Update 2 april: Tyvärr går det ju inte så snabbt .... Tropisk värme över Grebbestad från påskaftonskvällen ...

Efter nattens kraftfulla väderomslag har vi fått helt nya förutsättningar inför seriepremiären i div. 1 Södra 2018. Orsaken till den enorma värmen är de kraftiga och stekheta ökenvindarna i norra Afrika som lyfter över det av lågtryck lamslagna syd- och mellaneuropa. Sedan pressas värmen åter ner i marknivå, från norra Skåne och Småland upp mot norra Västkusten, av de kalla vindarna från Norra Ishavet och Spetsbergen.

Direkt efter midnatt kom det ett antal GIF-veteraner till Siljevi så vi i strålkastarbelysning från ca 10 bilar kunde börja fixa till gräsytan med krattning och luftning, värmen kom så plötsligt och blev så kraftig att vi inte ens behövde lägga ut markduken för att gräset formligen skulle explodera i växt. Första gräsklippning genomfördes vid gryningen och sedan kunde vaktmästare Maritha rulla ut med linjeringsmaskinen.

Resultatet av nattens arbete kan ni se på bilden ovan.

Räkna alltså med seriepremiär på Siljevi nästa lördag !

.

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
I förrgår 18:45