#20 Viktor Adebahr har signerat för Grebbestad

Grebbestads fjärde nyförvärv är klart. Viktor Adebahr med förflutet från bla. serie konkurrenten Oddevold. Under förra veckan var Viktor med och provtränade med Grebbestad. I måndags Grebbestad och Viktor ner och pratade med varandra och kom överens. Idag signerades kontraktet.

Med tanke på skadan på Mergim Berisha kommer värvningen mycket lägligt då Mergim kommer att vara borta från spel under vårsäsongen.

Vi tar ett snabbt samtal med Viktor med anledning av övergången och kommer strax att återkomma med en lite längre intervju.

Viktor, hjärtligt välkommen till Grebbestads IF .
- Tack så mycket!

Vi är ju alldeles strax inne i april månad och serien startar snart. Är det skönt att äntligen ha klart med klubb och vart man kommer att spela?
- Ja, serien börjar ju snart och jag är väldigt glad att det är klart med Grebbestad och jag ser framemot att serien börjar.

Jag vet att du varit och provspelat med en tidigare klubb för dig, IK Oddevold. Har du varit på fler ställen och provspelat?
- Jag har varit och tränat med lite olika lag.

Hur är det med din form då du inte hat klart med klubb? Har du tränat själv eller med något annat lag?
- Jag har tränat väldigt mycket löpning och styrka. Sedan har jag kört en hel del individuell träning med boll.

Första möjliga match för dig blir på fredag mot Ljungskile. Ser du fram emot att få spela?
- Absolut, om jag blir uttagen så klart.

Beskriv dig lite kort som spelare
- Jag är en hårt arbetande spelare med bra passningsfärdigheter och en bra vänsterfot.

Om jag förstått det hela rätt så är du mer en offensiv innermittfältare?
- Japp, det stämmer.

Så där Viktor, detta räcker för nu så tar vi en lite längre om ett tag, så än en gång välkommen!
- Tack så mycket

Sportchefen Peter Svensson, Ni har gjort klart med en spelare idag, Viktor Adebahr. Det måste kännas skönt framför allt med skadan på Mergim Berisha som förväntas bli borta under vårsäsongen så har ni fyllt ut det tomrummet
- Ja absolut. Det känns riktigt bra. Vi var ju i princip ganska nöjda redan innan. Men sedan så har du Mergims skada, som nu i och för sig inte var så illa som man först trodde. Han har varit inne idag och opererats och ledbandet/ligamentet var inte av. Så nu tror man att Mergim kan vara tillbaka om 3-4 veckor i stället. Men trots det så känns det givetvis bra med Viktors signatur. Det är bra att få in en spelare till och vi skall spela 30 matcher under året så det blir ett tufft år.

Sedan är vi ju någon spelare kortare i truppen än ifjol. Tuffare serie så det måste kännas bra att få in extra med folk
- Så är det ju och vi är väl 1-2 man kortare än i fjol. Sedan kommer vi förmodligen att tappa David Edvardsson till sommaren så det känns ju bra att vi e nu täckt upp den spelarförlusten. Så vi är nöjda med att få in Viktor.

Har vi något nytt om Ahmed Abdultaofik?
- Han är ju rent tekniskt klar för oss. Han har skrivit på och är klar hos fotbollsförbundet. Men vi hade hoppats att det skulle gå smärtfritt genom migrationsverk och annat. Men vi fick ett besked igår där det strular till sig en del. ”Taofik” tvingas vänta på ett beslut från migrationsdomstolen på om han får stanna i landet eller inte. Under tiden får han inte spela tävlingsmatcher för oss. Så det är bara att vänta på beskedet innan han kan börja spela för oss eller inte. Det känns lite jobbigt då man inte vet hur lång tid det tar. Det kan ta tre dagar eller 7-8 månader...

Viktor Adebahr Viktor Adebahr klar för Grebbestad

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
I förrgår 18:45