DM-avgörande när Grebbestad tar emot Stala/Myckleby

Trots att Stala/Myckleby föll med hela 1-6 mot Skärhamn står det mellan Grebbestad och Stala/Myckleby om vilket lag som tar hem gruppsegern i DM’s grupp A.

Noterar även att Stala/Myckleby håller till i div i år medan Skärhamn spelar i div 5. Då kan man nog säga att 6-1 till Skärhamn ter sig något överraskande . I alla fall för mig som inte har jättekoll på de två lagen.

Att det står om Grebbestad och Stala/Myckleby bottnar sig i att Grebbestad besegrade Skärhamn med 8-0 Det gör att tabellen ser ut så här:

1. Grebbestad 1 1-0-0 8-0 3p
2. Skärhamn 2 1-0-1 6-9 3p
3. Stala/Myckleby 1 0-0-1 1-6 0p

Skärhamn kan helt enkelt inte vinna gruppen med minus i målskillnaden. Då återstår Grebbestad och Stala/Myckleby.

Så vinner S/M med sju mål, typ 7-0 hamnar dom på 3 poäng 8-6. Grebbestad skulle då ha 3 poäng och 8-7 i målskillnad. Därmed skulle då S/M vara gruppvinnare. Så alla vinster med sju mål eller bättre tar S/M vidare som gruppetta. Alla andra resultat gör att Grebbestad tar sig vidare.

Det är sex grupper i DM vilket ger 6 gruppsegrare. De två bästa tvåorna går även dom vidare och hur man räknar ut detta på ett rättvist sätt när det är olika antal lag i gruppen har jag ingen aning om? Går man bara på antal poäng kan man väl säga ett tvåan i grupp A är körd.

Stala/Myckleby Detta blir den första matchen där Grebbestad kommer att möta Stala/Myckleby. På Grebbestads hemsida där alla matcher sedan 2000 finns inlagda hittar vi en match mellan Grebbestad och Stala. Det var i DM 2013 och då vann Grebbestad med 3-1.

Myckleby har vi mött 6 gånger sedan 2000. Samtliga matcher i div 4 och då seriespel. Vi noterar 3 segrar för Grebbestad, 1 kryss samt 2 förluster.

Vad jag kan hitta på S/M-s twitterkonto så har man spelat möt Ytterby IS och vunnit med 3-1. På hemsidan hittar jag inga inlagda matcher och ”orkar” inte scrolla för långt i twitterkontot.

Grebbestads IF Tisdagens match mot IFK Åmål blev tyvärr inställd då Åmål drabbades av magsjuka. Det gjorde att en viktig match för spelare som varit skadade försvann vilket var synd.

Grebbestad jobbade en del på att snabbt hitta en ersättare men det var inte lätt med kort varsel.

I stället för match blev det en extra träning för Grebbestad som tränar på måndag till fredag denna vecka och sedan spelar mot S/M på söndag. Vilket lag Grebbestad kommer med återstår att se. På förhand har det pratats om ett blandat lag från a-laget och andralaget. På lördag har vi kanske fått truppen?

Här hoppar vi statistikdelen från tidigare matcher då Grebbestad aldrig mött Stala/Myckleby

Grebbestads träningsmatcher, senast överst -
Kvik Halden-Grebbestad 1-1
Skärhamn-Grebbestad 0-8 i DM