Genrep mot seriekonkurenten Ljungskile SK

Efter matcher mot mestadels div 2-lag. Samt superettanlaget rgryte mter Grebbestad p lngfredagen tippade Ljungskile SK.

Ljungskile har klara ambitioner om att ta sig tillbaka till superettan. Ser man p svenska spel s r Ljungskile andrahandsfavorit efter Mjllby AIF.

Trningsmatcherna har s hr lngt gtt bra och man r nnu utan frlust om jag uppfattat rtt i Bohuslningen dr man frskt hnga med lite i alla fall. Tar mig inte riktigt tid fr att stta mig in lite mer om Ljungskile fr matchen till fredag utan vi fr se detta lite mer som en pannonsering om kommande match bara.

Fr Grebbestads del har vi nu tv raka instllda matcher vilket r trkigt. Synnerligen i DM dr BFF nog har et jobb att se ver sjlva DM:et (vill pongtera att detta r min sikt och inte ndvndigtvis Grebbestads IFs). Min knsla r att det r fr enkelt med att lmna WO i matcher vilket nu drabbat Grebbestad 5 ggr p de senast 6 ren i DM. S min sikt r att BFF mste hitta p ngot.

Skall bli riktigt intressant att se hur Grebbestad kan s upp mot tippade topplaget Ljungskile och intresset fr matchen verkar stort. Har till och med pratat med Oddevoldfans som skall frska komma p matchen. Det plus en del andra som kanske inte brukar se s mnga matcher, riktigt kul

Hr hoppar vi statistikdelen frn tidigare matcher d Grebbestad aldrig mtt Ljungskile sedan hemsidan startade 2000. Vet ngon om vi mtts tidigare?

Grebbestads trningsmatcher, senast verst -
Kvik Halden-Grebbestad 1-1
Skrhamn-Grebbestad 0-8 i DM
rgryte-Grebbestad 3-1
Vnersborgs FK-Grebbestad 3-4
FC Trollhttan -Grebbestad 2-2
Grebbestad-IFK Uddevalla 2-1
Grebbestad-Gauthiod 3-2

Pongliga frssong Grebbestad ml+assist =Totalt
Anton Henriksson 5+4=9
Tobias Luvenberg 5+2=7
Christoffer Sderlund 2+3=5
Victor Edvardsson 3+1=4
Jonas Henriksson 2+1=3
Hampus Furublad 2+1=3
Ahmed Abdultaofik 1+2=3 (provspelare)
Mathias Hegeland 1+2=3
David Edvardsson 0+3=3
Edison Kelmendi 1+0=1
Kevin Andersson 1+0=1

Truppen mot Ljungskile r klar

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger p plats 15 i gjorda ml fr gif genom tiderna.

Sorterar man p bara a-lagsml ligger han 4:a efter J Sderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter ssongen 2017 gjort 75 och str med rets tv pytsar allts p 77. Tredjeplatsen inom rckhll!

Tittar man istllet p ml/match (fr spelar som gjort mer n ett ml) s ligger han tva med ett snitt p 0,77 ml/match. Etta r Bernt med 1,12 ml/match.

Pllana och J Sderlund trea och fyra p 0,71 resp 0,64 ml/match.

Distriktsmsterskap
I förrgår 18:45