2 dagar kvar – Seriepremiär mot Oskarshamn

Äntligen är vi framme. Det som alla fotbollsspelare ser fram emot under tunga januari och februari och delvis mars. Seriepremiären! Och att i en ny serie få ha den på hemmaplan är stort. Hemma blir i detta fall Sparvallen och konstgräs även om alla hade önskat att Siljevi var spelbar.

Oskarshamns AIK OAIK bildades 1922 och man är relativt nya på denna nivån liksom Grebbestad. Dock har OAIK varit med i div 1 sedan säsongen 2014.

Då man snart fyller 100 år har man ett tydligt mål fram till den säsongen och det är: Superettan.

Spelare som varit med i allsvenskan eller superettan:
Anton Angebjörn är en spelare med allsvensk rutin från Kalmar FF under säsongen 2013 där han spelade tre matcher. Då han inte fick förlängt gick han till Oskarshamn där han spelat sedan dess.

Peiman Eliassi kommer från början från Kalmar AIK FK. Han har spelat i superettan för Ljungskile som han tillhörde under tre säsonger.

Johan Niklasson har spelat i allsvenskan och superettan med Åtvidaberg samt i superettan med Värnamo. Moderklubben är just OAIK som han återvände till 2014.

Upgifter från ovan är hämtade från Wikepedia som även nämner Mikael Axelsson och Anton Henningsson men på dessa hittar jag inte uppgifter på vart dom varit.

Ser vi på försäsongen så har OAIK spelat nio matcher. Av dessa har man vunnit sex st och förlorat två. Ett kryss därmed.

Resultatmässigt har det sett bra ut med klara tremålssegrar för det mesta. Förlusterna har kommit mot IFK Berga med 2-0 samt mot vår serie största favorit, Mjällby AIK, med 4-1.

På svenska spel är Oskarshamn tredje favorit till seriesegern så det blir till att bekänna färg direkt för vårt Grebbestad.

Oskarshamn blev i fjol femma i div 1 södra.

Christoffer Christensson var i fjol lagets bäste målskytt med 13 mål, varav tre var straffar.

Oskarshamn spelar i helvitt.

Grebbestads IF Läget i Grebbestad ser bra ut inför premiären. Jag har inte varit på plats på dagens träning så jag vet ej om man drabbats av något tråkigt som skada inför seriestarten. Men annars har det sett bra ut och så sent som i tisdags när jag intervjua Matti Demegård fanns bara Mergim Berisha på skadelistan. Låt oss hoppas att det håller sig så.

Träningarna har sett mycket bra ut med högt och intensivt tempo och man kan höra på spelarna att det närmar sig. Helt klart har man taggat upp.

Match mot tredjehandsfavoriten Oskarshamn blir givetvis tufft liksom alla matcher då vi klivet upp ett snäpp. Men samtidigt skall Grebbestad absolut inte behöva vara rädda för motståndet. Sista träningsmatchen var mot andrahandsfavoriten Ljungskile och matchen slutade 0-0. Detta i en match där Grebbestad var lite bättre under första 45 minuterna och Ljungskile hade andra halvlek. Visst, man kanske kunde önskat att vi hade skapat lite mer framåt. Däremot såg det bra ut bakåt även om Ljungskile fick några bra lägen. Men ändå klart bästa matchen defensivt i år och det började se lite ut som i fjol med stabilt försvarsspel.

Då detta är första matchen mot Oskarshamn så hoppar vi av naturliga skäl statistikdelen som vi brukar ha med.

GIF visar väldigt stark moral

Div I Södra
I förrgår 16:00