oskarshamn.

Första halvlek
Oskarshamn var piggast i inledningen av matchen. Laget, med ambitioner på superettan, tog kommandot och Grebbestad blev i början av med bollen lite för enkelt.

0-1 kom tidigt. Oskarshamn fick en frispark långt ute till höger och Peiman Eliassi sköt direkt oh bollen smet förbi Jonatan Hårenberg till 0-1 efter tio minuter. Men frisparken var en bit utifrån och såg kanske lite för lätt ut?

Men Grebbestad respons var snabbt. I den 14:e minuten fick man en hörna som Hampus Furublad slog. Hårt längs backen hittade bollen fram till Tobias Carlsson som klippte in 1-1 till ett enormt jubel på Sparvallen i Tanumshede.

Men Tobias fick även känning i baksida och fick sedan lämna planen efter 45 minuter av säkerhetsskäl.

Efter 19 minuter fick Oskarshamn en frispark i bra läge. Peiman Eliassi sköt men rakt i muren. Returen gick tillbaka till Peiman Eliassi som sköt på nytt och Jonatan Hårenberg fick rädda till en hörna.

Just denne Peiman Eliassi var väl den som märktes i Oskarshamn och utan honom tror jag knappast Oskarshamn hade vunnit matchen.
Men efter detta handlade det mer om Grebbestad som tog över spelet men det var tunt med farliga chanser framåt.
I stället var det just Peiman Eliassi som kom på vänsterkanten och slog att bra inlägg som dock kom hårt i bröstet på Sonny Karlsson och bollen smet utanför.

Några chanser fick ändå Grebbestad. Tobias Carlsson lyfte in en frispark efter 25 minuter som vanns av Anton Henriksson som nickade mot mål och så när hade Viktor Adebahr fått ett fint läge men Filippos Sachsanisis hann ut och fick bort bollen.

Grebbestad kom till några halvchanser men kom inte riktigt rätt för att det skulle bli en bra chans. Anton Henriksson och Tobias Luvenberg var det som fick nästanlägen men inte lyckades fullt ut.
I stället var det Peiman Eliassi som var nära igen efter 44 minuter då han tog emot och snabbt vände runt och sköt bra men precis utanför.

En bra halvlek av Grebbestad men vassast var Oskarshamn genom Peiman Eliassi.

Andra halvlek
I pausen gjorde så Grebbestad ett byte med målskytten Tobias Carlsson som klev av och Ulrik Karnström kom in.

Oskarshamn gick direkt på avspark upp i anfall och fick en frisark precis tanför straffområdet efter bara 35 sekunders spel.

Och klockan hann ticka fram till minut 47 när Peiman Eliassi klippte till på frisparken som återigen gick direkt i mål, 1-2. Riktigt tungt efter Grebbestads fina avslutning på första halvlek.

Efter målet verkade Grebbestad falla ihop för en stund och det blev mycket Oskarshamn då Grebbestad inte kom någon vart.

Oskarshamn hade fem minuter senare en boll till inne efter snabbt anfall och inspel till Sonny Karlsson som dock var offside när han slog bollen i mål.

Efter 55 minuter kunde Anton Agebjörn bryta och starta ett anfall där han fick in bollen till Peiman Eliassi som sköt bra men strax utanför.

Efter en svag period av Grebbestad fick man till ett bra anfall efter 59 minuter då Hampus Furublad och Anto Henriksson väggspelade och Hampus slog ett farligt inspel mot mål där dock Oskarshamnsförsvaret var först på boll och rensade undan.

Och nu började Oskarshamn dra sig tillbaka, medvetet eller om det var Grebbestad som kom in i matchen igen? Hur som helst blev det återigen Grebbestad som var starkare spelmässigt i avslutningen av halvleken.

Oskarshamn gjorde vad man kunde för att dra ner på tempot vid frisparkar, inkast och insparkar. Allt för att Grebbestad inte skulle få något flyt i spelet.

Även om Grebbestad kom upp mer i spelet så hände det inte så mycket framåt och man hade egentligen fasligt svårt att få till lägen.

I stället kontrade Oskarshamn efter 90 minuter och Sonny Karlsson kom till avslut i snäv vinkel och Jonatan Hårenberg kunde rädda skottet.

Därmed kunde matchen sluta 1-2. Rättvist till chanser men i spelet stod Grebbestad ändå upp bra men man måste få till lite mer framåt.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, det blev en förlust 1-2 i premiären i en ganska jämn match .
- Ja. Man är riktigt riktigt besviken efter matchen nu. Jag tycke att vi är värda en poäng om vi ser till spelet ut på banan. Dom gör med kvalité två stycken frisparksmål vilket gjorde att dom vann matchen med 1-2. Inte bara det, det är klart att dom gjorde det svårt för oss i vårt anfallsspel. Men sett till matchen som helhet skall vi ha en poäng.

Oskarshamn öppnade bäst och satte 0-1. Men vi kom bättre in i spelet efter vårt 1-1
- Ja. Första 10 var lite försiktigt och dom var lite hetare och började bättre än vad vi gjorde. Efter vårt mål tycker jag att resten av halvleken är stundtals bra. Bra speluppbyggnad från backlinjen men det var inte tillräckligt bra sista 1/3-delen för att omvandla det till bra målchanser.

Tidigt 1-2 på en ny frispark i början av andra halvlek. Tyckte det såg ut som vi blev lite paralyserade en period efter målet
- Jag håller väl inte med om att vi blev paralyserade. Jag tycker det blev en ryckig halvlek. Hela halvleken är det, det blir mycket frisparkar, skador som gör att det blir långa avbrott. Halvleken är ingen bra fotbollshalvlek om man skall försöka vara objektiv.

Vi kom tillbaka starkt i slutet av halvleken men hade svårt att skapa heta chanser
- Vi försökte coacha och bli vassare framåt men vi lyckades inte få några vassa avslut. Vi har två bra nästanlagen där man hade hoppats på att det skulle bli bra avslut men, nej, det gick inte och det präglade matchen. Vi hade återigen lite svårt att skapa klara målchanser.

Tobias carlsson klev av i paus. Hur illa är det med honom?
- Det är inte så illa. Vi hade en diskussion om han skulle fortsätta. Men vi plockade av honom av säkerhetsskäl. Detta är 1 av 30 matcher och skulle han förvärra skadan kan han bli borta många matcher och det ville vi inte riskera. Förhoppningsvis var detta ett bra beslut och at han då snart är tillbaka på planen.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker Tobias Carlssons första halvlek var väldigt bra. Det är nog det som sticker ut lite grann tycker jag.

GIF-Oskarshamns AIK 1-2 Oskarshamns AIK Historiska första div 1-målet av Tobias Carlsson 35 bilder från Grebbestad-Oskarshamn

Gött med en seger till!!

Div II Norra Götaland
Igår 14:00

VÅRGÅRDA IK
2-3

Tånga Hed, Vårgårda
Div II Norra Götaland
2019-06-20 19:00
VÄNERSBORGS IF (h)
Siljevi, Grebbestad


 
HIF/GIF div. 6
Stångenäs AIS (b)
Idag 15:30
Brastad Arena konstgräs

HIF/GIF div. 6
Svarteborg FK (h)
2019-06-19 19:00
Sundvallen

GIF/HIF div. 5
Vallens IF (b) 0 - 3
Igår 13:00
Stora Höga IP konstgräs

GIF/HIF div. 5
Smögens IF (h)
I övermorgon 19:00
Siljevi