Genrep mot seriekonkurenten Ljungskile SK

Efter matcher mot mestadels div 2-lag. Samt superettanlaget Örgryte möter Grebbestad på långfredagen tippade Ljungskile SK.

Ljungskile har klara ambitioner om att ta sig tillbaka till superettan. Ser man på svenska spel så är Ljungskile andrahandsfavorit efter Mjällby AIF.

Träningsmatcherna har så här långt gått bra och man är ännu utan förlust om jag uppfattat rätt i Bohusläningen där man försökt hänga med lite i alla fall. Tar mig inte riktigt tid för att sätta mig in lite mer om Ljungskile för matchen till fredag utan vi får se detta lite mer som en påannonsering om kommande match bara.

För Grebbestads del har vi nu två raka inställda matcher vilket är tråkigt. Synnerligen i DM där BFF nog har et jobb att se över själva DM:et (vill poängtera att detta är min åsikt och inte nödvändigtvis Grebbestads IF’s). Min känsla är att det är för enkelt med att lämna WO i matcher vilket nu drabbat Grebbestad 5 ggr på de senast 6 åren i DM. Så min åsikt är att BFF måste hitta på något.

Skall bli riktigt intressant att se hur Grebbestad kan så upp mot tippade topplaget Ljungskile och intresset för matchen verkar stort. Har till och med pratat med Oddevoldfans som skall försöka komma på matchen. Det plus en del andra som kanske inte brukar se så många matcher, riktigt kul

Här hoppar vi statistikdelen från tidigare matcher då Grebbestad aldrig mött Ljungskile sedan hemsidan startade 2000. Vet någon om vi mötts tidigare?

Grebbestads träningsmatcher, senast överst -
Kvik Halden-Grebbestad 1-1
Skärhamn-Grebbestad 0-8 i DM
Örgryte-Grebbestad 3-1
Vänersborgs FK-Grebbestad 3-4
FC Trollhättan -Grebbestad 2-2
Grebbestad-IFK Uddevalla 2-1
Grebbestad-Gauthiod 3-2

Poängliga försäsong Grebbestad mål+assist =Totalt
Anton Henriksson 5+4=9
Tobias Luvenberg 5+2=7
Christoffer Söderlund 2+3=5
Victor Edvardsson 3+1=4
Jonas Henriksson 2+1=3
Hampus Furublad 2+1=3
Ahmed Abdultaofik 1+2=3 (provspelare)
Mathias Hegeland 1+2=3
David Edvardsson 0+3=3
Edison Kelmendi 1+0=1
Kevin Andersson 1+0=1

Truppen mot Ljungskile är klar

Önskar resenärer på linjen Siljevi - Arena Oskarshamn en go och härlig resa i GIF-bussen till och från dagens match !!
Vi är stolta över era prestationer att komma till och spela i div. 1, bara så ni vet !!

Div I Södra
2018-10-13 14:00